NBI/A: A Falco 26, a Szolnok 31 ponttal nyert

Ante Nazor szerint a ZTE az első félidőben még jobb volt a Szombathelynél, a 18 triplát elsüllyesztő Szolnok viszont egy negyed alatt lerendezte a Kaposvárt.

fotó: Bálizs Zsuzsa - ztekosar.hu

Zalakerámia ZTE KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 64-90 (18-20, 16-15, 16-21, 14-34)

Sima lett a vége. Nem úgy indult ez a meccs, hogy 26 ponttal fogja megnyerni a Falco, az első félidőben még nem pörgött fel igazán a szombathelyi támadógépezet és a nagyszünetben csak 35 pontnál tartott a gárda - egyetlen egységgel vezetett, nem tudott igazán a ZTE fölé nőni. A fordulás után azonban változott a helyzet, már a harmadik negyedben emelni tudtak a tempón a vendégek, aztán a záró etapban jött a henger és valósággal állva hagyták ellenfelüket - egy alapvetően szoros meccsből lett kiütéses Falco-győzelem a hajrában. A vendégek 54%-kal dobtak mezőnyből, 22 gólpasszt osztottak szét és 44-31-re nyerték a lepattanózást, egyénileg pedig Váradi (19 pont, 3/7 tripla), Searcy (18 pont, 10 lepattanó, 9/10 mezőnyből), Perl (14 pont, 5 lepattanó, 7 kiharcolt fault) és Benke (11 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz, 4 labdaszerzés) is kitett magáért, nem is szólva például Anderson 12 gólpasszáról. Gasper Okorn együttese így továbbra is hibátlan a bajnokságban, ezzel együtt pedig természetesen vezeti a tabellát.

Elfogyott a ZTE. Három negyeden keresztül közel járt ellenfeléhez a zalai alakulat, a védekezésük egészen jól működött és bár támadásban nem voltak igazán jók, de így is megvolt az esélyük a hazai bravúrra. A végére azonban teljességgel kifulladtak, az utolsó negyedben minden tekintetben felőrölte őket a Falco, 50-56-ról indulva percek alatt szétszedte őket a vendégcsapat és a hajrára abszolút kifulladtak - így a végeredmény azért nem túl szép és az OSE elleni hazai győzelem óta sorozatban harmadszor kaptak ki, 1-3-mal várhatják a folytatást.

A ZTE legjobb dobói: Vuko 16/6, Duren 15/6, Szabó Zs. 10/3
A Falco legjobb dobói: Váradi 19/9, Searcy 18, Perl 14

 

Szolnoki Olajbányász - Kaposvári KK 100-69 (30-12, 16-15, 25-18, 29-24)

Egy negyed alatt lerendezte a Szolnok. Nem adott esélyt ellenfelének ezen a mérkőzésen az Olajbányász, a hazaiak már az első negyed derekán 20-7-re vezettek, a játékrészt pedig 30-12-re nyerték meg, innentől végig menedzselhették a tetemes előnyüket - a Kaposvár nem tudott ritmust váltani, úgyhogy a hazaiaknak egyáltalán nem kellett izgulniuk. A nagyszünet előtt a reklamáló Gasper Potocnikot két technikaival ugyan kiállították, de ez sem hozott fordulatot, a parádésan dobó, 18 triplát (!) bebombázó szolnokiak ezt követően is hengereltek és még tovább növelték a különbséget - végül 31 ponttal, mondhatjuk, hogy kiütéssel nyertek. Egyénileg Badzim (22 pont, 5/8 tripla), Rudner (15 pont, 5/7 tripla), Pongó (4/4 tripla) és Subotic (14 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz) is jól játszott, senkire sem lehetett panasz, Juhos Levente hiánya fel sem tűnt, úgyhogy 3-1-ről várhatják a jövő keddi, oroszlányi fellépésüket.

Nem tudott hozzászólni a Kaposvár. Az utóbbi találkozókon általában egy nagyon rossz negyed vette el a KKK esélyét a győzelemre, de azt leszámítva rendben volt a játék, most viszont csak egy olyan játékrész jutott a somogyiaknak, amikor partiban voltak ellenfelükkel, ezért alakult ki ekkora különbség. A csapatnál most már Baki és Bogdán is bevethető (bár közel sem 100%-os) volt, de igazából ők sem tudtak segíteni, az első negyed után szinte mindegy volt, hogy mi történik a folytatásban - RIvers, Curry, vagy Miliszavjlevics neve azért kiemelhető, de így is kikaptak sorozatban harmadszor, idegenben 0-4-re állnak, így mehetnek el jövő héten Sopronba.

A Szolnok legjobb dobói: Badzim 22/15, Rudner 15/15, Subotic 14/6
A Kaposvár legjobb dobói: Rivers 17/6, Curry 15, Miliszavjlevics 14/6

Ante Nazor: Az első félidőben a Falco közel volt hozzánk, de mi voltunk a jobbak. Nagy előrelépés, hogy három negyeden keresztül tudtunk jól játszani és jó csapatjátékot produkáltunk. volt elég energiánk, de a védőlepattanókat nem szedtük jól. A Falco ellen nagyon nehéz játszani. Nem koncentráltunk eléggé és a szenvedély az utolsó negyedre alább hagyott a játékosoknál. Az előző meccsekhez képest látok előrelépést, de sokat kell még dolgoznunk.

Gasper Okorn: Büszke vagyok a játékosokra, mert egy hónap kihagyás után jó játékkal tértünk vissza. Nagyon kemény időszakon vagyunk túl, nem tudtuk melyik játékosunk mikor térhet vissza. Ahhoz képest, hogy milyen állapotban voltunk november 3-án, ahhoz képest most 100 %-os a csapatom. A mérkőzésre csak négy edzésen tudtunk készülni. Ma nem az volt a fontos ki, mennyi pontot szerez, hanem a csapatjáték. Számomra az első félidő volt lényeges, ahol úgy használtuk a rotációt, hogy a fiúknak a második félidőre is maradt erejük és ez döntőnek bizonyult. Köszönöm a ZTE és a Szeged közreműködését, hiszen így játszhattunk újra mérkőzést.

Montae Glenn: Az első félidőben nagyon keményen harcoltunk, a másodikban viszont néhány eladott labda után kezdett kicsúszni a kezünkből a találkozó. Kevés időnk van, hogy helyre tegyük, mi történt velünk a szünet után.

Benke Szilárd: Hosszú időt hagytunk ki és ez látszott is a meccsen. Voltak periódusok, amikor jó ritmusban játszottunk. Persze voltak olyanok, amikor nem, de ez most normális. Igyekszünk visszarázódni, ahogy jönnek a mérkőzések és előre tekintünk.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus