Fergeteges utolsó negyeddel Kecskeméten is nyert a Kaposvár!

Tizennégy ponttal vezetett a KTE a záró játékrész elején, de Hrovje Puljko újabb extrájával előbb ledolgozta a hátrányát, majd fordított a Kaposvár, az utolsó percben pedig ők voltak higgadtabbak, így Bennet Davis zsákolásával megszerezték második győzelmüket a három nyert meccsig tartó párharcban. Óriási esélyt szalasztott el Sztojan Ivkovics csapata, akik az utolsó negyedben csak nyolc pontot tudtak szerezni, ezzel pedig a kiesés szélére kerültek.

Magyar férfi bajnokság, NB1, A-csoport, Rájátszás, Negyeddöntő 2. meccs

KTE-Duna Aszfalt – Kaposvári KK 73-75 (18-17, 21-17, 26-17, 8-24) 

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, vezette: Pálla Z., Benczur T., Balog Gy., (Farkas Z.)

KTE: Wittmann 13/6, Mészáros 2, Djeraszimovics 14, Stefanovics 7/3, Karahodzsics 14

Cserék: Pongó Ma. 7/3, Pongó Má. 2, Hegedűs 14/6, Kuntics -

Kaposvár: Hinnant 15/6, Fodor 6/3, Puljko 25/12, Hendlein 11, Davis 15

Cserék: Drahos -, Kovács -, Jancsikin 3/3, Horváth –

Kipontozódott: Hegedűs (40. p)

Hinnant kosarával indult a találkozó és az első meccs első negyedéhez képest kifejezetten sok pont született a nyitó etapban. Puljko hármasával 7-2-re vezetett a KKK már egy perc elteltével, de a Kecskemét egy 8-0-s futással megfordította az állást. Erre Hinnant is dobott egy hármast, így a negyed felénél 10-10-r álltak a felek. Fodor gyorsan beütötte a második személyijét és innentől kisebb fölénybe kerültek a hazaiak, de a Davis-Hinnant páros pontjaival tartotta magát a Kaposvár. Rajtuk kívül csak az első percben született Puljko-tripla ért pontot vendégoldalon, Ivkovics csapata viszont elosztotta a labdákat. A negyed végül Puljko blokkjával zárult Mészároson, így 18-17-es KTE-vezetésről indult a második etap.

Ez ugyan Puljko kosarával indult, innentől azonban hengereltek a hazaiak, Hegedűs triplájára Karahodzsics is dobott két kosarat, majd Hegedűs egy 2+1-es játékot hozott össze, Fekete Ádámnak időt kellett kérnie, mert nyolc ponttal vezetett a Kecskemét. Ez hatásosnak bizonyult, Hendlein és Puljko pontjaival kettőre zárkóztak a vendégek, de Djeraszimovics átvette az irányítást, beszórt öt pontot, Jancsikin hármasára pedig Stefanovics válaszolt kintről. Karahodzsicsra ezúttal sem volt válasza a somogyiaknak, a center tíz ponttal, öt lepattanóval, két gólpasszal, két labdaszerzéssel és három blokkal zárta a félidőt. Az utolsó percben Davis dobott még egy kettest, így  nem húztak el Wittmannék, 39-34-es vezetéssel mehettek el a nagyszünetre.

A fordulás után Hendlein Roland is beindult, de így sem tudták tartani a lépést a vendégek. A Kecskemét 9-3-as etappal nyitotta a játékrészt és bár a Kaposvár csapatkapitánya több kosarat is szerzett egymás után, az újabb felzárkózásuknak Wittmann hármasa véget vetett. A válogatott egyes még két büntetőt is értékesített, amivel a találkozón először tíz pont fölé nőtt a különbség. Ugyan Puljko még visszahozta a reményt Fekete Ádám csapatának (két támadásból két triplát is beszórt), de innentől egyetlen Davis-büntetővel tudtak pontot szerezni a negyed végéig – miközben a KTE szinte hibátlan munkát végzett támadóoldalon és egy nagy futással 14 pontos fórt épített fel. 65-51-ről feszültek neki a felek az utolsó játékrésznek.

 Itt aztán elindult az addig is hasznos Puljko és szinte egymaga újra meccset csinált a vendégek számára reménytelennek tetsző helyzetből. Alig négy perc alatt beszórt nyolc pontot, kiharcolt négy faultot, majd kiosztotta második blokkját – ez idő alatt pedig (Fodor hathatós segítségével) egy 14-0-s futással kiegyenlítettek a somogyiak. Állva maradt a KTE, zsinórban hét dobást rontottak el, mire Ivkovics időt kért. Ez hatott, reagálni tudtak a hazaiak, Djeraszimovics zsinórban öt büntetőt értékesített és náluk volt az előny. Az utolsó perc hárompontos Kecskemét-vezetésről indult, de Hegedűs beütötte ötödik személyijét, amiből Pulkjo két büntetővel hozta közelebb övéit. Majd Hendlein betakarta Wittmant, a támadásból pedig Hinnant kosarat szerzett, így megfordult a találkozó. Harminc másodperccel a vége előtt Wittmann kihagyott egy büntetőt, így a másodikkal egalizálni tudott, de egy támadásra még volt ideje a vendégeknek: az időkérés után Hinnanthez került a labda, aki kiosztotta ötödik gólpasszát és Davis zsákolásával megnyerte a meccset a negyedik kiemelt. A Kaposvár január óta először nyert idegenben – a legjobbkor -, így pedig hazai pályán akár ki is söpörheti a szezon korábbi szakaszában mumusuknak számító, de legutóbb három találkozásukból háromszor vesztesen távozó Kecskemétet.

 

Fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus