Izgalmas meccsen verte férfi válogatottunk a lengyeleket

A Falco játékosainak vezérletével győzött nemzeti csapatunk a hamburgi felkészülési tornán.

A Hunbasket.hu összefoglalója: 

Folytatta szereplését a hamburgi nemzetközi felkészülési tornán a magyar férfi kosárlabda válogatott, második ellenfelünk Lengyelország volt. Filipovity duplájával kezdődött a találkozó, négy percig fej-fej mellett haladtak a felek. Slaughter triplájával 12-6-re léptek meg a lengyelek, Horti és Ferencz találataival igyekeztünk kapaszkodni (12-17). Filipovity és Perl pontjaival sikerült is a negyed végére megközelítenünk ellenfelünket, négy pont maradt a hátrány (20-24). 

Ferencz és a nagyon aktív Filipovity tripláival hamar átvettük a vezetést a második etap elején, innentől jó ideig felváltva estek a kosarak. Govens hármasával 39-36-os fórhoz jutottunk, ez egy 8-0-s rohamot készített elő, amelynek köszönhetően előnnyel mehettünk a nagyszünetre (44-41). 
A fordulás után is folytatódott az adok-kapok, két perc játék után már ismét a polákok tartottak előrébb (46-47). Ferencz vágott be egy újabb trojkát, majd Keller is megvillant – szoros, izgalmas volt a derbi. Sokolowski hármasával 60-56-os előnyhöz jutott ellenfelünk, de a Váradi-Perl duó öt pontjával visszavettük a vezetést – Govens is eredményes volt, de a negyed Gruszecki távolijával zárult, na meg szűk magyar fórral (65-63). 
A kiválóan kosarazó Filipovity triplájával indult a záró felvonás, majd klubtársa, Váradi is hozzátett egy duplát (70-63). Juhos ziccerezett, kellett is a pont, hiszen nem hagyták annyiban a lengyelek, továbbra is nyílt volt a meccs (72-68). Váradi, Govens és Keller kosaraival próbáltunk „szökni”, Pongó kettesével pedig egészen jó helyzetből várhattuk az utolsó két percet (80-71). Hrycaniuk büntetői a kosárban landoltak, de eltelt egy újabb perc, időt kértek a lengyelek. Bár több kosarat már nem szereztünk a hátralévő időben, ellenfelünk is már csak két szabaddobásig jutott, így izgalmas meccsen győzelmet aratott válogatottunk – holnap Csehország ellen zárják a mieink a tornát.


VTG Supercup, Hamburg, második játéknap

Magyarország – Lengyelország 80-75 (20-24, 24-17, 21-22, 15-12) 

Magyarország: Govens 13/3, Váradi 11/3, Filipovity 16/6, Juhos 6, Keller 5.
Csere: Ferencz 8/6, Horti 2, Pongó 4, Perl 15, Karahodzic -.  

Lengyelország legjobb dobói: Waczynski 16/9, Slaughter 11/9, Kulig 10/6.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus