Egy félidőt bírt a TF az Olaj ellen

20 percig remekül tartotta magát az újonc, de a nagyszünet után az Olaj fentebb kapcsolt, és magabiztosan húzta be a találkozót. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 13. forduló 
Serco-TF-Budapest - Szolnoki Olaj KK 72-86 (22-18, 20-28, 7-25, 23-15)

TF: Krnjajski 14/3, Clark 20/6, Buzás -, McLane 18/6, Bergstedt 15/3.
Csere: Beák 3/3, Szobi 2, Kozma -, Filipovic -.

Olaj: Rowsey 8/6, Airington 2, Benke 12, Milosevics 14/3, Andric 14.
Csere: Vojvoda 14/6, Kovács P. 13/6, Csák -, Taiwo -, Tóth Á. 9.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

 

Az első győzelmét nemrégiben megszerző, 1-10-zel álló újonc TF a 11-1-es mérleggel listavezető, kilenc meccses győzelmi sorozatban lévő Szolnoki Olaj KK-t látta vendégül a férfi NB I/A tizenharmadik fordulójában. A vendégeknél még nem lépett pályára az új igazolás Nemanja Milosevics, viszont a "régi" ott volt a kezdőben. Andric közelijére Krnjajski válaszolt, McLane triplájával pedig már a hazaiak vezettek (6-4). Rowsey kintről, Krnjajski büntetőkből votl eredményes, a negyed felénél abszolút partiban volt a TF a címvédővel (12-11). McLane és Clark vezérletével már hét pont is volt a fővárosiak előnye, egyelőre nem volt, aki a vállára vegye a szolnokiakat - senki nem dobott egy mezőnykosárnál többet vendégoldalon (20-13). Kovács Péter talált be kintről, Tóth Ádám pedig büntetőkből, éledezni látszott a tompán kezdő Olaj, ennek ellenére a budapestiek nyerték a nyitó felvonást (22-18).

A rövid pihenő jót tett a szolnoki fejeknek, két és fél perc alatt 9 pontot rámoltak be a hazai gyűrűbe Milosevicsék - a TF sem maradt rest, McLane és Beák távoli találataival tartották a lépést a bajnokkal a fővárosiak (28-30). Elkapta azonban a fonalat az Olaj, Rowsey hármasával a negyed feléhez érve már több pontot tettek a táblára, mint az első játékrészben összesen (28-39). Légiósai vezérletével meccsben tartotta magát az újonc, Bergstedt és McLane vezérletével 9-4-et futottak a házigazdák. Vojvoda bevágta második tripláját, de Bergstedt Clark tovább tolták a budapestiek szekerét, meglepetésre mindössze 4 ponttal vezettek a Tisza-partiak a nagyszünetben (42-46). 

Valószínűleg nem lehetett elégedett Alekszics mester az eddig látottakkal, hiszen teljesen más felfogásban jött ki a pályára a Szolnok a második félidőre - hét perc alatt mindössze kettő pontot engedélyeztek a házigazdáknak, míg ők 14-et szórtak (44-60). Benke is megérkezett pontszerzésben a Vojvoda-Milsevics-Kovács trió mellé, 25-7-re vitte el a játékrészt az Olaj, formalitássá téve a záró felvonást (49-71). 

Ez az egy negyed úgy tűnt, elég is lesz a szolnokiaknak, hiszen 6 perc alatt mindössze 7 pontot szereztek a negyedik negyedben. A TF ezúttal is négy emberre támaszkodott támadásban, a Clark-McLane-Bergstedt trió mellett Krnjajski 11 egységig jutott, rajtuk kívül csak Beák Gábor szerzett egy triplát hazai oldalon (68-83). A végjátékot rutinosan menedzselte le a címvédő, így immáron tízes győzelmi szériával bír az Alekszics-csapat - a fővárosiak 1-11-re rontották mérlegüket. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus