Nehezen, de legyűrte a TF-et a Kaposvár

Szoros végjátékban tudta behúzni a kötelező hazait a somogyi alakulat.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, alsóház, 2. forduló
Kaposvári KK - Serco-TF-BP 86-81 (18-23, 30-19, 16-18, 22-21)

Kaposvár: Ubilla 25/15, Johnson 16/3, Baki -, Pustahvar 11/3, Hendlein 21/3.
cserék: Halász 3, Hock -, Bogdán 10/6.

TF: Rikalo 6/6, Buzás 6/6, Clark 25/12, McLane 15/9, Bergstedt 12.
cserék: Krnjajski 9/3, Beák 3/3, Szobi 2, Filipovics 3.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Egyik fél számára sem volt túl nagy tét ezen az összecsapáson, hiszen a Kaposvárnak már csak matemaikai esélye volt arra, hogy ne kerülje el a playoutot, a TF pedig már csak arra próbált felkészülni. Viszont amíg a vendégeknél teljes volt a keret, addig a hazaiaknál hárman is hiányoztak, Marko Spica és Luka Markovics mellett Harazin Tamás sem tudta vállalni a játékot, így összesen három, magas poszton bevethető játékossal állt ki Fekete Ádám alakulata, amely természetesen ezzel együtt is győzelemmel szerette volna megörvendeztetni szurkolóit a sereghajtó ellen.
A találkozó Rikalo triplájával indult és összességében nagyon bekezdtek a fővárosiak, három perc után 2-11 állt az eredményjelzőn, Buzásék 3/3 hármast küldtek a gyűrűbe, míg a Kaposvár érezhetően lötyögősre vette a figurát, úgyhogy Fekete Ádám időt is kért. Hiába, a puhább hazai védekezést továbbra is simán megbüntette a TF, ellépett 8-21-re, köszönhetően az 5/5 jó távoli dobásának, de itt azért Pustahvar és Hendlein jó megoldásai kicsit felrázták a hazaiakat, a vendégek pedig elkezdtek hibázni távolról, úgyhogy egy 10-2-es kaposvári futás zárta az első negyedet. A kissszünet után továbbra is a TF maradt lendületben, Clark keze nem hűlt ki, Filipovicsnak is volt egy méretes zsákolása és bár a KKK-nál Johnson felszívta magát, ez csak arra volt elég, hogy nagyjából megmaradjon az addigi különbség. A második negyed közepén jött a fordulat, Halász és Hendlein jó védekezéseivel, illetve Ubilla triplájával, 35-33-nál, a meccs során először átvette a vezetést a somogyi alakulat, Ales Pipan időt is kért, de ez itt már nem segített - a fehérmezesek 30-19-re nyerték a játékrészt és hat ponttal vezettek a nagyszünetben.

A fordulás után csendesen csordogált a találkozó néhány pontos kaposvári előny mellett, egyik csaat sem törte össze magát igazán -  a vendégek nem tudtak kiegyenlíteni, a hazaiak pedig nem tudtak igazán meglépni. Clark továbbra is hozta magát a budapestieknél, az ő ponterőssége tartotta közel a vendégcsapatot, míg a hazaiaknál főleg Hendlein villogott, de annyira egyik fél sem volt éles, hogy dominálni tudjon, vagy hogy ráerőltesse akaratát a másikra. A negyedik negyed közepén Szobi kipontozódott, de még itt is csak két pont volt a hazai előny, sőt, Clark triplája után már csak egy, itt ismét jött egy olyan időszak a vendégeknél, amikor minden távolijuk a gyűrűben landolt - 77-77-nél kiegyenlített a társaság, sőt, Bergstedt villanásával már a vezetést is visszavette. Négy perccel az órán Fekete ismét időt kért, mert a langyos vízből kimozdult a TF és innentől már természetesen szoros végjátékot vívtak a felek, amelyben viszont a KKK felül tudott kerekedni: Ubilla bevert egy hármast, Pustahvar és Hendlein egy-egy duplát, míg a vendégek itt megálltak, sorra rontották el a támadásaikat, így végül mégsem tudták megszerezni idei harmadik győzelmüket. A Kaposvár ezzel a győzelemmel matematikailag is biztosította a bent maradását. 

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus