Kiélezett meccsen nyert az Alba Sopronban

Az OSE Abell parádés teljesítményére építve múlta felül a végére elfogyó Kaposvárt.

Sopron KC - Alba Fehérvár 83-87 (23-24, 19-19, 19-26, 22-18)

Az utolsó percek döntöttek. Az előző 4 meccsét megnyerő Alba számított a mérkőzés esélyesének, de nem mehettek biztosra a Sopron otthonában, miután mindössze 4-3-ra álltak az összecsapás előtt idegenben, míg ellenfelük ugyanilyen hazai mérleggel várta a találkozót. Az első percekben inkább a vendégek akarata érvényesült, ezt követően viszont egy 13-2-s futással a Sopron is belelendült, és innentől kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok. Hamarosan Thompson és Davis dobópárbajává alakult a mérkőzés, előbbi 14, utóbbi 16 pontot szerzett az első félidőben, Davis ráadásul egyetlen rontott dobással jutott el idáig. A második félidőt jobban kezdte az Alba, idővel 10 pont körüli előnybe kerültek, és ezt egészen a 4. negyed közepéig tartani is tudták (69-79). Takács és Thompson tripláival közelített a Sopron, majd nem sokkal később Takács ismét betalált távolról, így 79-79-nél utolérték ellenfelüket. Ahmad kosarával ismét a vendégek szereztek vezetést, ezt követően pedig hiába próbált faultokkal operálni a Sopron, Vojvoda 6/6 büntetőjét bedobta, így sorozatban 5. győzelmüknek örülhettek a fehérváriak.

Azok a fránya büntetők. 26 alkalommal állhattak oda a büntetővonalra a hazai játékosok, de 10 alkalommal is hibáztak, ez pedig nem fért bele, mivel ellenfelük 19/22 egypontosát a helyére küldte. Az Albánál a végén higgadt tudott maradni Vojvoda (17 pont, 5 gólpassz) előtte viszont felemás estét hozott, mindössze 1/5 triplája ért célba, viszont kiosztott 5 gólpasszt. Remekelt viszont Davis, aki hatékonyan szerzett 24 pontot (6/10 kétpontos, 3/5 hárompontos), jól húzta szét a pályát Turner (17 pont, 7 lepattanó), míg a dupla-duplázó Ahmad (10 pont, 13 lepattanó) megszerezte a mérkőzés tán legfontosabb kosarát. A hazaiknál főleg az első félidőben teljesített jól a sokoldalúan játszó Thompson (19 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés), valamint Jogela (14 pont, 8 lepattanó) is, míg mellettük Borisov és Padgett is eljutott 12 pontig a végére, bár utóbbi csak 6/10 büntetőjét küldte a helyére. Rajta kívül senki sem hagyott ki 2 egypontosnál többet a soproniaktól, de a sok kis hiba végül összeadódott, és ez most a győzelmükbe került.

A Sopron legjobb dobói: Thompson 19/9, Jogela 14, Borisov 12/6, Padgett 12

Az Alba legjobb dobói: Davis 24/9, Turner 17/9, Vojvoda 17/3

 

OSE Lions - Kaposvári KK 79-65 (25-22, 13-15, 26-20, 15-8)

A végére elfogyott a Kaposvár. A Hendlein Rolandot nélkülöző Kaposvár 2. idegenbeli győzelmére hajtott, míg az OSE számára azért is volt különösen fontos ez a mérkőzés, mert eddig csak a saját pályájukon tudtak nyerni a szezon során. Az első negyedben 15 pontot jegyző Abell vezérletével a hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, majd 15-9 után sorozatban szerzett 11 pontot a Kaposvár, ezt követően pedig egy 14-2-s futás következett az Oroszlánytól. A korai nagy rohanások után kiegyenlítetté vált a találkozó, a kosarak is lassabb ütemben érkeztek, és a félidő hátralévő részében egyik csapat sem tudott számottevő előnyt kiépíteni. Fordulás után sorozatban 7 pontot szerzett a Kaposvár, ezután viszont megrázták magukat a hazaiak, és előbb ledolgozták a hátrányukat, majd a negyed végére már ők kerültek 7 pontos előnybe. Az utolsó 10 perc pontszegény játékot hozott, egyik csapat sem igazán találta a dobásait, az óra pedig az Oroszlánynak dolgozott. Abell be-betalálgatott ekkor is, Illés is elsüllyesztett egy triplát, míg a Kaposvár nagyon sokáig leragadt 4 szerzett pontnál, így a végén elúszott számukra a mérkőzés. 

Abell tarthatatlan volt. Remy Abell kiemelkedő teljesítménnyel rukkolt elő, úgy jutott el 29 pontig, hogy 4/6 kétpontosát, valamint 5/9 hárompontosát elsüllyesztette, nem tudtak vele mit kezdeni a Kaposvár védői. Mellette nem is volt szükség több extrára az Oroszlánynak, a dupla-duplázó Bíró (13 pont, 10 lepattanó) mellett csak a 11 pontig jutó Anderson ért el kétszámjegyű termést náluk. A vendégeknél Curry (17 pont, 9 gólpassz, 5 eladott labda) nyújtotta a legjobb teljesítményt, míg Jukic (14 pont, 9 lepattanó) főleg az első félidőben játszott eredményesen. Rivers és Krnjajski közösen a helyére küldtek 5/9 hárompontost még, de rajtuk kívül a többiek 1/13-mal céloztak távolról, és ez nem fért bele, ahogyan a 4 kiharcolt büntető sem, miközben az OSE 14/16 egypontosát a helyére küldte.

Az OSE legjobb dobói: Abell 29/15, Bíró 13/3, Anderson 11/3

A Kaposvár legjobb dobói: Curry 17, Jukic 14, Rivers 11/9

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó - Alba Fehérvár Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus