Magabiztos játékkal nyert a Sopron Zalaegerszegen

Végig irányított Kosztasz Flevarakisz alakulata - A Körmend nagy küzdés árán verte az OSE-t - Remek hajrával húzta be a szoros meccset a Debrecen.

 

NBI/A, 11. forduló

Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC 79-93 (20-26, 18-22, 21-29, 20-16)

Lényegében végig a Sopron irányította a találkozó alakulását. Az első negyed végéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán viszont Bernard Thompson és Tauras Jogéla révén futott egy 8-0-t az SKC, a második negyed elején pedig egy 6-0-t. Az első félidő hátralévő részében 10, a fordulás után pedig 20-25 pont környékén állandósult a különbség - onnantól kezdve, hogy a vendégek leszakították ellenfelüket, nem volt kérdés a győzelmük. A statisztikában egyedül az eladott labdában volt nagy különbség a végére (18-12), illetve a duplakísérletek számában (26-39), de sokkal simább volt az összecsapás annál, mint amit a számok tükröznek, erről beszélt lényegében Ante Nazor is a mérkőzést követő nyilatkozatában.

Felpörgő soproni légióssor. Kosztasz Flevarakisz csapata az előző meccsen is nagy győzelmet aratott idegenben, és ezúttal is a légiósok vitték a prímet, újfent jó volt mindenki. Milos Boriszov mellett most Thompson is 20 pontig jutott, Tyler Wideman a 19 pontos, 10 pattanós dupla-duplája mellé még 5 gólpasszt is kiosztott, Antino Jackson és Jogéla pedig hozták magukat - erősnek tűnik ez az ötös az eddig látottak alapján. A magyarok közül ezen a találkozón Fazekas Csaba (7 pont) volt egyedül igazán jó, a többiek alig játszottak, de ez egy sima győzelmet eredményezett. A túloldalon csak Montae Glenn (14 pont, 5 pattanó) és a 20 pontig jutó Tonko Vuko voltak igazán jók, és ők sem érték el a Thompson-Wideman duó szintjét. Kellemes teljesítményt kapott a zalaegerszegi alakulat Simon Kristóftól (9 pont, 5 gólpassz), valamint két fiataltól, a 13 pontos Plézer Gábortól és a 12 pontot szerző Bonifert Bendegúztól, de 7-8 percig volt csak meccsben a ZTE - igaz, Tyreek Duren nem lépett pályára a hazaiaknál.

A ZTE legjobb dobói: Vuko 20/6, Glenn 14, Plézer 13/6.
A Sopron legjobb dobói: Thompson 20/12, Boriszov 20/9, Wideman 19.

 

Egis Körmend - OSE Lions 79-74 (23-24, 19-17, 18-14, 19-19)

Kiegyenlített összecsapást nyertek meg a vasiak. Az első félidőben lényegében fej-fej mellett haladt a két gárda, és bár a harmadik negyedben Ferencz Csaba két triplájával meglépett a hazai alakulat, nem tudta leszakítani ellenfelét. A záró felvonás elején Takács Kristóf két hármasát követően nézett úgy ki, hogy a vendéglátó meglép ellenfelétől, de az OSE újra válaszolt, vezetett is, és az utolsó három percnek egállal mentek neki a csapatok. Sok volt a hiba mindkét oldalon a végjátékban, az Egis Körmend végül büntetőkkel nyert, de gyakorlatilag nem sok különbség volt a két együttes között, amit a statisztika is alátámaszt. A körmendiek több lepattanójukat (36-30) több eladott labdával rontották (17-13), és a tripláknál voltak csak igazán előnyben (8/22 - 5/19) - annyival nyertek, hogy a végén legalább büntetőkből pontokat tudtak a táblára pakolni, míg az oroszlányiak nem.

Jó csapatjáték mindkét oldalon. Egyik együttesnél sem voltak nagyon kiemelkedő teljesítmények, de csapatszinten mindkét fél jól játszott. A hazaiaknál Xavier Thames (19 pont, 6 gólpassz) és Travis Taylor (16 pont, 8 pattanó, 3 blokk) vitték a prímet, de két magyartól is nagy segítséget kaptak Ferencz (15 pont, 5 pattanó) és Takács (8 pont) személyében. A túloldalon Remy Abell (16 pont, 6 pattanó, 5 gólpassz), Adrio Bailey (14 pont, 7 pattanó), Bradley Hayes (10 pont, 6 pattanó) és CJ Anderson (12 pont, 4 gólpassz) is jól játszottak, Illés Máté is eljutott 12 pontig. Az utolsó három percben viszont pontképtelen volt Sebastjan Krasovec alakulata, így a 37. percig nyújtott jó teljesítmény ezúttal nem ért győzelmet a Körmend otthonában.

Az Egis Körmend legjobb dobói: Thames 19/3, Taylor 16, Ferencz 15/6.
Az OSE legjobb dobói: Abell 16/6, Bailey 13, Anderson 12, Illés 12/6. 

 

PVSK-VEOLIA - DEAC 91-102 (19-27, 28-23, 22-26, 22-26)

Parádés utolsó három perccel nyert a Debrece. Jól kezdett a DEAC, a Pécs hibáit kihasználva előnyhöz jutott, Somogyi és Moody osztogatott, Drenovac pedig már az első negyedben kilenc pontot szórt, így nyolc egységgel meglépett a vendég együttes - 13-13 után egy 14-6-os futást vittek véghez.  A PVSK már az első negyedben eladott hét labdát, így hiába dobott 60% felett, hátrányba került és mindenképpen javítania kellett az addigi játékán - ez a második játékrészben megtörtént, ott jobban vigyáztak a játékszerre és a Lewis-Funderburk páros remeklésével (22 pont jött tőlük a nagyszünetig) vissza is jöttek egy labdányira. A harmadik játékrész szorosan alakult, volt pont, ahol a Pécs át is vette a vezetést, de a DEAC mindenre válaszolni tudott, a negyed végén Drenovac dobásaival ismét hét pont lett közte a vendégek javára. A záró etap fordulatosan alakult, többször is vezetett a PVSK, de továbbra is igaz volt az, hogy a Debrecen mindig tudott újítani, mindig volt valaki, aki bevert egy fontos triplát, megcsinált egy fontos védekezést, kiharcolt egy fontos faultot - a baranyaiak pedig teljesen összeestek a végére. 91-90-re még ők vezettek szűk három perccel az órán, itt azonban volt egymás után két eladott labdájuk, majd két kihagyott közelijük, közben pedig Somogyi bevert egy clutch triplát, Hines két duplát, Moody és Tóth Ádám büntetőzött, úgyhogy a meccs egy 12-0-s debreceni futással ért véget. A vendégek ezzel javítottak a legutóbbi hazai botlásuk után és fontos idegenbeli sikert húztak be, méghozzá nagy küzdelemben, okos végjátékkal, ráadásul a koronavírusos vezetőedzőjük, Kovács Adrián nélkül.

Több lábon állt a DEAC. A hazaiaknál Funderburk (25 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) és Lewis (21 pont, 9/12 mezőnyből) volt az, aki igazán kiemelkedett, de igazából csak hét emberre támaszkodhattak - Bíró Levente és Dragasevic Veljko nem nagyon tudott hozzátenni, így maradt a négy légiós, valamint Ruják, Meleg és Demeter. Ezzel szemben a DEAC-nál Drenovac extrája (26 pont, 6 gólpassz, 10/17 mezőnyből) mellett még négyen dobtak kétszámjegyűt, Somogyi és Molnár Dániel is remekül játszott, a kispad jól szállt be és az is belefért, hogy Guyton légiósként nulla pontot szerzett - 12-vel több büntetőt harcoltak ki, nyerték a lepattanózást, kevesebb labdát adtak el, úgyhogy most nem volt gond a Pécs 60% feletti mezőnymutatója sem.

A PVSK legjobb dobói: Funderburk 25/6, Lewis 21/9, Brkic 11
A DEAC legjobb dobói: Drenovac 26/12, Tóth Á. 17, Moody 15/12

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Fotó, Slide - hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus