Hosszabbításban nyert és megszerezte a 11. helyet a DEAC

Hullámzó meccs volt, de a ráadást már Jones vezetésével behúzta a Debrecen, ráadásul hat ponttal, ami elégnek bizonyult a Jászberény megelőzéséhez. 

Magyar férfi NBI/A, alsóházi középszakasz, 6. forduló 
DEAC - JP-Auto JKSE 98-92 (22-19, 23-16, 11-30, 25-16, 17-11) - hosszabbítás után

DEAC: Martinics 16/9, Jones 28/3, Molnár 11/3, Bognár 4, Armwood 18. 
cserék: Velkey 14/9, Kósa -, Lajsz -, Farkas 7/3. 

Jászberény: Nelson 20/6, Rakics 9/3, Wallace 19/6, Lucsics 11, Sejfic 22. 
cserék: Czirbus 8, Molnár -, Kerpel-Fronius 3/3, Bazsó -, Cseh -. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Az összecsapás tétje a 11-12. hely volt, legalább négypontos hazai sikernél a DEAC, minden más esetben pedig a Jászberény végezhetett előrébb a tabellán - a debreceniek továbbra sem számíthattak Dallas Lauderdale-re és Ivan Lilovra, míg a vendégeknél nem volt fontos hiányzó. Az első percekben a hazaiaknál Molnár, a vendégeknél Wallace volt leginkább elemében, de nagy különbség nem alakult ki: a DEAC valamivel jobban dobott, a JKSE jobban lepattanózott, szoros volt a küzdelem. A 22-19-cel végződő első negyed után aztán ráerőltette akaratát ellenfelére Berényi Sándor alakulata, több lábon álltak Velkeyék, miközben a Berény támadójátéka akadozott és a hazaiak egy 12-4-es rohammal megléptek, sőt, tíz pont fölé növelték az előnyüket. Az látszott, hogy mindkét edző forgatta a csapatát és komoly perceket adott azoknak, akik alapesetben talán kevesebb lehetőséget kapna, talán ennek is volt köszönhető, hogy a vendégek nagyon nem találták a kinti dobásukat, ennek köszönhetően pedig 45-35 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben - élesebbnek, sokoldalúbbnak tűnt az első félidőben a DEAC.

A fordulás után aztán megrázta magát a JKSE és rögtön egy 11-0-s rohammal nyitott, ezzel azonnal át is vette a vezetést, minden addigi DEAC-munka kárba veszett. Sőt, a folytatásban is ez maradt a képlet, a Berény szenzációs játékot mutatott be ebben a periódusban, a légiósok hozták a kosarakat, miközben a Debrecen teljesen lefagyott, fokozatosan nyílt az olló és a harmadik negyedben egyáltalán nem tudtak megálljt parancsolni Armwoodék. A játékrészt végül 30-11-re nyerte meg a JKSE és csak a záró etapra tudta összeszedni magát a hazai alakulat, akkor viszont annyira, hogy szűk három perccel a vége előtt ki is egyenlített - jött az újabb fordulat, megint a DEAC került fölénybe. Bő egy perccel a vége előtt Velkey rontott el egy büntetőt, míg a túloldalon Rakics bevert egy duplát, 76-77-nél kért időt Berényi Sándor. Itt került előtérbe az, hogy a Debrecennek négy ponttal kellett nyernie ahhoz, hogy legyen "értelme", ezt pedig természetesen ki is használták a vendégek - ebből viszont az jött ki, hogy 81-81-nél ért véget a rendes játékidő, nem született döntés.

Itt már a néhány perce kipontozódott Wallace nélkül küzdöttek a vendégek, de hamarosan a DEAC is elvesztett egy kulcsembert Armwood személyében és már csak szűk két perc volt hátra a hosszabbításból, amikor Wallace triplájával négypontos előnyhöz jutott a JKSE. Az időkérés után azonban volt még innen visszaút, Jones bevert egy hármast, majd Bognár labdaszerzése után egy duplát is faulttal együtt, ezzel kipontozta Rakicsot, fél perccel a vége előtt pedig kiosztott egy gólpaszt Martinicsnek, ezzel a győzelem gyakorlatilag eldőlt, már csak az volt a kérdés, hogy meglesz-e a legalább négypontos különbség. Végül ez is meglett, Jones még a végén elsüllyesztett két büntetőt is, Sejfic viszont éppen 96-92-nél hagyott ki egyet, a túloldalon pedig érkezett még Farkas, aki nem hibázott a vonalról - végül 98-92-re nyert és ezzel megszerezte a 11. helyet a DEAC. 

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus