Megizzadt, de végül hozta az elsőt a Szolnok

Volt egy extra negyede és egy nagy hajrája a Falcónak, de összességében kiegyensúlyozottabban játszva győzni tudott a Szolnok. 

Magyar férfi NBI/A, döntő, első mérkőzés 
Szolnoki Olaj KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 82-76 (20-13, 20-25, 20-15, 22-23)

Szolnok: Perry 14/6, Vojvoda 7/3, Ford 12/6, Milosevics 14/3, Andric 17. 
cserék: Browning 12, Kovács P. 4, Tóth Á. 2

Falco: Norfleet 16/9, Perl 21/12, Váradi 12/12, Boriszov 9/3, Taylor 12. 
cserék: Pustahvar 2, Tóth N. 4

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Türelmes játékkal nyitottak a csapatok, a Govens nélküli vendégek találtak be először, de összességében a hazaiak akarata érvényesült - a festékben parádésan dolgoztak Milosevicsék, folyamatosan kihasználták fizikai fölényüket, a Szombathely két triplával próbált meccsben maradni. Az Olaj nagyon tudatos és pontos játékkal rukkolt elő, uralta a lepattanózást és 16-8-ra meg is lépett az első negyed vége felé, Vojvodáék lendületét pedig Szekulovics időkérése sem tudta megtörni - kicsit vezér nélkülinek tűnt a Falco, nem volt igazán fő opciójuk támadásban. Az első negyed végül Boriszov buzzerével és 20-13-as szolnoki vezetéssel zárult, az Alekszics legénység 8/9 kétpontosnál járt ekkor, azonban ennek ellenére nem tudta dűlőre vinni a dolgot, a Szombathely pedig nem szakadt le: a kimaradó szolnoki büntetők és egy-két könnyelmű megoldás után Perl bevert két triplát és 29-25-re hozta vissza csapatát azok után, hogy már egy ideje tíz pont körül mozgott a különbség. Itt aztán olyannyira elkapták a fonalat a vendégek, hogy Váradi is bedobott egy nagyon távolit, majd hatalmas mázlival még egyet, ezzel 33-33-nál utol is érték ellenfelüket, sőt, Norfleet szintén borzasztó messziről elengedett dobásával 35-36-nál a vezetést is átvették - nagyon megállt és lelassult az Olaj, ráadásul egyre nagyobb volt a kontraszt a triplákat tekintve. Ezzel együtt végül 40-38-as hazai előnnyel fordulhattak a felek, de a kezdeti szolnoki fölény teljesen eltűnt és bár bravúrtriplák is kellettek ehhez a Falco részéről, abszolút kiegyenlítetté vált a meccs.

A fordulás után aztán egy 10-3-as rohammal mutatta meg a Falco, hogy nem "hűlt ki" a szünetben, itt azonban már megálljt parancsoltak a hazaiak és visszatértek ahhoz a játékhoz, amit az első negyedben láttunk tőlük: egy 17-5-tel zárták Perryék a harmadik játékrészt, szétszedték a Szombathely játékát, elöl pedig higgadtan befejezték támadásaikat a palánk alól. A záró etap előtt így ismét náluk volt az előny az eredményt és a mentális állapotot tekintve is, lélektanilag pedig újabb lökést kaptak a hazaiak akkor, amikor újfent tíz pont fölé tudták növelni a különbséget - ahogy elfogytak a bravúrdobások a Falco oldalán, nem nagyon volt megoldásuk Norfleetéknek. A vendégek itt mintha meg is törtek volna, jöttek a hibák, hat perccel a vége előtt már 16 pontos különbségnél kért időt Szekulovics, úgy tűnt, hogy eldőlt a meccs. Ennyire azért nem volt még egyszerű a helyzet, Perlék némileg váratlanul magukra találtak és feljöttek egészen öt pontnyira, de a sorsdöntő dobásokat nem tudták megoldani, főleg Boriszov hibázott ilyen helyzetekben, így fél perccel a vége előtt Perry egy triplával lezárta a nyitott kérdéseket.

Összességében Govens nélkül is nagyot harcolt és kétszer is felállt tíz pont körüli/feletti hátrányból a Falco, Perl, Váradi és Norfleet sem játszott rosszul, de összességében kiegyensúlyozottabbnak bizonyult az Olaj és Vojvoda gyengébb napja ellenére hozta a döntő első mérkőzését. 

fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus