Az Alba Fehérvár megszerezte a bronzérmet

A második és a harmadik negyedben jóval jobban játszott a székesfehérvári gárda, 16 pontos előnyéből 12-t megtartott a végéig, így megszerezte a bajnokság harmadik helyét

Magyar férfi A-csoport, rájátszás, bronzcsata, 2. mérkőzés
Egis Körmend - Alba Fehérvár 83-95 (30-24, 14-23, 17-30, 22-18)

Körmend: Németh 4, Fanning 12/3, Ferencz 15/12, Davis 17/6, Csorvási 13.
Csere: Bán 7/6, Halász 12/6, Oroszi 3/3.

Alba: Kovács 2, Simpson 17/9, Harris 9/3, Lóránt 13/3, Keller Á. 13.
Csere: Pointer 11/3, Horton 10, Mohammed 20/9, Keller I. -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 az Alba Fehérvár javára.

Keller Ákos duplájára Ferencz az első perc végén válaszolt egy triplával, majd egy kisebb kosárcsend után Simpson és Davis váltottak hármasokat. Ezt követően a negyed feléig nem sokat törődtek a csapatok a védekezéssel, viszont az Alba Keller Ákos és Simpson vezetésével kezdte átvenni a vezetést, a felvonás felénél négy ponttal állt jobban a székesfehérvári alakulat (11-15). A nagy fordulat a 8. percben következett be, 15-20-as állást követően, Bán Tibor és Halász Ákos pályára lépésével - előbbi két triplát vágott, a Körmend pedig összesen egy 8-0-s futást produkált két eladott fehérvári labdának és három villámgyorsan befejezett akciónak köszönhetően, Dzunics Braniszlav időt kért még a 8. perc közepén (23-20). Halász nem állt le, szépen szolgálta ki a társakat (Davisnek adott gólpasszt a palánk alá), vagy adott esetben ő maga fejezte be az akciókat, és bár Simpson két büntetője zárta le az első negyedet, 6 ponttal a Körmend vezetett 10 perc játék után (30-24).

A második játékrész egy Ferencz-triplával kezdődött, amivel 9 pontra nyílt az olló a két gárda között, az Alba azonban nagyon gyorsan visszakapaszkodott 3 pontra, és innentől kezdve sokáig 3-5 pont között mozgott a távolság - amennyiben a Körmend, főleg Csorvási révén betalált, abban az esetben rögtön jött a válasz Hortontól vagy Pointertől. Utóbbi újfent főszereplő lett, a rájátszásban nem az első könyökösét osztotta ki, ami miatt technikait kapott csapata - a hazaiak egy jó büntetővel és Halász duplájával kihasználták ezt, itt viszont nemcsak a sorminta, a mérkőzés menete is megtört (42-36). Mohammed két büntetőjére Davis még a triplavonalról elengedett egy távoli kettest, ám a 17. percben Mohammed két hármassal egalizált (44-44). Nagyon megállt a vendéglátó elöl, a félidő utolsó három percében sem tudott a gyűrűbe találni, igaz, a fehérváriak is csak egyszer, Mohammed beszórta harmadik hárompontosát is, és az első 20 percben már 16 pontnál járt (44-47).

A fordulás után sokkal jobban kezdett az Alba (rögtön az oldalbedobásból labdát lopott és kosarat ért el), Harris és Davis triplaváltása mellett Lóránt és Keller Ákos voltak a főszereplők ebben a szakaszban, és a 25. perc kezdetére már 10 pontra nőtt a vendég gárda fórja, időt is kért Antonis Constantinides (52-62). Ideig-óráig sikerült megállítania a hazaiaknak a székesfehérvári rohamokat, elöl azonban nem tudtak igazán beindulni még a játékmegszakítás után sem - az Alba jóval pontosabb volt ebben a negyedben, így a felvonás vége újfent a vendégeké lett: 59-67 után egy 8-0-val végleg meglépett a címvédő, 30 perc játék után 16 ponttal vezetett (61-77). A 33. percben Csorvási és Ferencz kosaraival visszajött 11 pontra a Körmend (68-79), de Dzunics időkérése hatott, amerikai játékosai révén stabilizálta 10 pont körüli előnyét az Alba, és nem forgott veszélyben a győzelme. A Körmend akart, küzdött, de igazán szoros meccset már nem tudott csinálni, 95-83-ra győzött a Fehérvár, ezzel a tavalyi arany után idén bronzérmes lett, és indulhat a FIBA Europe Cupban a következő szezonban.

Foto, Slide - kosarsport.hu, Simon Erika

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus