NBI/A: Rangadót nyert az Alba, nem hibázott a Falco

Hozta a kötelezőt az OSE, szoros meccsen verte a Sopront az Egis Körmend, Fekete Ádám pedig lemondott Kaposváron a ZTE elleni hazai vereség után. Eredmények, összefoglalók, nyilatkozatok a szombat esti NBI/A-s meccsekről.

fotó: hunbasket.hu

 

Alba Fehérvár - Atomerőmű SE 81-64 (25-11, 24-17, 17-20, 15-16)

Állva hagyta ellenfelét az Alba. A hazaiak szinte esélyt sem adtak ellenfelüknek, bő 4 perc elteltével 11-2 állt az eredményjelzőn, de 19-4 is volt az állás az első negyedben. A második játékrész elején meglett a közte 20, és csak annyira futotta az Atomerőműtől, hogy ne nyíljon ennél is nagyobbra az olló. Fordulás után rögtön jelezte az Alba, hogy nem tervezik leadni a tekintélyes előnyüket, és a játékrész közepén kialakult a legnagyobb különbség a mérkőzés során, 61-35-re is vezettek Vojvodáék. Az utolsó 15 percben egyedül az volt a kérdés, hogy sikerül-e 20 pont alá bejönniük a paksiaknak, és ez végül összejött. A fehérváriak leginkább annak köszönhették a győzelmüket, hogy 62,8%-kal értékesítették a kétpontos kísérleteiket (22/35), míg az Atomerőmű mindössze 38,6%-kal célzott a triplavonalon belülről (17/44). A hazaiak továbbá sokkal jobban járatták a labdát is, 20 gólpasszt osztottak ki, míg ellenfelük megállt 12-nél.

Eilingsfeld egyedül kevés volt. Hiába játszott ponterősen és hasznosan az Atomerőműben Eilingsfeld (19 pont, 9 lepattanó), és hiába tudott hatékony lenni (6/10 kétpontos, 1/1 hárompontos), nem akadt társa, egyedül a 0/6 triplával záró Baker tudott még 10 pont fölé jutni. A hazaiaknál Vojvoda és Davis vitte a prímet, ketten együtt 39 pontig jutottak. Előbbi 6 gólpasszt, utóbbi 13 lepattanót is betett a közösbe, és az sem érintette a csapatot érzékenyen, hogy mindössze 4/14 triplát süllyesztett el ez a duó. Mellettük a dobást alig hibázó Ahmad is eljutott 16 egységig, és a 13 ponttal záró Curry is hozzátett 3 triplát. Ezzel véget ért az ASE győzelmi szériája, míg az Alba 4-1-gyel továbbra is ott van az élmezőnyben.

Az Alba legjobb dobói: Vojvoda 20/6, Davis 19/6, Ahmad 16
Az ASE legjobb dobói: Eilingsfeld 19/3, Baker 11, Kis 8/6

Forray Gábor: Köszönöm a csapatnak ezt a mai teljesítményt, minden elismerés megilleti őket! Amit megbeszéltünk maradéktalanul betartották, a győzelmünk kulcsa az elképesztően jó védekezésünk volt, különösen a mérkőzés elején. A Paksnak, azt a fegyverét, ami igazán jellemzi, a gyors indítások, azokat megállítottuk. Mi emellett jól is támadtunk, főleg az első félidőben. A nagyszünet után a védekezésünk megmaradt, a támadásunk egy kicsit öncélú volt. Ez betudható a fáradságnak, bár a fiatalok jól beszálltak, és segítséget adtak. Ez a siker egy jó alapot adhat, de nincs helye az örömnek, mert egymás után jönnek a mérkőzések.

Jan Pavlik: Idegenben így kezdeni egy mérkőzést megengedhetetlen! Sajnos csoda lett volna, ha fordítani tudunk. Egészen biztos, hogy fogunk tanulni ebből a vereségből, nagyon remélem, hogy ez nem fog bennünket rossz irányba vinni. A hazai csapat jobban akart nyerni, és tanulsággal kell, hogy szolgáljon a folytatásban. Nem voltunk rossz pozícióban az Albával szemben, mert nálunk is voltak hiányzók, ennek ellenére nagyon nagy volt a különbség az első negyedben, és utána már nem tudtunk ritmust váltani kellően.

Stacy Davis: Nagyon jó munkát végeztünk a mai mérkőzésen, jól hajtottuk végre a feladatunkat. Hiányzott pár meghatározó játékos, de így is megtettük, amit meg kellett tennünk és ez vezetett a győzelmünkhöz.

Eilingsfeld János: Nagyon rosszul kezdtünk, így az első negyedben eldőlt a mérkőzés. Gyorsan el kell felejtenünk a mai meccset, jövőhéten következik a DEAC, arra a meccsre kell koncentrálnunk. Ma rosszul játszottunk, de megyünk előre. Gratulálok az Albának!

 

Kaposvári KK - Zalakerámia ZTE KK 69-76 (13-15, 25-20, 18-15, 10-16, 3-10) - hosszabbítás után

A ZTE törte meg a rossz szériát. Mindkét csapat borzalmas formában várta a meccset, az Egerszegnél viszont a hét közben elköszöntek Ante Nazor vezetőedzőtől és a legutóbbi bemutatkozó találkozó után már valamivel több ismerettel rendelkezett nemrég igazolt légiósuk, Ahmed is. Ennek ellenére a vendégek sem tudtak igazán jól játszani, az első negyed nem hozott túl magas színvonalat, aztán a másodikban valamivel jobbnak bizonyult a Kaposvár, de a záró etapra át tudta venni a vezetést a ZTE és tíz ponton tartotta ellenfelét - a végjátékban mindkét fél hibázott, utoljára Duren, így jöhetett a hosszabbítás. Ebben az extra öt percben aztán a ZTE bizonyult valamivel higgadtabbnak és pontosabbnak, így nagyon értékes és fontos győzelmet aratott, talán a legjobbkor - Duren (23 pont, 7 gólpassz) alapvetően remekül játszott, Delas (13 pont, 9 lepattanó) és Vuko (13 pont, 10 lepattanó) is igyekezett, a csapatvédekezés pedig az idény során először működött, ami rögtön meg is hozta a sikert.

Fekete Ádám felállt. Azt már előre lehetett érezni, hogy ez a meccs mindkét fél számára döntő lehet, amelyik nyerni tud, annak gyógyír lehet ez a találkozó a problémáira, amelyik viszont kikap, ott mélyebb változtatásra van szükség - igaz, a ZTE ezt az edzőváltással már a mérkőzés előtt meglépte. Viszont mivel a Kaposvár most sem tudta átlépni a saját árnyékát (igaz, ebben Rivers és Curry kisebb sérülése, Hock Gergő hiánya és így a fiatalszabály nehezen teljesíthető kötelezettségei is benne voltak), így benne volt a levegőben az, ami történt: az összecsapás után Fekete Ádám, a somogyiak vezetőedzője felajánlotta lemondását. A tréner az utóbbi évek során már nem először került hasonló helyzetbe, tavaly Sztojan Ivkovics vette át tőle ezt a posztot a szezon közben, korábban is felajánlotta már a lemondását, most ismét itt tart a klub - jelenleg sorozatban öt vereség után, 2-8-as mérleggel csak a Jászberényt előzik meg.

A Kaposvár legjobb dobói: Rivers 17/6, Curry 14/6, Hendlein 11/3
A ZTE legjobb dobói: Duren 23/6, Delas 13, Vuko 13/3

Fekete Ádám: Megbíztam a csapatban és ez volt az a mérkőzés, ahol nem tudtam elképzelni, hogy vereséget szenvedünk, bármilyen felállásban, bármilyen problémákkal. Pontosan azért, mert volt egy előre mutató időszaka a csapatnak, de úgyanúgy, mint a szezon során eddig megtorpantunk és utána lezuhanunk a mélységbe. Ez történt most is. Nagyon sajnálom, hogy így van, de nem akarom ecsetelni, hogy miért. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen mérkőzés után és egy ilyen negatív széria után kötelességem felajánlani a lemondásomat. Pontosan azért, mert szeretem a kaposvári kosárlabdátszerintem mindenkinek meg kell adni azt az esélyt, aki ebben dolgozik, hogy ez jobb legyen. Nagyon rosszul megy a játék, nagyon rossz szériában vagyunk. Talán valaki fel tudja ezt rázni és egy kicsit előrébb tudunk lépni a realitás talaján maradva.

Heinrich Róbert: Ez a mérkőzés nem a szépségdíjáról lesz híres. Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor ez egy elég rossz mérkőzés volt. Viszont amiért mindkét csapatot meg kell, hogy dicsérjem, az a küzdeni akarásuk és az, hogy kitették a szívüket a pályára és mindent megpróbáltak a győzelem érdekében. Most ez nekünk sikerült jobban. Már van két győzelmünk és büszke is vagyok, hogy mindkettőt hosszabbításban tudtuk megnyerni. Nekünk ez nagyon nagy erőt kell, hogy adjon a jövőre nézve, mert van erő a csapatunkban.

Hendlein Roland: Sajnos mi egy morális válságban vagyunk. Az egész csapat hullámzó teljesítményt nyújt az egész évben. Hol lent, hol fent, de inkább lent vagyunk. Ez látszik is és olyan mérkőzéseken tudunk kikapni, amiket az első félidőben már úgymond megnyertünk. Ez tényleg komoly problémákra vall. Változás kell a csapatnak, szerintem az Ádám megtette az első lépést és meglátjuk, hogy mi lesz belőle.

Bonifert Bendegúz: Nagyon kiélezett és izzadtságszagú meccset vívtunk, ami nem volt túl szép, de szerintem megmutattuk azt, hogy tudunk fontos pillanatokban koncentrálni és az utolsó vérig küzdeni. Ezért a hosszabbításban sokkal jobban játszottunk, mint ők, így tudtuk behúzni a meccset. Nagyon örülünk, jó a hangulat, de nézünk tovább előre és készülünk a jövő heti meccsekre.

 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - DEAC 77-71 (25-16, 16-15, 23-20, 13-20)

Nem hibázott a Falco. Hazai pályán mindenki ellen esélyesként léphet pályára a Szombathely, a tartalékos DEAC ellen is ez volt a helyzet, Gasper Okorn csapata pedig teljesítette is a feladatot. A hazaiak az első negyedben a kezükbe vették az irányítást, rögtön futottak egy 8-1-et, amikor kellett, akkor beverték a triplát, úgyhogy kilenc ponttal nyerték a játékrészt és bár a másodikban kicsit visszaestek támadásban, de így is tartották a tíz egység körüli fórjukat. A harmadik negyedben is hasonló maradt a helyzet, a Falco magabiztosan vezetett, de a DEAC nem adta fel és látótávolságon belül maradt - a záró etapban sem lazított a Szombathely, csak a legvégén zárkóztak kicsit közelebb a debreceniek. Összességében Váradiék végig kontrollálták az összecsapást, jól védekeztek és bár csak 39%-kal dobtak mezőnyből, de most ez is elég volt a győzelemhez - 5-0-s mérlegükkel továbbra is vezetik a tabellát, következőleg pedig a Jászberényhez utaznak.

Ennyi volt a DEAC-ban. A vendégeknél Moody játéka most is nagyon hiányzott támadásban, nélküle azért voltak gondjaik a helyzetek kialakításával és a 2/21-es triplázás nem az a statisztika, amely győzelmet szokott jelenteni - így nem is lehetett túl sok esélyük a győzelemre. Ettől függetlenül stabilak voltak, közel maradtak végig, Drenovac és Tóth Ádám is hozta, amit kell, de a Falco nem tette meg azt a szívességet, hogy bealudjon, vagy hogy igazán kiengedjen, így a debrecenieknél most annyi volt a maximum, hogy tisztesen helytálljanak. A sérülések és a sorsolás miatt sorozatban harmadszor kaptak ki, most ráadásul Paksra utaznak, ott is kőkemény feladat vár rájuk.

A Falco legjobb dobóI: Perl 20, Váradi 14/9, Bruinsma 10/6
A DEAC legjobb dobói: Drenovac 22/3, Tóth Á. 17, Guyton 11/3

Gasper Okorn: Nagyon örülök a mai győzelemnek, mert egy kemény 10 nap van a hátunk mögött. 4 mérkőzést is lejátszottunk ez alatt a rövid időszak alatt és mind top csapat ellen. Sajnos az látszódik, hogy nem vagyunk top fizikai állapotban, konkrétan lemásoltuk az OSE és a Novgorod elleni 4. negyedeinket. A BCL vereséget nagyon sajnálom, de a fiúk is tovább tudtak lépni és egy remek első 30 percet produkáltak, de a végére ugyanúgy elfáradtunk. Örülök, hogy sikerült 3-1-el zárni ezt az erőltetett menetet.

Kovács Adrián: Először is gratulálok a Falco csapatának, akik megérdemelten nyertek. Nagyon rossz ritmusban, mondhatnám álmosan kezdtük a mérkőzést, ami a bajnok otthonában megengedhetetlen. A regnáló bajnok túl jó csapat ahhoz, hogy egy ekkora előnyt csak így a kezükbe adjunk. Az utolsó negyedben nyújtott teljesítményünkkel elégedett vagyok, de fejlődnünk kell, hogy egy ilyen szintű csapat ellen is partiban tudjunk maradni. A Falconak sok szerencsét kívánok a spanyol túrához, Mi pedig reménykedünk, hogy a következő bajnokin egy mélyebb kerettel tudunk harcba szállni.

Doktor Péter: Nagyon örülök a mai győzelemnek. Jó ritmusban kezdtünk és kontrolláltuk a mérkőzést, de a végére megint elfáradtunk. Ugyanúgy nézett ki a mai 4. negyed, mint az OSE, vagy a Novgorod elleni. Mindenesetre nyertünk és ez most nagyon fontos volt!

Djordje Drenovac: Nagyon álmosan kezdtünk és könnyen odaadtunk egy 10 pontos előnyt a Falconak. Onnan próbáltunk visszajönni, ami sok energiát kivett belőlünk. Nagyon sajnálom, hogy adtunk egy félidőt a hazai csapatnak, akiknek jár a gratuláció, mert remekül játszottak. Nekünk menni kell tovább, hisz jövő héten ismét parkettára lépünk.

 

OSE Lions - Jászberényi KSE 115-72 (27-22, 29-9, 31-23, 28-18)

Az első negyed még szoros volt. Villámrajtot vett a Jászberény, 3 perc után 2-9 volt az állás, de erre egy 23-3-as futással válaszolt az Oroszlány. Az első negyed végén még szoros volt az állás, és a vendégek ekkor még joggal hihették azt, hogy lehet keresnivalójuk ezen a meccsen. Ezt követően azonban a második negyedet 20 ponttal bukták el, és ebből a pofonból nem tudtak felállni. Fordulás után tovább nőtt a különbség annak ellenére is, hogy a hazaiaknál a rotációs emberek is nagyobb szerepet kaptak, és senki sem játszott 24 percnél többet. A Jászberényben négyen is több mint 30 percet töltöttek a parketten, de hiába játszottak sokat, nem tudták megállítani a különbség növekedését. Nem sokkal a vége előtt már 46 pont is volt közte, végül 43 ponttal nyert az OSE. A hazaiak uralták a lepattanózást (45-22), sokkal több gólpasszt osztottak ki (20-7), és 62%-kal dobtak mezőnyből, miközben ellenfelüket 42,8%-on tarották. A vendégek egyedül a 10/23 bedobott triplának örülhettek.

Két fecske sem csinált most nyarat. Hiába játszott nagyszerűen Brbaklics (25 pont, 11 lepattanó) és Donaldson (21 pont, 5 lepattanó) is a Jászberénynél, az egyszerűen nem fért bele, hogy összesen 27 kosarat szereztek, és ebből 17 két játékostól érkezett. A két pontfelelősön kívül senki sem jutott 6 pont fölé, miközben az Oroszlánynál 6 játékos is kétszámjegyű terméssel zárt. A prímet 10/13 dobását értékesítő Bailey vitte (22 pont, 6 lepattanó, 3 labdaszerzés), de Kucsora (17 pont, 3/4 tripla), Mucza (16 pont, 6 lepattanó) és Morgan (16 pont, 8 lepattanó) is ponterősen és hatékonyan játszott. Anderson (13 pont, 6 gólpassz) jól irányította a csapatot, és olyan extrák is jöttek, mint Abell 4/4 jó dobással és 4/5 sikeres büntetővel elért 12 pontja. Az Oroszlánynak muszáj volt nyernie ezen a mérkőzésen, főleg hazai pályán, ezt a kötelezőt pedig sikerült is hoznia, méghozzá ponterős támadójátékkal, a mélyen lévő JKSE viszont továbbra sem tudja megszerezni idei első győzelmét.

Az OSElegjobb dobói: Bailey 22, Kucsora 17/9, Mucza 16/6, Morgan 16
A JKSE legjobb dobói: Brbaklics 25/6, Donaldson 21/12, Katona 6/3, Filipovics 6/3

Sebastjan Krasovec: Először is gratulálok a csapatnak, kellett ez a győzelem a legutóbbi 2 vereségünk után. Már a mérkőzés előtt tudtuk, hogy Jászberény sok problémával küzd, így különösen fontos volt, hogy megnyerjük ezt a bajnokit. Sajnos néhány játékos kissé amatőr hozzáállással lépett pályára, és nem hozták az elvárhatót, de a csapat többsége profi szintű teljesítményt nyújtott, és úgy játszottunk ahogyan kellett. Én is a legjobbakat kívánom a Jászberény csapatának, 40 percen át küzdöttek, soha nem adták fel, azt tették amit professzionális játékosok tehettek, azt kívánom hogy a lehető leghamarabb javuljanak a körülmények, hiszen két éve top 5 csapat voltak, és most lehet igazán látni mennyire fontos, hogy a szponzoraink és a város mögöttünk álljon. Még ebben a nehéz helyzetben is időben megkapjuk a járandóságunk és minden úgy zajlik ahogyan kell. Nagyon hálásak vagyunk ezért, nagyra értékeljük, és harcolunk tovább. A következő mérkőzések nagyon fontosak lesznek a számunkra és mindenkit büszkévé szeretnénk tenni.

Lo Elhadji Malick: Hát most már lehetne két szóval jellemezni azt hogy 45 lepattanót szedett az Oroszlány és mi 22-t, az több, mint a fele. És megbeszéltük, mi tudtuk, hogy az Oroszlány mennyire erős a gyorsindításokban, mert nagyon atlétikus csapat. És sajnos nem sikerült beváltani amire készültünk, hogy felállt védelem ellen kényszerítsük őket és abban minimalizáljuk a gyorsindítási lehetőségeiket. Sajnos az első félidőben teljesen mást játszottunk, mint amit beszéltünk, a második félidőben néha-néha valamennyire látszott, hogy a fiúk meg akarták azt csinálni, de hát nem sikerült. Hát van sok problémánk, de mai probléma, mai nap mi voltunk a saját problémánk, mert nem tartottuk be, amire készültünk, ez hozott ilyen eredményt. Hát gratulálunk nekik, mi megyünk haza és dolgozunk tovább. Lényeg a lényeg, mi nem adjuk fel, bármennyire úgy tűnik az embereknek, nem, nem adjuk fel, dolgozunk érte, hogy minél gyorsabban helyre tudjuk állítani az egészet. Kérünk egy kis türelmet a szurkolóinktól, szimpatizánsainktól, támogatóinktól, hogy tudjuk, hogy nem ezt várták, de mi sem, de rajta vagyunk, hogy minél előbb kijavítsuk.

Mucza Tamás: A Jászberény ellen ugyanúgy készültünk mint a többi csapat ellen, teljes erőbedobással, nem szabadott félvállról vennünk ezt a mérkőzést. Az eleje kicsit döcögősen indult, de a 2.-3. negyedben összekaptuk magunkat és sikerült nagyobb előnyre szert tennünk. Örülök, hogy én is több játékpercet kaphattam ezen a mérkőzésen és kitartást a Jászberénynek a nehéz időkben.

Brbaklic Aleksa: Gratulálok a győzelemhez, Oroszlány egy jó csapat, atlétikus csapat. Nekünk sok problémánk van, de szerintem jól menne egyébként a játék. Jól játszottak és sok sikert kívánok nekik.

 

Egis Körmend - Sopron KC 89-83 (24-35, 18-13, 21-13, 26-22)

Az első negyed a Soproné, az utolsó a Körmendé volt. A Wideman nélkül kiálló vendégek parádés támadójátékkal nyitották a mérkőzést, 6/8 triplát bombáztak be az első negyedben, futottak egy 22-6-t és tizenegy ponttal nyerték a játékrészt - azonban mint utóbb kiderült, puskaporuk jelentős részét már itt ellőtték. A második negyedben összesen 13 pontot tettek fel a táblára, aztán a harmadikban ugyanennyit, eddigre a Körmend már átvette az irányítást, majd ugyan a záró etapra kicsit javultak támadásban, de a hazaiak ott már olyan lendületben voltak, hogy sorra dobálták a hármasokat - 5-7 ponttal vezettek Thamesék. Fontos pillanatban Ferencz Csaba elsüllyesztett még egy triplát, amellyel "leverte" a soproniak felzárkózását, a végjátékban pedig nyugodtan tudott kosárlabdázni a vasi alakulat, így megőrizte néhány pontos előnyét és a Szeged elleni hazai vereség után sikerült javítania.

Jöttek a remek egyéni teljesítmények. A hazaiaknál többen is kiemelhető produkciót nyújtottak, a csapat ritmusát, fazonját Thames szabta (19 pont, 7 gólpassz, 14/17 büntető), a palánk alatt Taylor volt sokoldalú (19 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés), kintről pedig Mócsán volt halálos (19 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz, 4/5 tripla) - hozzájuk jött még a padról 15 ponttal Mosely, vagy éppen 3/5 triplával Ferencz. A Sopronnál Jogéla villogott leginkább (20 pont, 6/9 mezőnyből, 9 kiharcolt fault), de dobott 18 pontot Jackson, 3/4 triplát vállalt Thompson, a padról 16 egységgel szállt be Boriszov, fiatal magyarként pedig 8 ponttal és 4 gólpasszal segített Fazekas. Hiába, az első negyed után azért a Körmend pontosabbnak és kiegyensúlyozottabbnak bizonyult, így a Sopron 4-5-tel ismét becsúszott 50% alá.

A Körmend legjobb dobói: Mócsán 19/12, Taylor 19, Thames 19/3
A Sopron legjobb dobói: Jogéla 20, Jackson 18/9, Boriszov 16/3

Ziga Mravljak: Nagyon örülök annak, hogy a legutóbb elszenvedett vereség után így vissza tudott jönni a csapat. Több, mint megérdemelt a mai győzelmünk, jobbak voltunk az ellenfélnél, hiszen, ha a statisztikát nézzük, akkor látszik, hogy megnyertünk három játékrészt. Mindezt úgy, hogy komoly nyomás alatt álltunk, hogy győzni tudjunk ezen a találkozón. Tudtuk, hogy nehéz a Sopron ellen játszani, nagyon jó csapatuk van, számos nagy győzelmük van már, de ahogy mondtam, nagyon büszke vagyok a srácokra, mert nagyot játszottak, harcoltak keményen, megmutatták, hogy van tartásuk. Remélem készen fogunk állni a következő két idegenbeli mérkőzésre. Szeretnék gratulálni a Sopronnak ahhoz, amilyen keményen harcoltak, és minden jót kívánok nekik addig, amíg újra találkozunk majd.

Kostas Flevarakis: Először is szeretném elmondani, hogy ez egy nagyon kemény, nagy intenzitású mérkőzés volt minkét csapat részéről, nagyon fizikális volt a játék. Úgy gondolom, hogy a meccs nagy részében mi irányítottunk és úgy játszottunk, ahogyan azt szerettük volna. Az is tény, hogy hiányzott két kulcsjátékosunk, és néhányan a pályán lévők közül sem élik a legjobb napjaikat, hiszen nagyon nehéz szerepelni egy olyan csapat ellen, amelyik sokkal hosszabb, komplettebb rotációval tudott ma játszani. Természetesen voltak hibáink, de nagyon nehéz egy ilyen szoros mérkőzésen úgy játszani, hogy az ellenfél 39-40 büntetőt dobhat. Ez nagyon nehézzé teszi az ilyen mérkőzéseket. Mondtam már, hogy mi tisztelünk mindenkit, de néha mi is elvárnánk ugyanezt a tiszteletet felénk. És a fiatalok is, hiszen mi játszatjuk a fiatalokat, ez jelentheti a magyar kosárlabdázás jövőjét, ugyanakkor, tudják… Dolgoznak ők keményen, igyekszünk javítani a hibáikat, de néha ezek a mérkőzésen is előjönnek. De ahogy mondtam, mi is hibáztunk ezen a mérkőzésen, gratulálok mindkét csapatnak, a Körmendnek a győzelemhez. Mi pedig dolgozunk tovább és készülünk a következő mérkőzésre.

Mócsán Bálint: Azt gondolom, hogy ez egy megérdemelt győzelem volt annak ellenére, hogy az első negyedben leginkább, akadozott a játékunk mind védekezésben, mind támadásban, de a második félidőre ezt összeszedtük. A kemény védekezés megadta a jó ritmust támadásban, a labda mozgott, megtaláltuk az üres dobásokat, valamint a benti játék is jól jött ki, és így tudtuk megszerezni a győzelmet.

Antino Jackson: Ahogy az edző is mondta, keményen jöttünk ki, de hiányzott egy olyan játékos, aki támadásban és védekezésben is nagy szerepet játszik nálunk. Próbáltunk ritmusban maradni, jól játszani, de azellenfél is jó volt és ők nyertek. Igaz, a végén nagyon sok büntetőt dobtak, nagyon nehéz így nyerni idegenben. Vissza kell térnünk az edzésmunkához és újra keményen kell dolgoznunk.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus