Bemelegítés: Hat meccs szombaton, egy rangadó vasárnap

Sűrű hétvége elé nézünk a férfi élvonalban, mutatjuk, hogy mi vár ránk.

fotó: hunbasket.hu

Hét mérkőzést rendeznek szombat-vasárnap a férfi élvonalban és ebből csak egy, a kiemelt rangadónak számító Szedeák - Falco lesz vasárnap. A hazaiak hosszú győzelmi sorozata megszakadt a hét közben Oroszlányban, míg a Falco nagyarányú győzelmet aratott a Bajnokok Ligájában, ezek után szeretne visszatérni a siker útjára a bajnokságban is - a Kaposvár ellen már sikerült javítani, de azért más szint lenne a Szeged idegenbeli legyőzése.

Szombaton a Kecskemét visszatérhet a védelmet nyújtó hazai pályájára és ott fogadhatja az idegenben eddig csak 2-4-et hozó Paksot, így ebből jó meccs lehet - ha valahol, akkor saját csarnokában bőven lehet esélye a KTE-nek, az ASE pedig idén még nem játszott, meglátjuk, hogy a hosszabb szünet kipihentséget, vagy ritmusból való kiesést okoz-e náluk. A ZTE-Szolnok azért érdekes, mert konkrétan szerdán találkoztak a felek Szolnokon, ahol nagy csatában kiizzadta a győzelmet az Olajbányász, de minden esélye megvolt a sikerre az Egerszegnek és most otthon szeretne visszavágni - megvan az új vezetőedzőjük is, talán stabilizálódnak a dolgaik.

Nem mondható el ez a fontos légiósát vesztő Sopronról, amely nehéz helyzetben utazik el Kaposvárra - ez a meccs mindkét fél számára fontos lesz, a somogyiak két nagyarányú vereség után nagyon szeretnének már egy megnyugtató győzelmet és otthon a "sebzett" SKC ellen pont egy olyan meccset játszhatnak, ahol ez papíron benne lehet a pakliban. A Jászberény a PVSK elleni hazai meccsen szeretné megszerezni az első győzelmét, a siker útjára visszataláló Alba az idegenben még nyeretlen, de hét közben a Szegedet lgeyőző Oroszlányt fogadja, a belendülő Körmend pedig a DEAC ellen rangadózik.

Ami a sérülteket illeti: a Kaposvárnál Hendlein, a Sopronnál Boriszov játéka erősen kérdéses, a Paksnál sem tudta mindenki maximálisan elvégezni a felkészülést, a Jászberény Coleman pozitív tesztje nélkül szinte edzés nélkül (és az említett játékos, valamint Ruják nélkül) állhat ki, a Pécsnél pedig Krivacsevics sérült.

A program:

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Atomerőmű SE szombat 17:00
Alba Fehérvár - OSE Lions szombat 17:00
Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki Olajbányász szombat 17:45
Kaposvári KK - Sopron KC szombat 18:00
Jászberényi KSE - PVSK-VEOLIA szombat 18:00
Egis Körmend - DEAC szombat 18:00
Naturtex-SZTE-Szedeák - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vasárnap 19:00

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus