Kecskeméten is simán győzött a Falco

Szoros első negyed után a másodikban állva hagyta ellenfelét a vasi együttes, amely így otthon lezárhatja a párharcot.

Magyar férfi NBI/A, rájátszás, negyeddöntő, második mérkőzés
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - KTE-Duna Aszfalt 56-85 (20-20, 8-27, 15-18, 13-20)

KTE: Green 2, Wittmann 7/3, Deraszimovic 16/3, Dramicanin 10/6, Karahodzic 8.
Csere: Dimic 6, Mészáros -, Molnár M. 7, Fülöp -, Lukács -, Molnár D. -, Plézer -.

Falco: Govens 3/3, Curry 8, Balmazovic 8/3, Bruinsma 19, Reddic 6.
Csere: Perl 16, Hódi -, Bíró 4, Tóth N. 8, Körmendi 2, Verasztó.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A legsimább sikert a Falco aratta a rájátszás negyeddöntős párharcainak első mérkőzéseit figyelembe véve, hiszen Szombathelyen 102-60 arányban múlták felül Váradiék a kecskemétieket - egy újabb győzelemmel a kiesés szélére sodorhatták Forray Gábor alakulatát, és ez is volt nem titkolt szándékuk. Nem feltartott kezekkel futott ki a parkettre a hazai gárda, az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok (10-10). Kosárra kosár volt a válasz, Derasimovic 9 egységgel húzta a KTE-t, a túloldalon eloszlottak a terhek - egyik csapat sem tudott a másiktól ellépni, 20-20-as állással ért véget az első játékrész. 

Curry és Bruinsma révén igyekezett némi előnyt kialakítani a második etap kezdetén a Falco, Perl kosarával pedig sikerült is hat ponttal meglépniük a fehér-lilákról (24-30). Átvette a játék irányítását Gasper Okorn legénysége, Bruinsma büntetőjével és ziccerével a tíz pontot is átlépte a különbség, Perl közelije tovább mélyítette a felek közötti szakadékot (26-39). Balmazovic szórt triplát, teljesen összeesett a KTE a negyed második felére - a sokáig szoros összecsapásból a félidőre egy csaknem húszpontos szombathelyi előny lett, Curry azonban megsérült a sárga-feketéknél (28-47). 

Döcögössé vált a játék a harmadik felvonásban, olybá tűnt, mindkét csapat túl szeretne lenni ezen a párharcon. Hat perc alatt minddössze hat pontot szerzett a kecskeméti gárda, igaz, a vendégek is csak kilencet - de ez nekik bőven elég volt (34-56). Bruinsma már 19 egységnél tartott, a másik oldalt Derasimovic húzta 13-mal - nyugodt mederben csordogált le a játékrész, maradt a húsz környéki differencia (43-65).

Az utolsó negyedben sok izgalomra már nem lehetett számítani, igen huszáros hajrára lett volna szüksége Wittmannéknak, hogy szoros derbit csináljanak a meccsből. Nem is igazán erőltette már egyik fél sem - nem adta fel a Kecskemét, küzdöttek a hazaiak, de a sárga-feketék magabiztosan őrizték előnyüket (53-73). Az utolsó percek viszonylag eseménytelenül peregtek le, elsöprő második negyedbéli rohamával könnyed győzelmet aratott a Falco Kecskeméten, és hazai környezetben kiharcolhatja a legjobb négy közé kerülést.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus