NBI/A: Szegedi bravúr Körmenden, tovább robog az ASE

Keller Iván nyolc triplát dobott, a Szedeák 0-15-ről állt fel és győzött a körmendi katlanban, míg a Paksnak nem okozott gondot a továbbra is mélyen lévő ZTE.

fotó: Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapat Facebook

 

Egis Körmend - Naturtex-SZTE-Szedeák 74-80 (19-9, 20-28, 16-23, 19-20)

Jelentős szegedi bravúr. Körmendre sosem nyerni jártak a vendégcsapatok és ez idén is így van, az MTE eddig 3-0-ra állt ebben a csarnokban, összességében pedig 6-1-es mérleggel foglalt helyet a legszűkebb élmezőnyben. A meccs eleje ennek megfelelően is alakult, hiszen egy 15-0-val (!) nyitottak a hazaiak, de még az első negyedben sikerült kicsit stabilizálnia magát a Szegednek, majd onnantól gyakorlatilag átvette az irányítást - a palánk alatt Dickey remekelt (24 pont, 15 lepattanó, 3 labdaszerzés, 2 blokk, 9/11 mezőnyből), kintről pedig Keller Iván fogott ki ihletett napot (8/11 tripla), így fokozatatosan eltüntették a lemaradásukat. A második negyedben egyszer már vezettek, de arra még reagált a Körmend, ám a harmadik negyed végén futott 8-0 után már nem volt visszaút - onnantól nem adták ki a kezükből a vezetést, 6-8 ponttal jártak előrébb és bár az utolsó percben megint három lett közte, de pontos büntetőkkel le tudták zárni a küzdelmet. Szrecsko Szekulovics csapata így egyértelműen jelezte, hogy túl van a kisebb hullámvölgyén, sorozatban három vereség után előbb legyőzte a ZTE-t, majd most bemutatott egy bravúrt, így 6-4-gyel, a hatodik helyről várhatja a PVSK elleni hazai derbit. 

Nem talált megoldást a Körmend. A remek kezdés után valahogy elvesztették a fonalat a hazaiak, a Szedeák változtatásaira nem nagyon találtak ellenszert, megtorpantak és onnantól nem tudtak igazán stabilan játszani - keveset járatták a labdát, nem volt meg a támadások ritmusa, elakadtak a figurák. Egyénileg Thames (20 pont, 8/16 mezőnyből, 3 gólpassz) emelhető ki tőlük leginkább, de többen is gyengébb napot fogtak most ki, úgyhogy ha szűken is, de ezúttal vereséget szenvedtek - most fogadják a Sopront, majd mennek Fehérvárra, aztán jövő hétvégén, idegenben visszavághatnak a Szegednek is.

Az Egis Körmend legjobb dobói: Thames 20/3, Taylor 14, Mosely 14/3
A Szedeák legjobb dobói: Dickey 24, Keller I. 24/24, Kerpel-Fronius G. 8/6

Ziga Mravljak: Először is gratulálok a győzelemhez a Szegednek, teljes mértékben megérdemelték ezt a sikert. Nem remélhettük, hogy úgy fognak végig játszani, ahogyan elkezdték. Visszajöttek a meccsbe, néhány dolgot változtattak védekezésben, amivel gondot okoztak nekünk. Nem találtuk a ritmust, nem tudtunk úgy játszani, amire amúgy képesek lennénk. Nem járattuk jól a labdát, mint ahogyan tettük azt az elején. Túl sokat pumpáltuk a labdát, és egészen végig csak kerestük a jó ritmust, de nem találtuk. Sajnos voltak gondjaink az összeállítással, amivel nem keresek kifogást, de a játékosaink nem szoktak 25-27 percet játszani, hiszen hosszú a keretünk, és ezt eddig jól ki tudtuk használni. Remélem nagyon, hogy minden sérültünk vissza tud térni, amint csak lehet. Ahogy mondtam, a Szeged győzelme teljesen megérdemelt. De mindenekelőtt szeretnék minden jót kívánni Várhalmi Zsoltnak, aki a mai mérkőzés ellenőre lett volna, és meg is érkezett, de egészségügyi problémák miatt nem tudott részt venni a találkozón. A legjobbakat kívánom neki, hiszen minden mérkőzésen szükség van az ellenőrökre. És minden jót kívánok a Szegednek és az edzőnek, Sreckonak a következő két mérkőzésre. Mert a harmadikon ismét szembe fogunk állni egymással Szegeden, ahol mindent meg fogunk tenni azért, hogy mi nyerjünk és visszavágjunk nekik az ő pályájukon.

Srecko Sekulovic: Gratulálok a csapatomnak, de ugyanakkor a Körmendnek is, nagyon kemény, nehéz mérkőzés volt, amelyet mindkét csapat nagy energiával játszott a győzelemért. Talán egy kicsit szerencsénk is volt és mi türelmesebbek voltunk, mint a Körmend. Ők nagyon jól jöttek ki a kezdésre. Pedig beszéltünk erről, mert nekünk ez már korábban is problémát jelentett a bajnokságban, hogy előnyt adtunk az elején az ellenfeleinknek és futhattunk az eredmény után. Nagyon rossz volt a 15-0-s kezdés, hét percig nem tudtunk pontot szerezni. A Körmend ekkor nagyon jól nézett ki, nagyon stabilan játszott, remek védekezéssel, ami ellen nem találtuk az utat a gyűrűhöz. Aztán lassan-lassan visszajöttünk és elhittük, hogy fel tudunk zárkózni. És amikor ez sikerül, az mindig kicsit lélektani előnyt jelent, az ellenfél viszont rosszul jöhet ki abból, ha elveszti az előnyét. Végül elégedett voltam a csapattal, ahogyan dolgoztunk, és ez nagyon fontos győzelem volt, hiszen tudom, hogy milyen nehéz Körmenden játszani, sokszor volt már ebben részem. Szóval nagy dolog itt nyerni. Minden jót kívánok a Körmendnek, hamarosan találkozunk újra, és az már egy másik mérkőzés lesz. Akkor épp rajtunk lehet a nyomás a hazai pálya miatt. Remélem nem lesz így, de sohasem lehet tudni. Minden jót kívánok a Körmendnek, elsőként egészséget, gyógyulást a játékosoknak, mi pedig megyünk tovább.

Travis Taylor: Ez egy kemény mérkőzés volt és én ilyeneken szeretek játszani. Jól valósítottuk meg az elején, amit elterveztünk, de aztán voltak dolgok, amelyek nem sikerültek. Az ellenfelünk pedig nagyon jól játszott, le a kalappal előttük! Nekünk pedig mennünk kell tovább. Dolgozni az edzéseken azon, ami most nem volt jó és remélhetőleg akkor jobbak leszünk szombaton. Még egyszer gratulálok az ellenfélnek!

Keller Iván: Nagyon örülök a győzelemnek, nagyon kellett már. Nagyon rossz vereségszériában voltunk, nagyon örülök, hogy sikerült ezt végre megtörnünk, sikerült jól játszanunk. A triplákat is bedobtuk, a büntetőket is sikerült értékesítenünk, ez mostanában nem ment annyira. Nagyon stabilan védekeztünk, a lepattanókat is kontrolláltuk. A meccs elején egy nagyon nagy hátrányt sikerült ledolgoznia a csapatnak és a végén megnyerni a meccset.

 

Zalakerámia ZTE KK - Atomerőmű SE 66-93 (15-21, 18-17, 16-28, 17-27)

Most is meglett a 90. Eddig egyetlen bajnokiján sem tudta aktuális ellenfelét 90 pont alatt tartani a ZTE, ez pedig most is így lett, csak a második negyedben maradt 20 egység alatt az ASE, a harmadik-negyedikben viszont 55-öt tett fel a táblára. Az Egerszeg védekezése továbbra sem állt össze, így pedig még otthon is pokoli nehéz nyerni bárki ellen, pláne ha egy ilyen ASE érkezik és pláne, ha még a támadójáték sem megy - márpedig nem ment, a zalaiak 40%-kal dobtak mezőnyből és 21%-kal tripláztak, ezzel a védekezéssel ezek a számok nem jelenthetnek győzelmet. Új légiósuk, Ahmed egyébként 7 ponttal mutatkozott be és a társaság így továbbra is csak egy győzelmet tud felmutatni a bajnokságban, szombaton viszont a hasonlóan nagy gödörben lévő Kaposvárral találkozik, ott valamelyik együttes nyerni fog...

Nem lassít a Paks. Dzunics Braniszlav alakulata sorozatban negyedszer, összességében pedig már nyolcadszor nyert, így ott van a tabella második helyén a Falco mögött - egyelőre úgy tűnik, hogy a sorozatterhelést is jól bírja a gárda, mert nem okoz neki különösebb gondot a heti két bajnoki megnyerése sem. Ezúttal az első félidőben még nem tudtak dominálni a tolnaiak, illetve pontosabban a második negyedben voltak gyengébb perceik, de aztán a fordulás után a lovak közé csaptak és a harmadik negyedben eldöntötték a küzdelmet, a negyedikben pedig kiütésessé tették a győzelmüket - végül majdnem 30 pontot vertek a ZTE-re, nem lehetett kérdés. Egyénileg Baker (25 pont, 10/14 mezőnyből) volt a legeredményesebb, de öten is dobtak legalább kilenc pontot és az sem számított, hogy Lóránt Péter és Valerio-Bodon Vincent nem volt ott a parketten - szombaton mennek Fehérvárra, az azért egy más feladat lesz...

A ZTE legjobb dobói: Vuko 17/9, Duren 15/3, Delas 10/3
Az ASE legjobb dobói: Baker 25/9, Capers 17/6, Shepard 15/3

Ante Nazor: Egy ilyen meccs után nehéz a kosárlabdáról beszélni. Csalódott vagyok és tele vagyok érzelmekkel. Szeretnék a szurkolóinktól és a vezetőktől is elnézést kérni, mert nem ezt érdemlik tőlünk. Ami a meccset illeti, most is ugyanazt tudom mondani, mint az előzőekben. Több előrelépést vártam az előző meccshez képest és csalódott vagyok, mert nem sikerült megvalósítanunk, amit elterveztünk. Úgy éreztem lesz fejlődés, de ez egyáltalán nem látszott.

Branislav Dzunic: A védekezésünk stabil volt az egész meccsen és támadásban bementek a nehéz dobások is. Úgy gondolom megérdemelten nyertük meg a meccset.

Tonko Vuko: Két ellentétes félidőt játszottunk. Az elsőben sikerült szoros meccset játszanunk a Pakssal. A második félidőben a védekezésünkben nagyon sok üresjárat volt és a támadásainkat sem kísérte túl nagy siker. Ennek köszönhető a végén ez a nagy különbség.

Ian Baker: Egész jól játszottunk csapatként és nagy százalékban megvalósítottuk, amit edzőnk elképzelt, és amit a héten gyakoroltunk.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus