Kiélezett végjátékban verte a tartalékos Szegedet a ZTE

Csirics, Fortune és Juhos nélkül is egy labdán belül voltak még a hazaiak az utolsó percben, de végül megoldotta a feladatot a Zete. 

Magyar férfi NBI/A, középházi középszakasz, 6. forduló 
Naturtex-SZTE-Szedeák - Zalakerámia ZTE KK 81-83 (25-15, 9-23, 24-27, 23-18)

Szedeák: Boltics 9/3, Wirth 14/6, Vágvölgyi 14/6, Kovács Á. 12, Sulovics 29/3. 
cserék: Kerpel-Fronius 2, Révész 1, Bonifert -, Mike -.

ZTE: Kinney 16/3, Vaughn 6, Benke 16/6, Szabó Zs. 1, Radic 8. 
cserék: Mikovic 10, Mohácsi 15/6, Horváth Á. 9/3, Kis R. 2

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Borzasztó tartalékosan állt fel a Szedeák, Csirics, Fortune és Juhos sem állt Andjelko Mandics rendelkezésére, így bár korábban több bravúrt is bemutattak már jó pár alapemberük nélkül, elég rossz előjelekkel várhatták az összecsapást. Ezzel együtt Wirthék kezdtek jobban, 6-2-re vezettek négy perc után, a Zete nem igazán találta a ritmust a meccs elején, sőt, az egész első negyed így zajlott: a Szeged vezetett 13-7-re, majd hét perc után, 19-9-nél meglett a közte tíz és az első játékrész 25-15-tel zárult, Sulovics pedig egymaga bevert 11 pontot - a vendégeknél Kinney, Vauhn és Radic is nagyon alulteljesített, Szabónak pedig hamar le kellett ülnie két faultja miatt. A második játékrészben aztán felébredt az Egerszeg, Kinney elkapta a fonalat, míg az addig olajozottan működő szegedi gépezet megakadt, amiben azért a cserék érkezése is szerepet játszott, mindenesetre a negyed második felében átrohant ellenfelén Bencze Tamás alakulata: 34-27 után egy 11-2-t futottak Benkéék, így a nagyszünetben már ők vezettek 38-34-re. A hazaiak dolgát tovább nehezítette, hogy Boltics és Révész is három-három faultnál járt, a ZTE ráadásul a kiharcolt büntetők mellett tíz támadópattanót is lehúzott, uralta a palánk alatti területet.

A fordulás után aztán ismét összeállt a Szedeáknál a meccset kezdő ötös és a Wirth-Vágvölgyi páros vezetésével futott egy 12-5-öt a gárda, így ismét fordított, de utóbbi beütötte negyedik faultját, le kellett ülnie, ezt pedig megbüntette a Zete: Mohácsi és Benke villogott leginkább támadásban és egy 18-5-ös szériával döntőnek tűnő ütést mért ellenfelére a gárda. Itt meglett a közte tíz a vendégek javára, de ekkor sem adta fel a Szeged és még egyszer felszívta magát, egészen 66-67-ig zárkózott, sőt, a tarthatatlan Sulovics folyamatosan büntette a centerposzton ezúttal gyengélkedő ZTE-t, így másfél perccel a vége előtt 76-77 állt az eredményjelzőn - oda-vissza maradtak ki büntetők, clutch dobások, körömrágósan alakult a végjáték. Ebből azonban a zalaiak jöttek ki jobban: egy perccel az órán Radic tett vissza a gyűrűbe egy kulcsfontosságú támadópattanót, a túloldalon Sulovics mindkét büntetőjét elrontotta, egy újabb Radic-kosár pedig eldöntötte a küzdelmet - bár Vaughn kihagyott büntetői után érkezett még egy Wirth-hármas (81-82 öt másodperccel a vége előtt, de nem rontották már el Horváth Ákosék. 

A vártnál jóval nehezebben, de végül hozta a nagyon fontos győzelmet az Egerszeg, míg a három kezdőjátékosa nélkül is óriásit küzdő Szedeáknak be kellett érnie a tisztes helytállással. 

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus