Majdnem elszórakozta nagy előnyét a Szeged a TF ellen

Kerpel-Fronius Gáspár vezérletével sokáig úgy tűnt, átrobog ellenfelén a Tisza-parti gárda, de a fővárosiaknak más elképzeléseik voltak...

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 24. forduló 
Naturtex SZTE-Szedeák - Serco - TF-BP 90-85 (24-18, 31-21, 22-14, 13-32)

Szeged: Boltic 15/3, Ponjavic 7, Wirth 6, Juhos 15/3, Sulovic 7. 
Csere: Kerpel-Fronius 20/6, Bonifert 2, Krapic 18/6.

TF: Krnjajski 3/3, Buzás 11/9, Clark 16/3, McLane 21/9, Bergstedt 2.
Csere: Rikalo 27/12, Szobi -, Filipovic 5, Meleg -, Beák -.  

 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A bajnokság két sereghajtója, a 6 győzelem mellett 17 vereséget begyűjtő Szeged, illetve a 2-21-gyel álló TF csapott össze a férfi NB I/A 24. fordulójában. Az odavágó történelmi jelentőséggel bír a fővárosi együttes számára, a mostani ellenféllel szemben szerezte meg ugyanis első élvonalbeli sikerét a TF - fűthette tehát a visszavágás vágya a Tisza-partiakat.

Boltic büntetőjével kezdődött a találkozó, Bergstedt válaszolt közelről. Sulovic pörkölt be egy távolit, 8-2-re lépett el a Szeged az első percekben. Nem találta játékát a TF, öt perc alatt ugyanennyi pontot sikerült szerezie az újonc együttesnek - a hazaiak neve mellett már 16 állt ekkor. 20-9 után ébredt a fővárosi gárda, Buzás triplája után Filipovic és Rikalo is eredméényesek voltak, 22-18-ig jöttek fel a vendégek. Krapic még betalált, kialakítva a 24-18-as negyedbéli végeredményt - ha lassan is, de megérkezett a meccsbe Ales Pipan alakulata.

Boltic és Krapic révén próbált újfent nagyobb előnyt kialakítani a Szedeák, ők kezdték lendültetesebben a második etapot - Ponjavic ziccerével megint 10 fölé kúszott a Mandic-legénység vezetése (33-22). Megint beragadt a fővárosi együttes, Krapic háármas-kettes kombójával 15-tel is ment már a Tisza-parti gárda (42-27). Nem hagyták magukat Clarkék, egy 8-0-s sorozattal másodszor is visszakapaszkodtak, úgy tűnt, futásra futás a válasz. Ezt a teóriát erősítette, hogy a Szeged egy 11-2-es sorozattal válaszolt, a fiatal Kerpel-Fronius Gáspár 11 ponttal, közte két triplával vétette észre magát - a nagyszünetre így visszaszerezte korábbi előnyét a házigazda (55-39). 

A térfélcserét követően Buzás és Krnjajski trojkákkal jelezték, hogy korai még leírni a budapestieket. Három és fél perc alatt mindössze 4 pontot szerzett a Szeged, Clark távoli találata után 10-re jött vissza a Pipan-gárda (59-49). Időben kapcsolt a házigazda, a pazar formában pattogtató Kerpel-Fronius vezetésével 18-4-et futottak a negyed hátralévő részében - a fiatal Bonifert is betalált, úgy tűnt, óriási záróetap kell a TF-től, hogy visszajöjjenek a meccsbe Buzásék (77-53). 

Rikalo iparkodott a záró felvonás elején, de mint oly sokszor már az idei pontvadászatban, most is 20 pont fölötti hátrányból vágott neki ennek a játékrésznek a TF. Az irányító mellé azonban Clark is felnőtt pontszerzésben, 12-2-es futással kezdte a negyedet az újonc (79-65). Ezúttal a szegediek blokkoltak le teljesen, 17-2-re hízott a sorozat, tízen belül járt a negyed felénél a fővárosi együttes, valamit ki kellett találnia a házigazdának (79-71). Már csak három pont maradt a negyed kezdetén még 24 pontos szegedi fórból, Boltic triplája úgy kellett a Tisza-partiaknak, mint egy falat kenyér. McLane és Rikalo azonban lendületben maradtak, gyakorlatilag új meccs kezdődött az utolsó két perchez érkezvén (82-81). Krapic dobott kosarat, majd szerelte Clarkot, Wirth pedig higgadtan büntetőzött. Az utolsó játékrészben nagyot hajtó Rikalo is bedobta mindkét szabaddobását, de már nem maradt elég ideje a TF-nek a fordításra - majdnem megcsinálták a lehetetlennek tűnő vállalkozást, de végül a hazaiak örülhettek a győzelemnek - na meg időnként a mutatott játéknak is, bár a végjátékot alighanem felednék Juhosék.    

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus