NBI/A: Pontzáporos meccsen javított a Falco

A KTE is remek támadójátékot mutatott be, de végül nem tudta utolérni ellenfelét, két ponttal jobbnak bizonyult a Szombathely.

fotó: hunbasket.hu

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 96-98 (22-30, 24-21, 20-25, 30-22)

Nem brillírozott, de javított a Falco. Két vereség után muszáj volt nyernie ezen a mérkőzésen a Szombathelynek és az első negyedben rögtön meg is adták az alaphangot a vendégek, azonnal dobtak harminc pontot és kialakítottak egy "biztonságos" fórt. Ezt aztán építgették, őrizgették a meccs folyamán, de igazán meglógni, vagy a mérkőzést lezárni nem tudták, a Kecskemét folyamatosan ott lihegett a nyakukban - a védekezés nem akart összeállni a Falco oldalán, így minden kosarukra folyamatosan kapták a válaszokat. A záró etap előtt azért így is viszonylag egyértelmű volt a helyzet, de nem tudták izgalom nélkül lemenedzselni a játékrészt, a KTE az utolsó percre visszajött két pontra, ám itt előbb Perl vert be egy clutch triplát, majd Váradi is kétszer megtalálta Kellert, így elöl tudtak maradni. Az utolsó másodpercekben aztán Perl elrontott két büntetőt, de sikerült faultolniuk, hogy ne kapjanak triplát, ezzel pedig végül kiizzadták a győzelmet - nagy csatában javítottak a két vereséget követően, ezzel hangoltak a szombati vasi El Clásicóra.

Támadásban többen is hozták magukat. A Falcónál a csapatkapitányon, Váradi Benedeken érződött talán leginkább, hogy mennyire javítani akar, most abszolút ő volt a mérkőzés legjobbja: bevert 33 pontot, közte 5/8 triplát, leszedett 6 lepattanót, kiosztott 7 gólpasszt leadott labda nélkül és a végjátékban is lehetett rá számítani. Mellette a 21 pontos Perl, valamint a 13 pontos, 11 gólpasszos Anderson is kiemelendő, úgyhogy támadásban egyben voltak, míg a túloldalon Dramicsanyin (19 pont, 8/11 mezőnyből), Karahodzics (15 pont, 6 gólpassz, 10 kiharcolt büntető) és Wittmann (15 pont, 6 gólpassz) is szállította a fontos játékokat, ráadásul még Djeraszimovics, Jaramaz és Thomas is tíz pont fölé jutott náluk. Csapatszinten a KTE 55, a Falco pedig 60%-kal dobott mezőnyből, ez is jelzi, hogy nem a védekezések domináltak...

A KTE legjobb dobói: Dramicsanyin 19/6, Karahodzsics 15, Wittmann 15/6, Djeraszimovics 15/3
A Falco legjobb dobói: Váradi 33/15, Perl 21/6, Anderson 13/9

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus