Méretes DEAC-bravúr: kikapott a Szolnok Debrecenben

A harmadik negyed volt a mérkőzés fordulópontja, Ivosevék hatalmas második félidővel verték meg a listavezetőt, hiába Rowsey 30 pontja.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 20. forduló 
DEAC - Szolnoki Olaj KK 96-90 (20-28, 23-27, 25-26)

DEAC: Dugat 12/3, Manigat 17/15, Boriszov 10/3, Ivosev 28/9, Amigo 16.
cserék: Polyák 5/3, Bognár 8, Omenaka -.

Szolnok: Rowsey 30/18, Vojvoda 13/3, Malasevics 9, Milosevics 11/3, Tóth A. 8
cserék: Rudner -, Benke 11, Andric 8.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A Szolnoknál azonnal bekerült a kezdőbe a frissen szerződtetett Malasevics, de az első percekben abszolút tartotta a lépést a DEAC - 7-5 után aztán beesett két szolnoki tripla és összességében egy 10-2-t rohant a címvédő, ezzel az első negyed derekán azért kiépített egy néhánypontos fórt. Innen a remekül nyitó (10 pont az első negyedben) Amigo vezetésével visszajöttek a hazaiak és ki is egyenlítettek, de a vendég gárda válaszolt és egy 8-0-lal zárta az első negyedet, Vojvodáék szenzációsan (60% felett) dobtak, amit a Debrecen hét megszerzett támadópattanóval próbált ellensúlyozni inkább kevesebb, mint több sikerrel. A második játékrész elején próbálta szívni magát a DEAC, de Rowsey beemelte a harmadik és a negyedik tripláját is, majd bár a hazaiak visszakapaszkodtak 39-40-re, erre a festéket folyamatosan támadó Olaj egy újabb 8-0-lal válaszolt, ahogy kicsit égett a ház, rögtön reagálni tudott Dragan Alekszics együttese. Ezzel a lendülettel pedig már el is mentek a szünetig a vendégek, Benke remekül mozgott, de Malasevics is jó döntéseket hozott, úgyhogy két negyed után 55-43-ra vezetett a 70% feletti hatékonysággal dobó vendégcsapat - a hazaiaknál Ivosev és Dugat nagyon nem tudott érvényesülni, de most Boriszov sem villogott igazán.

A fordulás után felszívták magukat Manigaték, rögtön egy 6-0-lal késztették időkérésre Alekszicset, de a vendégeken itt ez sem segített és a hazai alakulat egy nagyon komoly 16-3-as rohamot intézett, amellyel hosszú idő után visszavette a vezetést. Itt nagyon elkapta a fonalat a DEAC, főleg Ivosev javult fel, de ebben a negyedben összességében is óriásit fordult a meccs, túlzás nélkül dominálni tudott a debreceni együttes - 28-9-re (!) nyerte ezt a játékrészt és bár Amigo négy faultja miatt ült, a tíz pont feletti hátrányból hétpontos előnyt faragott a társaság. A negyedik negyed elején Ivosev emelt be két triplát, úgyhogy innentől már abszolút rohant az eredmény után a Szolnok, majd öt perccel a vége előtt, 86-77-nél Amigo kipontozódott és itt azért feljebb tudott kapcsolni az Olaj, így szorosan alakult a végjáték. 93-90 állt az eredményjelzőn az utolsó perc elején, amikor már Milosevics is kipontozódott, Ivosev pedig "garázdálkodott" a palánk alatt: volt egy clutch támadópattanója és több clutch büntetője is, bár nem voltak hibátlanok a vonalról a debreceniek, az Olaj egyszerűen képtelen volt utolérni ellenfelét. Benkéékben a végén már nem volt annyi, hogy fordítsanak, úgyhogy a borzasztó nagy különbséget hozó harmadik negyed eldöntötte a küzdelmet és a nagyszerűen dobó, a labdára nagyon vigyázó, a második félidőben foghatatlan Ivosevvel támadó Debrecen elkapta a listavezetőt. A vendégeknél hiába Rowes 30 pontja és 6/9 triplája, hiába az 57%-os mezőnymutató, a DEAC 17 támadópattanót (!) tépett le, illetve csak öt labdát adott el, ezek pedig olyan pluszt jelentettek, amelyeket nem lehetett ellensúlyozni, hiába voltak közel a végén Vojvodáék.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus