Egy félidő ASE-gála, egy félidő KTE-hajrá

Már a nagyszünetben 25 ponttal vezetett a kiválóan játszó Paks, de a fordulás után kis híján a teljes különbséget eltüntette az óriásit hajrázó KTE. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 13. forduló 
Atomerőmű SE - KTE-Duna Aszfalt 81-75 (28-16, 20-7, 16-23, 17-29)

ASE: Kovács Á. 18/6, Evans 20/9, Faust 13/9, Eilingsfeld 8/3, Trajkovski 8/3.
cserék: Ruják 5/3, Medve 3/3, Jevtovics 6.

KTE: Wittmann 18/6, Green 21/9, Djeraszimovics 14, Dramicsanin 6, Karahodzsics 8. 
cserék: Dimics 7, Kucsera -, Molnár M. 1

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Ugyan az ASE a meccs előtt jelentette be, hogy Evans az utolsó meccsét játssza a klubnál, a légiós óriási iramban kezdte meg a találkozót: az első másfél percben egymaga hét pontot szerzett, a tolnaiak ezzel vezettek 7-5-re. Itt aztán Trajkovski is beszállt a buliba és gyorsan berámolt hat pontot, Kovács triplája után pedig már 16-7 állt az eredményjelzőn, a hazaiak 6/6 jó dobással nyitották az összecsapást, úgyhogy itt tehetetlen volt a kecskeméti védekezés. A következő percekben azért stabilizálták magukat Dimicsék, de az első negyed végét megint nagyon megnyomta a Paks és az utolsó másfél percben berámolt még gyorsan nyolc pontot, így 28-16-nál jöhetett a kisszünet - 65%-kal tüzeltek Rujákék. közte 5/10 triplával. A második játékrész elején aztán kicsit befagyott a találkozó, rengeteg volt a hiba, olyannyira, hogy három és fél percen keresztül egyetlen pontot sem (!) láthatott a közönség, mindkét együttes képtelen volt a gyűrűbe találni, csak a faultok, az eladott labdák és a rossz dobások gyűltek. Ez persze inkább a simán vezető Paksnak kedvezett és amikor Schmidt Béla egy időkéréssel megtörte ezt a periódust, akkor is az ő csapata talált előbb fogást ellenfelén: megérkezett az addig csendesebb Faust és egymás után három triplát is bebombázott, így 42-20-ra módosította az eredményt. Itt már annyira szétesett a Kecskemét, hogy Djeraszimovics a büntetőit is elrontotta és a teljes második negyedben összesen hét pontot tudott felrakni a táblára Forray Gábor csapata - a nagyszünetben 23 egységgel, 28%-os mezőnymutatóval, 1/10 triplával, 8 eladott labdával szerénykedtek a vendégek, míg a 62%-kal dobó, 8/16 triplát hintő ASE gálaelőadást tartott és 25 pontos előnyt épített fel.

Ez pedig akkora különbség volt, amit már csak menedzselnie kellett a Paksnak a fordulás után, a játék kicsit lelassult, a harmadik negyedben kevesebb volt a kosár, de az idő fogyása tökéletesen megfelelt Eilingsfeldéknek. Az előnyük lassan kopott és bár a harmadik negyed végére a Kecskemét már benézett húsz pont alá, a hazai győzelem igazából csak a záró etapban kezdett el minimálisan inogni: itt már a tíz egység közelébe zárkóztak a vendégek, a teljesen kiengedő ASE-t pedig fel kellett ráznia Schmidtnek. Ez azonban csak átmenetileg sikerült, összeszedték magukat a hazaiak, de a lendületbe jött és a dobóformát tekintve hatalmasat javuló Kecskemét itt már nem adta olyan könnyen magát, Green triplájával szűk négy perccel a vége előtt 75-66-ra kapaszkodott fel, itt már egyértelműen égett a ház a tolnaiaknál. A KTE végül egészen négy pontig közelített a hajrában és Evans nagy hármasára, valamint egy kecskeméti technikaira is szüksége volt a hazai alakulatnak ahhoz, hogy megőrizze a vezetését, de ezt végül sikerült megtennie, hiába hajrázott irtózatosan nagyot az utolsó másfél negyedben a Forray-legénység, a jutalma végül elmaradt, a 25 pontos félidei különbség túl soknak bizonyult. Az ASE egy félidő parádé után kis híján megégett, de végül hozta az újabb fontos hazai sikert. 

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus