Egy győzelemre a továbbjutástól a Pécs

Jászberényben sem hibáztak Csirke Ferenc fiai, Budimir extrájával behúzták a második meccset is.

Magyar férfi NBI/A, rájátszás, negyeddöntő, második mérkőzés
JP Auto-JKSE - Pécsi VSK-VEOLIA 68-76 (17-18, 14-22, 23-14, 14-22)
V.: Cziffra Cs., Frányó P.,  Mészáros B. dr. (Valovics I. dr.)

JKSE: Pitts 29/6, Rakic 7/3, Brbaklic 7, Aleksandrov 8/3, Pantelic 8/6.
Csere: Czirbus 4, Kerpel-Fronius 3, Ruják 2.

PVSK: Pongó 7/3, Taylor 18, Budimir 27/9, Ciric 4, Horti 13/3.
Csere: Demeter 5/3, Wright 2, Biro -. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A berényiek a sokáig biztosnak látszó pályaelőnyük elvesztése után a negyeddöntős párharc első meccsét is nagy csata után bukták el idegenben, így óriási volt a nyomás Pantelicséken ezen az összecsapáson. A pécsiek szerezték az első öt pontot - Budimir triplával köszönt be, Taylor pedig egy duplával indított - majd 3-10-nél kellett időt kérnie Nikola Lazics mesternek. Az egykori JKSE-játékos, Horti Bálint révén 6-14-re is ment már a PVSK, innen viszont Pitts vezetésével 17-16-nál fordítani is tudott a Jászberény - igaz az utolsó szó  Demeteré és a vendégeké volt ebben a negyedben (17-18).

A második etap a 29 pontos, 11 faultot kiharcoló Pitts találatával vette kezdetét, de ez 10 perc sokkal inkább a jobb állapotban lévő és érdemben több embert forgatni tudó baranyaiak szája íze szerint alakult. Demeter triplájával vették vissza a vezetést (19-21), majd Kerpel-Fronius Balázs egalizált, de Horti kintről is beköszönt, s Pongó Máté gyors egymásutánban szerzett két hármasával 23-30-ra el tudott lépni a Pécs. Mivel Budimir szerzett zsinórban öt pontot, a Csirke-had már 12-vel is vezetett a félidő zárása előtt és csak Pitts 2+1-es akciójával tudott egyszámjegyű távolságban maradni a JKSE a nagyszünetre.

A fordulás után Brbaklics hármas-kísérletébe faultolt bele Taylor, a szerbiai, ám hazai nevelésűnek számító bedobó pedig köszönte szépen és értékesítette mindhárom büntetőjét, ám pont az ő kosarával lett újra közte tíz (34-44) pillanatokkal később. Pitts vezényelt egy komolyabb rohamot hazai oldalon, amivel 43-44-re jött fel a Berény, aztán nem is engedte magát leszakítani a Lazics-legénység, mely Czirbus József kettesével egyenlített is a harmadik etap végére.

Az utolsó negyed első pontjait Pongó szerezte büntetőkből, de később fordítani is tudott a Jászberény 59-58-nál a parádésan játszó Pitts távolijával. Erre válaszul Budimir dobott triplát, majd duplát és a pécsiek már nem is néztek vissza a lefújásig - a minden értelemben elfogyó JKSE 66-74-nál Taylor találata után végleg elvesztette a meccset és ez által behozhatatlannak tűnő, 2-0-s előnybe került a legközelebb hazai pályán a párharc lezárásáért harcba szálló
PVSK:

Fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus