Legyőzte a ZTE-t és rájátszásba jutott a Paks

Az ASE végig uralta a Zalaegerszeg elleni hazai középszakasz-zárót, ezzel biztosította rájátszás-részvételét, a vendégek a hetedik helyen.

Magyar férfi A csoport, középszakasz, középház, 10. forduló
Atomerőmű SE (17-17) - Zalakerámia ZTE KK (18-16) 85-79 (26-23, 19-18, 24-15, 16-23)

Paks Ruják 12/6, Tarrant 23/3, Barnies 15/9, Eilingsfeld 13/3, Guinn 13/9.
Csere: Garamvölgyi 4, Medve 5/3, Gulyás -.

Zalaegerszeg: Kinney 6, Vaughn 11/9, Benke 5/3, Szabó Zs. 9/3, Radic 26.
Csere: Horváth Ák. 8/6, Mohácsi -, Mikovic 4, Kis 6/3, Doktor 4/3.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken találjátok!

A derbinek mindkét csapat szemszögéből nézve komolyabb tétje volt, hiszen a Paksnak egy győzelemmel saját kezében maradhatott volna a sorsa a rájátszásba jutást illetően, a zalaegerszegiek pedig mondjuk úgy, hogy eldönthették, hogy hatodik kiemeltként az Albával vagy hetedik kiemeltként a Falcóval szeretnék kezdeni a felsőházi rájátszást.

A hazaiak Hinds nélkül fel kellett, hogy kössék az alsóneműt, ám Bencze Tamás együttese a lendületes játék ellenére gyorsan kiderült, hogy a szokásosnál sokkal bővebb rotációval próbálja lejátszani ezt a meccset.

Vaughn hármasával az első etap derekán már 10-19-re ment a ZTE, látszott, hogy bajban lehet a Paks, ám innen a tarthatatlan Tarrant főszereplésével akkora hajrát vágott ki az ASE, hogy a negyed végére már a hazaiak vezettek hárommal.

A második játékrészben sokkal inkább a védekezésre fókuszáltak és kevesebbet is rohantak a felek, ez inkább a vendégeket törte meg, de csupán egyetlen ponttal növelte fórját a vendéglátó a nagyszünetig, minden nyílt volt tehát a fordulás után.

A harmadik negyedben a 26 pontos, 12 lepattanós dupla duplát összehozó Radic mellé támadásban már kevésbé tudtak felnőni a többiek, a Paks közel volt ahhoz, hogy le is tudja zárni a derbit - 13-mal mentek Rujákék 10 perccel a lefújás előtt.

Igazán a záró etap első felében sem látszott, hogy a ZTE képes lenne elég energiát fektetni abba, hogy fordítson, de nagyon behúzta a kéziféket a Paks is a játékrész derekától, ám a válogatott irányító még időben lehűtötte a kedélyeket, a büntetőket pedig higgadtan értékesítette Tarrant, miután egészen négyes különbségig visszakapaszkodott a ZTE.

Ezzel a tolnaiak megszerezték a nyolcadik, még épp rájátszást jelentő helyet, a zalaegerszegiek pedig a nekik talán némiképp kedvezőbbnek tűnő ellenféllel csatázhatnak a legjobb négy közé jutásért megvívandó párharcban.

Fotó - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus