Fordulatos meccsen verte a Jászberényt az Olaj

A két légióssal felálló berényiek alaposan meglepték a második félidő elején a Szolnokot, ám végül a szintén tartalékos hazaiak nyertek.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, felsőház
Szolnoki Olaj KK - JP Auto-Jászberényi KSE 85 - 68 (23-13, 20-23, 19-17, 23-15)

Szolnok: Frank 2, Kovács P. 2, Vojvoda 14/6, N. Milosevics 14, Tóth Á. 18.
Csere: Malasevics 16/9, Rudner -, Airington 12, Csák 2, Taiwo 4, Frikker 1.

Jászberény: Pitts 19/9, Rakics 9/9, Kerpel-Fronius B. 12/6, Brbaklics 16/3, Czirbus 7.
Csere: Ruják B. 3, Fekete V. -, Szigedi 1, Mondi 1, Szabó M. -, Novák -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A Szolnok számára három légióssal felállva, az egész szezonra elvesztett Benke Szilárd nélkül is egyértelműen kötelező volt a győzelem hazai környezetben a mindössze két külföldivel és az idén már nem játszó Cseh György távollétében érkező JKSE-vel szemben.

A visszatérő Pitts triplájával nyitott a Jászberény, de Tóth és Frank kosaraival gyorsan átvette a vezetést az Olaj, viszont a hazaiaknak nagyon nem ízlett a borzasztó alacsony szerkezetben játszó Lazics-legénység elleni játék, ám 39-21-ig  minden a terveik szerint ment ezzel együtt is. A félidő zárása viszont jobban sikerült a vendégeknek, akik Kerpel-Fronius Balázs és Czirbus József kosaraival, majd Pitts egyéni villanásaival és Rujuk Bence találataival futottak egy 4-15-ös szakaszt és látótávon belülre értek a nagyszünetre.

A fordulás után teljesen indiszponáltan játszott az ezúttal Luksa Andricot sem bevető Olaj, Kerpel-Fronius hármasával 50-51-nél már a berényiek álltak jobban és teljesen megbénították a szolnokiak támadójátékát szokatlan szerkezetükkel, melyben Aleksza Brbaklics (16 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz, 4 szerzett labda) nagyon sokoldalúan játszott. Malasevics zsinórban szerzett hat pontjával vette vissza az előnyt a hazai gárda, sőt, Airington zsákolásával már kilenccel ment a játékrész zárásakor.

Az utolsó etapra nem maradt elegendő fizikai, illetve mentális frissesség az addig hét embert forgató Jászberénynél és Tóth Ádámék dominálni tudtak a palánk alatt, majd szét is dobták kintről a JKSE védelmét, s Malasevics két triplájával már 20-szal mentek (78-58) és érdemben el is döntötték a mérkőzést az őet idén már kétszer is megverő megyei rivális ellen. Ezzel a Jászberény még le is csúszhat a negyedik helyről, az Olaj viszont tartja esélyeit a második kiemelésért folytatott párharcban.

Fotó - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus