Kőkemény csatában verte ismét a Jászberény a Szolnokot

Kiélezett meccset vívott a két jászkunsági alakulat, amelyből a végén a több lábon álló JKSE jött ki jobban, ismét legyőzte a visszatérő Vojvoda húzta Szolnokot.

Magyar férfi kosárlabda NBI/A. középszakasz, felsőház, 4. forduló

JP Auto - JKSE - Szolnoki Olaj KK 90-82 (25-22, 25-19, 14-26, 26-15)

JKSE: Pitts 32/6, Rakics 12/6, Brbaklic 6/3, Alekszandrov 5/3, Pantelics 21/6.
Csere: Kerpel-Fronius 11/9, Czirbus 3.

Olaj: Vojvoda 31/21, Rudner -, Airington 3/3, Milosevics 19/9, Andric 15/3.
Csere: Tóth 6, Malesevics 8, Frank -.

A mérkőzés teljes statisztikáját ide kattintva tekinthetitek meg.

Az alapszakasz végén éppen Jászberényben megsérülő Vojvoda Dávid ott lehetett a feldobásnál, és a Szolnok vezére rögtön az elején hozzá is tette a magáét: az első hat percben két hármast is bepörkölt, összesen nyolc pontot szerzett. Ebben az időszakban ő jelentette a különbséget a két gárda között, mert a magasemberek alapvetően kioltották őket - 10-18-ra vezetett az Olaj. A negyed hajrája viszont a Jászberényé volt, Rakics és Pitts felpörgette a tempót, a padról beszálló Kerpel-Fronius is beszórt egy hármast, egy nagy futással kiegyenlítettek, ráadásul Vojvoda két faultot is begyűjtött az első tíz percben - nem csak ő, hanem Rudner, illetve a másik oldalon Alekszandrov és Brbaklic is bajba került. A Szolnok eléggé elvesztette a fonalat az utolsó percben, a JKSE pedig kihasználta ellenfele problémáit (25-22). 

Malesevics hibáiból építkezett a második negyed elején a Berény, a hazaiak Pitts duplájával, majd Alekszandrov és Kerpel-Fronius saroktripláival már komolyabb előnyt építettek ki - az sem lassította őket, hogy Alekszandrov összeszedte a harmadik személyi hibáját. Milosevics és Andric büntetőivel állította meg a zuhanást a Szolnok, de Pittsszel egyszerűen nem tudtak mit kezdeni, 13 perc alatt 15 pontot és kilenc kiharcolt faultot jegyzett (35-25). A játékrész közepén mindkét gárda megállt támadásban, minden kosárért meg kellett küzdeni, az Olaj életét az is nehezítette, hogy Rudner és Airington is begyűjtötte harmadik faultját. Vojvoda pihenő utáni visszatérése lehellt némi életet a vendégek támadójátékába, Malesevics ziccerével pedig 43-36-ra zárkózott a Szolnok, Nikola Lazics gyorsan időt is kért a 18. perc végén. Rakics tempója és triplája kellett is, hogy megnyugodjon a Berény, Pitts is könnyed ziccerrel büntetett - hiába Milosevics és Malesevics kosarai, nem tudott közelebb jönni a Szolnok (50-41). 

Kemény játékkal indult a második félidő, a Szolnok 52-48-ra jött fel Andric és Milosevics kosaraival, de Vojvodát alig másfél perc után le kellett cserélni, a bal lábát fájlalta, ami nem jött jól az Olajnak - szerencsére hamar visszatérhetett a pályára. Alekszandrov a 25. percben összeszedte a negyedik fekete pontját is, ráadásul öt perc alatt mindössze két Pitts-kosarat jegyzett a JKSE, amikor pedig Vojvoda kosarával 54-53-ra feljött a címvédő, Lazicsnak kellett időt kérnie. Pitts harcolt ki rögtön büntetőket, ráadásul Airington is egy faultra került a kipontozódástól, le kellett ülnie, de hiába Kerpel-Fronius újabb triplája, Vojvoda sem hagyta annyiban, két nagy kosarat dobott, gólpasszt adott, és visszavette a vezetést a Szolnok (59-61). Itt Pantelics és Tóth Ádám keveredett nézeteltérésbe utóbbi sportszerűtlen hibája miatt, aminek a végén Tóth a kiállítás sorsára jutott, mivel a játékvezetőt páros technikai hibát osztottak ki a feleknek. Pantelic triplával büntetett, visszavette az előnyt, de csak pillanatokra, mert Vojvoda megint megállíthatatlannak bizonyult, ráadásul Frank is kiharcolt egy támadóhibát Pittsen (64-67). 

Rakics és a második hármasát bepörkölő Pantelics révén vett lendületet a JKSE, 69-69-nél gyorsan kiegyenlítettek a hazaiak, majd Czirbus kosarával már vezettek is - lehetett volna több is az előny, de elkapkodták a támadást, így Malesevics kiegyenlíthetett a túloldalon (71-71). Airingtont kellett lecserélni, miután az arcát fájlalta egy Brbaklic-csal történő ütközés után, majd Andric szedte össze negyedik faultját egy sportszerűtlennel, nem az Olaj percei voltak ezek. Vojvoda nyugtatta meg övéit egy bődületes hármassal, de Rakics azonnal válaszolt, majd Rudner is kipontozódott, a félig sérült Airington jött be helyette. Pitts nyolcadik kísérletére beesett első triplája is, majd Pantelics dolgozott jól, 83-76-nál úgy tűnt, hogy eldönti a mérkőzést a Berény. Ebből az ütésből már nem állt fel az egyre foghíjasabb Szolnok, Pitts újabb hármasa pedig végleg eldöntötte a mérkőzést, a végjátékban már nem adott esélyt ellenfelének a hazai gárda, amely ezzel a győzelemmel megerősítette 4. helyét a felsőházi tabellán.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus