Dzuniccsal tovább szárnyal a DEAC-ot idegenben verő ASE

Már a második negyed közepén 20 pontosra hízott a vendégek előnye, akik így nagy lépést tettek a középházért folytatott harcban.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 22. forduló 
DEAC - Atomerőmű SE 88-92 (16-30, 19-24, 23-22, 30-16)

DEAC: Dugat 16/6, Manigat -, Boriszov 21/12, Ivosev 21/3, Amigo 18.
cserék: Polyák -, Bognár 9/3, Kósa 3/3.

ASE: Kovács Ák. 13/6, Faust 14/9, Henton 8, Eilingsfeld 14/12, Jevtovics 7. 
Csere: Ruják A. 2, Williams 16, Medve 5/3, Horváth K. -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A vendégek két önbizalomnövelő győzelem után érkeztek a kupabronzos DEAC otthonába, ahol végül a sérüléssel bajlódó Norfleetet is bevethette a tolnai alakulat, így két teljes kerettel felálló gárda nézhetett farkasszemet egymással.

A magas szerkezettel - Henton és Eilingsfeld mellett Jevtovics is ott volt a feldobásnál - kezdő paksiak 1-10-es villámrajtot vettek, egyszerűen semmit sem tudott kezdeni védekezésben ezzel a felállással Berényi Sándor legénysége, mely 16-30-as hátránnyal zárta az első etapot.

A folytatásban a hazaiak hetes rotációjával szemben tíz embert forgató Braniszlav Dzunics fiai sokkal frissebbek és fizikálisabbak tudtak lenni és hiába voltak momentumai a Debrecennek a palánk alatt szépen dolgozó Daniel Amigo révén, ebben a 10 percben végig azért küzdött a hajdúsági együttes, hogy 20 ponton belül maradjon és ne dőljön el a derbi ideje korán. Végül 35-54-es vendég vezetéssel zárult a félidő - ám intő jel lehetett Fausték számára, hogy többek is faultproblémába keveredtek.

A fordulás után a dupla duplázó Amigo mellett Ivosev és Boriszov is feljebb kapcsolt, de Williams zsákolásánál 56-76-nál megint 20-szal ment a Paks és hiába Bognár Kristóf szemfüles megoldásai, egyszerűen látótávolságon kívül maradt az utolsó negyedre a 18-as hátránnyal érkező DEAC.

A záró etapban aztán meg tudott lódulni a rotáción bővítő Debrecen, 72-82-nél Ivosev kosarával hosszú idő után újra csak egy számjegyű volt a különbség. A paksiak támadásban teljesen leálltak és egészen 82-85-ig visszaengedték a vendéglátókat, Boriszov negyedik triplája után pedig még volt hátra két perc, így teljesen nyílt volt a végjáték. Válaszul hármas érkezett a túloldalról is, Faust verte be harmadik távoliját. Egyszer még egy Dugat-triplával újra háromra szűkítette a távolságot a DEAC, de Henton büntetőjéével lezárta a meccset a Paks, mely három meccs után veretlen Braniszlav Dzuniccsal a kispadon.

Fotó - Molnár Gyula

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus