Idegenben nyert a PVSK és a Kecskemét, Duren döntött Zalaegerszegen

Az alsóházban a PVSK a Jászberény, míg a Kecskemét a Kaposvár otthonában aratott magabiztos győzelmet. Tyreek Duren dobása döntött a ZTE-OSE meccsen.

fotó: PVSK-Panthers Facebook

Kaposvári KK - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 57-71 (14-14, 15-16, 18-25, 10-16)

Megint Kecskemét. Egy hete otthon verte a Kaposvárt Váradi Kornél együttese, most idegenben is győzni tudott, méghozzá simábban. Igazából az első félidő alakult csak szorosan, utána fokozatosan meglógtak a vendégek, a negyedik negyedben már teljességgel levédekezték a széteső KKK-t és alig 41%-os mezőnymutatóval, valamint hattal több eladott labdával is egyértelmű győzelmet arattak, annyira nem volt tűzerő az ellenfélben és annyira jól zárt a védekezés. Egyénileg sem kellett náluk semmilyen extra, négyen dobtak 11-13 pont között, most ez is elég volt - érezhető rajtuk, hogy van motiváció, az alsóházban eddig 3-0-ra állnak és mennek a kilencedik helyért, ami ha így folytatják, az övék is lesz.

Elengedte a Kaposvár. A somogyiak a játékuk színvonalát tekintve már-már a playoff-szintet is megütötték az edzőváltás óta, főleg otthon, azonban a hatalmas hátrányukat nem tudták ledolgozni az alapszakasz végéig, így maradtak kilencedikek. Az alsóházban pedig szemmel láthatóan elfogyott a motiváció: az addig remeklő gárda zsinórban harmadszor kapott ki, most pedig hazai pályán 57 dobott pontot, 33,3%-os mezőnyözést, valamint 1/21 (!) triplát tudott felmutatni. Allen és Révész hiánya nyilván számít, de ennyit azért nem - úgy tűnik, hogy Curryéket különösebben már nem mozgatja a dolog, kiesni nem tudnak, a többi pedig nem ad nekik elég késztetést a korábbi játékuk fenntartására. 

A Kaposvár legjobb dobói: Rivers 18/3, Hendlein 14, Curry 10

A Kecskemét legjobb dobói: Jaramaz 13/9, Thomas 12/3, Wittmann 12/3

 

Jászberényi KSE - PVSK-VEOLIA 72-98 (15-24, 14-25, 25-25, 18-24)

Esélye sem volt a Jászberénynek. Nehéz helyzetben, mindössze 8 bevethető játékossal várták a találkozót a hazaiak, ráadásul a play out során is két vereséggel kezdtek, így nem sok minden szólt mellettük a találkozón. A PVSK az OSE elleni hazai vereség után igyekezett javítani, és azt követően, hogy az 1. negyed közepéig fej-fej mellett haladtak a felek (11-12), fokozatosan elkezdett meglépni a Pécs. 15-20 után egy 1-16-os periódus következett, és nem sokkal később a közte 20 is meglett a vendégek javára, innentől kezdve pedig az volt az egyetlen dolguk, hogy beosszák a kényelmes előnyüket. A JKSE egyszer ugyan még visszajött 11 pontra a félidő előtt, de a nagyszünetre egy 0-9-es futás után mehettek el, és így a fordulás utánra egyetlen kérdés maradt, hogy mekkora lesz a különbség a végén. A válasz erre 26 pont lett, a hajrában sem igazán vett vissza a PVSK, még a 4. negyedben is sokáig azon dolgoztak, hogy növeljék a különbséget.

Kijött a mélységbeli különbség. Amíg a hazaiaknál mindössze 8 játékos léphetett pályára, addig a vendégeknél 12 kosaras várt bevetésre, és aki csak komolyabb játékidőt kapott, az hozzá is tudott tenni. A JKSE-ben az egyaránt 17 pontig jutó Brbaklics, Garrett és Primorac mellett senki sem tudott 2 kosárnál többet szerezni, miközben utóbbi például eladott 7 labdát, amivel vastagon kivette a részét abból, hogy csapatszinten 19 alkalommal veszítették el a játékszert. A vendégeknél 6 játékos ért el legalább 11 pontot, közülük Lewis vitte a prímet 18 egységgel, de mellette Krivacsevics (15 pont, 7 lepattanó), Budimir (15 pont, 5 gólpassz) és Funderburk (13 pont, 5 lepattanó, 8 gólpassz) is jól termelt, ráadásul mindannyian kivették a részüket a mezőnymunkából is. Sokkal jobban járatták a labdát ellenfelüknél, kiosztottak 24 gólpasszt, és csak 10 alkalommal adták el a labdát, de ami igazán extrának számított tőlük, hogy kétpontosaik 79,5%-át elsüllyesztették, 35/44-gyel zártak a triplavonalon belülről.

A Jászberény legjobb dobói: Brbaklics 17/6, Garrett 17/6, Primorac 17

A PVSK legjobb dobói: Lewis 18/6, Budimir 15, Krivacsevics 15

 

Zalakerámia ZTE KK - OSE Lions 93-91 (25-24, 19-22, 32-25, 17-20)

3/3-nál jár a ZTE. A Kecskemét és a Kaposvár elleni győzelem után az OSE ellen próbálhatta meg megőrizni hibátlan mérlegét a play outban a Zalaegerszeg, míg a vendég csapat a hétközi, PVSK elleni idegenbeli győzelmére próbált építeni ezen a találkozón. A mérkőzés képe változatosan alakult, hamar 10 pontos előnybe kerültek a hazaiak (17-7), de a 2. negyed elején már az OSE ment 7 egységgel, és a nagyszünetben is a vendégek jártak előrébb. A 3. negyedben ismét váltakozott a vezető fél kiléte, majd a játékrész hajrájától kezdve szinte végig a ZTE járt előrébb. 28 másodperccel a vége előtt aztán Washington triplájával egyenlíteni tudott az Oroszlány (91-91), de erre válaszolni tudott az egész mérkőzés során parádézó Duren, aki 5 másodperccel a vége előtt elsüllyesztette a győztes dobást.

Duren dobása döntött. A hazaiaknál végig ellenállhatatlanul játszott Tyreek Duren, 14/20 sikeres dobással ért el 35 pontot, szerzett 5 labdát, és a legvégén is ő jegyezte a győztes kosarat. Kellett is tőle a remeklés, mivel a hazaiak kispadjáról mindössze 7 pont érkezett, ugyanakkor így sem maradt egyedül, a ZTE kezdőjéből többen is remekeltek. Vuko (16 pont, 12 lepattanó) masszív dupla-duplával jelentkezett, Szabó (12 pont, 9 lepattanó) is közel járt ehhez, Donaldson beszórt 14 pontot, míg Wiggs (9 pont) ugyan csak 3/9-cel célzott, de a hajrában elsüllyesztett egy nagyon fontos triplát. A vendégeknél hárman szállították a pontokat, ebben Washington (23 pont, 5 lepattanó) járt az élen, Anderson (22 pont, 15 lepattanó) a palánkok alatt dominált, míg Abell a 2/8-as triplamutatója ellenére is eljutott 18 pontig. Egyetlen dologban maradt el az OSE a hazaiaktól, csak 46,6%-kal céloztak a mezőnyből, míg a ZTE 53,8%-kal, és ez a különbség jelentősnek bizonyult egy ilyen szoros mérkőzésen.

A ZTE legjobb dobói: Duren 35/3, Vuko 16, Donaldson 14/3

Az OSE legjobb dobói: Washington 23/3, Anderson 22/9, Abell 18/6

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus