Lesimázta a TF-et a Szedeák

Egy percig sem volt esélye ezen az estén a fővárosi gárdának, igaz, a fontos kérdések nem is ma dőlnek el a két csapat között. 

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, alsóház, 6. forduló
Naturtex-SZTE-Szedeák - Serco-TF-BP 97 - 66 (25-15, 24-14, 29-13, 19-24)

Szedeák: Boltics 13, Wirth 7/3, Ponjavics 16/9, Juhos 8, Sulovics 11.
Csere: Kerpel-Fronius G. 6, Bonifert 5/3, Krapic 20/3, Goldring 2, Révész 8, Mayer -, Balogh -.

TF: Krnjajski 13/3, Szobi 1, Clark 16, McLane 5, Bergstedt 17.
Csere: Filipovic 5, Rikalo 5/3, Beák -, Meleg 2, Buzás 2.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A zsinórban három győzelemnél járó TF a két mérkőzés óta veretlen Szeged vendége volt a férfi NB I/A alsóházának utolsó mérkőzésén. Az már korábban eldőlt, hogy ez a két gárda fog játszani A csoportos tagsága megőrzéséért a playout-ban, így afféle bemelegítésnek is beillett ez a derbi, különösebb tétje nem volt az összecsapásnak. Ennek megfelelő iramban is "estek egymásnak" a csapatok, a rajtot jobban elkapó Tisza-partiak kézben tartották az első perceket (11-7). Sokszor csak szabálytalanság árán tudták megfékezni a szegedieket a fővárosiak, Sulovic és Ponjavic szabaddobásaival el is lépett tízegységgel a házigazda (21-11). Rikalo egy triplával próbálta közelebb hozni övéit, de így is magabiztosan húzta be az első negyedet az aktívabban, agresszívabban kosarazó SZTE (25-15). 

Krapic pontjaival tovább nyílt az olló a folytatásban, továbbra is sokat állt a játék a büntetők miatt. Clark is bekapcsolódott a pontgyártásba, de Ponjavic trojkáájával már a húszat közelítette a differencia (39-21). Elvétve volt mezőnykosár, a játékrész utolsó két percéhez érve 17-14 volt a faultarány, a TF hibázott többet (43-29). A budapestiek kintről gyatrán tüzeltek, első 12 kísérletükből mindössze egy akadt be, Rikalo korábbi találata. A félidőt Juhos közelije zárta, az első két játékrész kísértetiesen hasonló forgatókönyv szerint zajlott - magabiztosan vezetett a Szedeák (49-29). 

A fordulás után sem változott számottevően a játék képe, Ponjavic és Boltic mellé Wirth is "beköszönt" egy hárompontossal. Négy szegedi is túllépte már a tíz dobott pontot, Ales Pipan együtteséből pedig Krnjajski 8 egysége volt a legjobb teljesítmény - nem igazán erőltette a játékot az élvonal újonca (65-35). Ponjavic bevágta harmadik tripláját is ugyanennyi kísérletből, a TF vonatkozó mutatója 1/15 volt ekkor. A Tisza-partiak 72-36-nál már "kétszer olyan ügyesek" voltak, mint ellenfelük, sok izgalom nem maradt a záró felvonásra (78-42).

A házigazdák bátran küldhették pályára fiataljaikat, a lényegi kérdések régen eldőltek. A játékrész elején néhány pontot ugyan faragott hátrányából a fővárosi együttes, de 2/21-es triplázásuk, valamint a 18-37-es lepattanóarány miatt esélyük sem lehetett. A Szedeáák magabiztos sikerrel zárta az alsóház küzdelmeit, de az igazi csata még csak most kezdődik majd Sulovicék számára - akkor már tétje is lesz a TF elleni meccseknek.  

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus