Legyőzte a Falco a Kaposvárt

Végletekig kiélezett csatában, 80-76-ra győzött a házigazda Falco együttese a Kaposvár ellen. A somogyiak hét győztes mérkőzés után szenvedtek vereséget, a szombathelyieknél pedig ezzel győzelemmel debütált az új vezetőedző, Andelko Mandics.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 11. forduló

Falco-Trend Optika KC Szombathely – Kaposvári KK 80-76 (25-22, 20-17, 16-25, 19-12)
Szombathely, Arena Savaria, v.: Kapitány, Boros, Surányi

Falco: Robinson 12/6, Timberlake 17/3, Will 2, Zagorac 17/3, Szabó M. 17.
Csere: Perl 13/3, Bognár 2. Vezetőedző: Andelko Mandics

Kaposvár: Hinnant 5, Fodor M. 11/3, Jancsikin 9/3, Hendlein 16, Chism 34.
Csere: Kiss K. 1, Horváth M. Vezetőedző: Fekete Ádám

Kipontozódott: Will (32. p.), Szabó M. (40. p.)

Szabó-Chism kosárváltással indult a 11. forduló, majd álomrajtot vettek a sárgamezesek, hiszen Zagoracs és Szabó pontjaival 9-2-re léptek meg riválisuktól. A következő percekben is záporoztak a kosarak a somogyiak gyűrűjébe, akik egyelőre csupán keresték a rést a szombathelyi védelmen. Három perccel a játékrész vége előtt aztán magára talált a KKK, és Wayne Chism vezényletével pillanatok alatt ledolgozták hátrányukat. (25-22)

Lassan csordogált a mérkőzés a második etap első perceiben, Chism pedig továbbra is képtelen volt hibázni. Hatalmas formában kosárlabdázott az amerikai, aki ekkor tizennégy egységet jegyzett, értékesített büntetői után pedig át is vette a vezetést a Kaposvár. A következőkben sokáig fej-fej mellett haladt a két alakulat, majd Perl és Robinson pontjai révén újra lélegzetvételhez jutott a Falco. Az utolsó momentumban Hinnant indította a hazai gyűrű alatt árválkodó Hendleint, aki nem hibázott, így 6 pontra zárkózott csapata. (45-39)

A fordulás után hazai pillanatok következtek: Szabó ziccerére Jancsikin még válaszolt egy középtávolival, majd a fiatal Perl szórt egy triplát így újra 9 volt a differencia. Az öröm ezúttal sem bizonyult tartósnak, ahogy az első negyedben, úgy most is egy 10-0-ás repüléssel reagáltak Fekete Ádám fiai. Újra nyílttá vált a találkozó, ám a vendéglátók játéka továbbra is akadozott. Némi adok-kapok következett, amiből Kaposvár jött ki jobban, Hinnant büntetője után szűk három ponttal a somogyiak vezettek a mindent eldöntő utolsó negyed előtt. (61-64)

Pontszegényen indult az utolsó játékrész, hiszen bő másfél percig mindkét gyűrű érintetlen maradt, majd Chism törte meg a csendet és lépett 30 pont fölé. A következő percekben lassan de biztosan hízott a különbség, így időt kért Mandics mester. Jókor nyúlt bele a mérkőzésbe a debütáló tréner, ugyanis a rövid pauza után, újra a Szombathely dominált a palánkok alatt. Az eddig meglehetősen harmatosan teljesítő Timberlake is beszállt a pontgyártásba, vezényletével pedig előbb egalizáltak, majd a vezetést is átvették a vasiak. A finálé már nem tartogatott újabb fordulatot, így az Aréna Savariaban szakadt meg a KKK remek sorozata. (80-76)

Andelko Mandics: - Gratulálok a játékosaimnak és a Kaposvárnak is, mert nagyon jól játszottak, nem véletlenül állnak ott a tabellán, ahol. Kétszer is sikerült tíz pontos előnyt kiharcolni, de hamar ledolgozta a Kaposvár, ezen sokat kell dolgozni, hogy megtartsuk azt. A védekezésünkbe csúsztak hibák, ezeket ki kell javítani. Nagyon görcsösek volt a fiúk végig, ami érthető is, de muszáj ezen túllépnünk. Látszik, hogy van karaktere, akaratereje a gárdának, végig szívósan küzdöttünk. Pozitív, hogy nyertünk, ez három edzés után jónak tűnik, de még sok munka van hátra.

Fekete Ádám: - Nagyon jól kezdett a Falco, hamar előnybe kerültek. Szépen le tudtuk dolgozni a hátrányt, de az utolsó percekben szerzett 8 pontos előnyt nem tudtuk megtartani. Úgy vélem mi vesztettük el a mérkőzést, mert a kulcsszituációkban mindig hibáztunk. Ettől függetlenül úgy gondolom nem vallottunk szégyent. Gratulálok a Szombathelynek!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus