Megizzadt, de végül nyerni tudott és bejutott az elődöntőbe a Körmend

A nagyszünetben még egál volt az állás - a második félidő elején kipontozódott Wittmann - nem volt túl magas a színvonal - a Körmend lesz a Szolnok ellenfele. 

Magyar férfi NBI/A, negyeddöntő, 5. mérkőzés 
Egis Körmend - KTE-Duna Aszfalt 70-63 (14-16, 18-16, 17-12, 21-19)

Körmend: Wright -, Hollins 9/3, Ferencz 25/21, Davis 10, Csorvási 19. 
cserék: Halász 2, Bán -, Fanning -, Horti 2. 

Kecskemét: Wittmann 3/3, Pongó 9/6, Djeraszimovics 20/3, Dramicsanyin 15/3, Karahodzsics 8. 
cserék: Molnár D. 4, Molnár M. 4

Kipontozódott: Wright (37.) ill. Wittmann (23.)

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Nem mondhatjuk, hogy nagy pontpárbajjal indult a meccs, Dramicsanyin ugyan az első támadásból bevert egy hármast, de onnantól percekig csak szenvedtek a csapatok támadásban, a Csorvási-Karahodzsics centerkettős párharca rázta fel kicsit a feleket. Egy 6-0-s roham itt, egy 6-0-s válasz ott, az első negyed pedig 16-14-es kecskeméti előnnyel zárult úgy, hogy már hét labdát adtak el az együttesek, büntetőt pedig egyáltalán nem harcoltak ki, abszolút a védekezések domináltak a találkozó elején. A második negyedben aztán Ferencz Csaba vezetésével tudott némi megoldást találni erre a Körmend és fordított, majd meg is lépett, 21-22 után egy 12-1-es rohamot produkáltak a vasiak, ekkor kért időt Forray Gábor. Ez hatott, a félidő hátralévő részében 9-0-t futott a KTE és végül egállal mehettek pihenni a csapatok és a hullámzás ellenére ez nem is volt meglepő, mindkét félnek volt ugyan gyengébb időszaka, de összességében minden mutatóban nagyon hasonlóan teljesítettek - egyénileg a 13 pontos Ferenczet lehetett kiemelni leginkább. Összességében nagyon kevés szép megmozdulást láttunk, "kiszabadulni" egyik csapat sem tudott a másik szorításából, sok volt a hiba, amit a 7-7 eladott labda is jól jelzett - érződött, hogy ez már a párharc ötödik meccse volt, nagy volt a tét. 

Wittmann Krisztián már négy személyi hibával kezdte meg a második félidőt, ami a Thompson sérülése miatt egyébként is nagyon rövid rotációval játszó Kecskemét dolgát tovább nehezítette, sőt, a vendégek csapatkapitánya a játékrész harmadik percében be is ütötte az ötödik faultját, itt véget ért számára az összecsapás. Itt be is kezdett egy 8-0-val a Körmend és bár a KTE nem tört meg, közel tudott maradni, de öt-hét ponttal végig a hazaiak vezettek a harmadik negyedben, úgy tűnt, hogy akár el is dönthetnék a meccset Davisék. Ez azonban olyannyira nem sikerült, hogy a hibákat kihasználva a záró etap első részében megint kiegyenlítettek a vendégek és ismét fordult a kocka - azt viszont Ferencz már nem hagyta, hogy teljesen átforduljon a helyzet, beverte hatodik tripláját is és ismét "berúgta" a vasiak motorját. Az itt következő roham aztán már válasz nélkül maradt, ugyan közben Wright is kipontozódott, de ez már nem zavarta meg Constantinides csapatát, az utolsó percekre kialakított nyolc-kilenc pontos előnyét beosztotta, így megnyerte a derbit az MTE - ennek köszönhetően hétfőn már a Szolnok elleni elődöntőben léphet pályára, míg a Kecskemét a bajnokság ötödik helyén zárt.

Egyénileg ki kell emelnünk ezen a találkozón a 25 pontos, 7/10 triplát beemelő Ferencz Csabát, valamint a 19 pontos Csorvási Milánt a hazai oldalon, a vendégeknél pedig a 20 pontig jutó Marko Djeraszimovics villogott leginkább. 

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus