A tudatosabban játszó Kecskeméttel lett teljes az elődöntő mezőnye

A Nyíregyháza nagyot küzdött, de a sok hiba megbosszulta magát. 

Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa, 4. negyeddöntő: 

HÜBNER Nyíregyháza BS - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 63-77 (20-27, 14-16, 16-18, 13-16 )

Nyíregyháza: Johnson 15/9, Coleman 8, Kiss 8/6, Pipiras 7/3, Suarez 5. Csere: Mokánszki 8, Bazsó 5/3, Bus 4, Madár -, Kozák -, Szobi 3/3, Anda -.

Kecskemét: Pollard 12, Klobucar 16/6, Milutinovic 12/6, Kiss 2, Dramicanin 11/3. Csere: Karahodzic 5/3, Wittmann 12/9, Kucsera 2, Lukács 3/3, Fazekas 2, Tóth -.

A két dobokban erős tábor előtt csapott össze a két gárda az utolsó elődöntős helyért, és a kezdeti bizonytalankodás után gyorsan elkezdtek potyogni a kosarak: az egyik oldalon Klobucar és Pollard, a másikon Coleman és Johnson talált be. A nyírségiek Johnson vezetésével hamar el tudtak lépni pár ponttal, de a kecskemétiek kőkeményen brusztoltak minden labdáért, és 8-8-nál kiegyenlítettek. A félidő derekán elkezdtek keményebben védekezni a felek, bár üres dobásokat is bőven rontottak mindkét oldalon - Wittmann törte meg a csendet egy védjegyes hármassal, majd Klobucarral dobatott hasonlót, a nyíregyháziak pedig gyorsan időt is kértek. Ez sem segített, Dramicanin is kosarat szerzett, majd Klobucar is betalált büntetőkből, majd Wittmann szórt be egy újabb hármast, miközben csak Bazsó hármasát és Mokánszki dupláját jegyezhették fel a statisztikusok (13-21). A fiatal Lukács Döme sarokhármasa után már 10 pont felett járt a differencia, majd Karahodzic vágott be egy tempót, állandósulni látszott a kétszámjegyű különbség. A negyed végén büntetőkkel tartotta magát a Nyíregyháza, majd Bus dudaszós ziccere jelentett reménysugarat a folytatásra (20-27). 

Sok hibával nyitották a csapatok a második tíz percet, homályok is "estek", végül Milutinovic törte meg a kosárcsendet közel három perc után - a nyírségiek időt is kértek. Ettől sem javultak fel, és bár a kecskemétiek sem villogtak, Dramicanin büntetőivel, majd Pollard tempójával 10 pont fölé tornázták a fórt. A fiatal Kiss Benedek hármasa nagyon kellett nyíregyházi oldalon, elkezdtek védekezni, majd Coleman is ziccert dobott, így elhárították a komoly problémákat. A rohamot egy Wittmann-Fazekas összjáték zárta le, majd Dramicanin is betalált, majd Milutiovic hármasával 7-0-s etappal válaszolt Forray Gábor gárdája. Suarez ziccere és Kiss újabb hármasa csak időszakosan okozott gondot, a center ráadásul összeszedte harmadik hibáját is, le kellett ülnie. A félidő hajrájában Johnson is talált egy triplát, ezzel jött kicsit közelebb Pethő Ákos alakulata (34-43). 

Az első félidőben 10 labdát eladó nyírségiek rögtön eladták a 11.-et is, Klobucar ziccerével könnyű kosárral nyitott a Kecskemét, majd Milutinovic és Kucsera is betalált. Pipiras oltotta a tüzet, Johnson is beszórt egy hármast, itt pedig be is állt a különbség 10 pont körül, nem volt meg az erő Nyíregyházában, hogy igazán veszélyeztetni tudjon. Ráadásul a túloldalon Pollard rendre jókor szólt hozzá, így a kecskemétiek alapvetően nyugodtan játszhattak - pláne, hogy Klobucar is beszórt egy hármast a negyed végén (50-61). 

A negyedik negyedet Dramicanin hármasa vezette fel, majd Klobucar is betalált, miközben a nyírségiek továbbra is rengeteg hibával játszottak, hosszú percekig nem találtak be. Johnson törte meg a jeget a Kék Cápáknál, de nem sokáig örülhettek, mert Dramicanin két kosárral jelentkezett, az idő pedig vészesen fogyott. Pipiras még egyszer 14 pontra felhozta az övéit, de Wittmann egy kabinet hármassal végleg lezárta a lényeges kérdéseket - a két csapat kiürítette a kispadokat, összességében a Kecskemét végig vezetve, magabiztos játékkal jutott be a legjobb négy közé. 

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus