Az Alba Fehérvár az első elődöntős

A címvédő a harmadik negyed elején lépett meg végleg a Pécstől, 19 pontos sikert aratott, így 3-0-val, söpréssel nyerte a negyeddöntő párharcát.

Magyar férfi A csoport, rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés
Alba Fehérvár - Pécsi VSK-VEOLIA 77-58 (21-13, 18-17, 21-14, 17-14)

Alba: Hill 8, Simpson 17/6, Harris 15/3, Lóránt 9, Keller Á. 4.
Csere: Kovács -, Horton 11, Keller I. -, Mohammed 10/3, Filipovity 3/3.

PVSK: Durham 15/6, Brooks 9, Budimir 20/12, Antóni 3/3, Harazin -.
Csere: Simon 5/3, Bíró 2, Sarlija 4, Supola -, Demeter -.

A mérkőzés teljes statisztikáját ezen a linken találjátok!

A párharc végeredménye: 3-0 az Alba Fehérvár javára.

A címvédőnél ezúttal is Sir'Dominic Pointer maradt ki a keretből, az Alba azonban nélküle is jól kezdett, Harris és Simpson kosaraival 6-0-val nyitott a bajnok. Az első pécsi pontokra a harmadik perc végéig kellett várni, ekkor Brooks talált be, de Durham duplája és Budimir triplája után egy perccel később már a vendégek álltak jobban (6-7). Megint a hazaiak periódusa következett, a fehérváriak amerikai játékosait nem tudta megfogni Csirke Ferenc együttese - főleg Simpson és Harris megállításával voltak gondjai a Pécsnek, így a 8. perc közepén már 7 ponttal jobban állt a bajnok (16-9). Durham próbálta felhozni övéit, de a Hill-Mohammed duó 5-0-s sorozatával végződött az első negyed, melynek végén 8 ponttal vezetett a Fehérvár (21-13).

A második felvonás elején Mohammed zsákolása mellett 8 vendég pont született, Simon Kristóf triplájával kettő pontra zárkózott a PVSK (23-21). Jött újra Simpson és Hill, a 15. percre így újfent 8 pontos differenciával fordultak a felek (29-21). A pécsieknél megint Durham kosarai jelentettek némi gyógyírt a problémákra, de ezúttal 6-8 pont között beragadt a különbség. Az Albánál Lóránt Péter kezdett beindulni a nagyszünet előtt, az ő két duplája zárta a második felvonást, amelynek végén 9 pont volt a vendéglátó fórja (39-30).

A fordulás után a fehérváriak gyorsan döntésre akarták vinni a dolgot: Horton két zsákolása közben az első félidő két legjobb hazai játékosa, Simpson és Harris is betaláltak, így kezdett megúszni a címvédő, 16 pontos hátrányban kért időt Csirke Ferenc a 23. percben (48-32). Büntetőkkel növelte tovább előnyét Dzunics Braniszlav alakulata, majd Lóránt és Harris zsákolását követően 20 pont fölé nőtt a hazaiak előnye a 25. percre (56-35). Brooks és Durham kezdték meg a pontgyártást pécsi oldalon, de 16 pont volt így is a mecsekaljaiak lemaradása 10 perccel a vége előtt. A záró játékrész elején Simpson 4 pontjával visszaállt a közte 20, lényegében eldőlt a találkozó és a továbbjutó kiléte is. A hátralévő időben már csak a pontos végeredmény volt a kérdés - a pécsieknél Budimir még megszórta magát, de ez a lényegen nem változtatott, 77-58-ra győzött a vendéglátó.

Az Alba Fehérvár ennek a győzelemnek köszönhetően 3-0-val megnyerte a párharcot, így elsőként jutott az elődöntőbe.

Foto, Slide - Simon Erika, kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus