A több lábon álló Olaj magabiztos győzelemmel kezdett Szegeden

Az elején jól tartotta magát a Szedeák, de a mélyebb kerettel rendelkező címvédő fokozatosan felőrölte ellenfelét.

Magyar Férfi NB I/A. Csoport, Alapszakasz, 1. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák - Szolnoki Olaj KK 69-92 (17-18, 18-24, 17-21, 17-29) 

Szedeák: Boltic 6, Davis 9/3, Wirth 5/3, Juhos 22, Sulovic 16.
Csere: Green 11/3, Vágvölgyi -, Kerpel-Fronius -, Révész -, Bonifert -.

Olaj: Vojvoda 14/9, Benke 6, Milosevic 14/6, Murphy 13/3, Tóth 10. 
Csere: Rowsey 7/3, Andric 15, Airington 11, Kovács 2.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el.

Magas szerkezetben kezdte az új évadot a címvédő Olaj, Tóth Ádám zsákolással indította a pontgyártást. A szegediek nem ijedtek meg a nyolcszoros bajnoktól, Davis agilis játékával csakhamar 13-6-es előnyt építettek ki. Andric vette hátára csapatát, vezérletével 11-0-t futott a vendég gárda, Rowsey triplával szállt be, a vendégek védekezése is egyre jobban működött. Büntetőkkel araszolt közelebb a Szeged, de a vezetést nem tudták visszavenni - egy pont maradt a Szolnok előnye a negyed végére (17-18). 

A második játékrész elején Juhos révén hamar egyenlített a hazai gárda, Sulovic is beszórt egy nehéz tempót, ám erre Vojvoda válaszolt kintről, majd szép labdajáratást követően Murphy zsákolt - Mandic edző kénytelen volt időt kérni, hiszen egyre jobban érvényesült a vendégek akarata (24-29). A Milosevic – Vojvoda páros azonban a pauza ellenére is lendületben maradt, gyors 7-2-es rohanással tíz ponttal léptek el a piros-feketék. A hazaiaktól a jól kezdő Davis visszavett a tempóból, egyedül a tíz egységnél járó Sulovic volt kiemelhető, remek párharcot vívott a gyűrű alatt Luksa Andric-csal – a több lábon álló Szolnok hét pontos előnnyel térhetett pihenőre (35-42). 

A fordulást követően hamar újra tíz pontra nőtt a különbség, egy eladott labdából Airington ziccerezhetett zavartalanul. Sulovic tartotta meccsben az övéit, de védekezésben továbbra is meggyűlt a baja a szolnokiak centerével - bár feljavult támadásban a Szeged, de az Olaj oldalán továbbra is szépen eloszlottak a terhek. Davis hosszú idő után szólt hozzá a mérkőzéshez, de a vendégek új igazolásai, Airington és Murphy révén igyekezett tartani a különbséget a címvédő. Juhos fújt riadót, egylábas tempót követően faultot harcolt ki – négy pontra zárkóztak a hazaiak, jött is az időkérés Aleksic mestertől (48-52). Kellett is ez a szolnoki csapatnak, Tóth, Murphy és Vojvoda villanásaival hét pontot szereztek válasz nélkül a piros-feketék, visszaállítva a kétszámjegyű különbséget a záró negyed előtt (52-63). 

A negyedik játékrész látványos támadásokkal indult, Juhos és Milosevic vívott kosárpárbajt. Egy pöcizést követően azonban Juhost sérülés miatt le kellett cserélni, nagy érvágás volt ez a a hazaiaknak, hiszen 20 pontnál járt már a válogatott bedobó – bár hét pontra még felzárkózott a Mandic-legénység, Benke centerezése és Milosevic trojkája megnyugtatta a vendégeket (63-75). Bár Juhos szerencsére folytatni tudta a játékot, az idő azonban vészesen fogyott - a végére teljesen elkészült erejével a Szeged, a Szolnok így nagyarányú idegenbeli sikerrel kezdte a 2018/19-es idényt. 

fotó: szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus