Nehezen gyűrte le a TF-et a Jászberény

Nem sok hiányzott az újonc bravúrjához, Clark remeklésével partiban voltak az esélyesebb JKSE otthonában a fővárosiak.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 9. forduló 
JP Auto - JKSE - Serco-TF-Budapest 73-67 (20-15, 18-22, 17-11, 18-19)

JKSE: Pitts 19/3, Rakic 10/6, Coleman 16, Aleksandrov 13/3, Pantelic 9/3.
Csere: Kerpel-Fronius 2, Cseh -, Czirbus 4, Brbaklic -.

TF: Szobi 8, Clark 29/15, Buzás -, McLane 14/6, Bergstedt 13.
Csere: Beák -, Krnjajski 3, 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

 

A 4-4-es mérleggel álló, jelenleg kilencedik helyezett Jászberény a nyeretlen sereghajtó TF-et fogadta a férfi NB I/A kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén. Egyik csapat sem a szezon elején látott keretével futott neki az összecsapásnak, hiszen a jászságiak sérülés miatt hosszú időre elveszítették irányítójukat, Remon Nelsont, pótlására pedig Damier Pittset szerződtette a vezetőség, míg a TF a Körmendről elküldött Jonas Bergstedt mellett Donte Clarkot igazolta le nemrégiben. Nemanja Aleksandrov triplájával indult a találkozó, az első percekben a jászságiak akarata érvényesült. Rakic közelijével 9-4-re vezettek a hazaiak, vendégoldalról egyelőre csak a TF színeiben 21.3 pontot átlagoló Bergstedt volt eredményes. Pitts kosarával tíz pontra hízott a több lábon álló JKSE előnye a negyed hajrájára, látszott, hogy hamar dűlőre akarja vinni Nikola Lazic legénysége az újonc elleni derbit - Merim Mehmedovic ki is kérte első idejét (17-7). McLane és Clark pontjaival zárkózott is a fővárosi gárda, ám Rakic egy hárompontossal rendezte a hazai sorokat (20-11). A negyedet az agilisan játszó Clark büntetői zárták, két berényi kezdőjátékos, Rakic és Coleman is két személyi hibánál jártak már (20-15). 

Korán összeszedett tízpontos hátrányát el is tüntette a második felvonás elején a TF, hála McLane gyors öt pontjának. Ismét Rakic érkezett egy jól időzített trojkával, majd Clark kosarát követően Kerpel-Fronius is hozzászólt a meccshez (25-22). Pantelic is beszórt egy kintit, de Krnjajski 2+1-es játékának köszönhetően továbbra is szívósan tapadt ellenfelére az első bajnoki győzelmére hajtó vendégcsapat. Főként Clarkkal gyűlt meg a jászságiak baja, az amerikai már hat kiharcolt faultnál járt, és mind a nyolc büntetőjét értékesítette - sőt triplájával utol is érte a házigazdákat csapata (32-32). Egy perccel nagyszünet előtt végül a vezetést is sikerőlt megkaparintania a budapestieknek, "meglepetésre" Clark hárompontosával - 37 TF-pontból 19-et egymaga szerzett, tarthatatlan volt a légiós (36-37). Pitts duplája zárta a második 10 percet, egyetlen ponttal tartott csak előrébb az előzetesen jóval esélyesebbnek vélt JKSE a félidőben (38-37). 

A második játékrészhez hasonlóan ezúttal is McLane-momentummal (a továbbiakban: MM) indult a negyed, az amerikai bedobó zsákolásával újfent a TF-nél volt az előny. Bergstedt is betalált, jelezvén, hogy komolyan gondolják a fővárosiak a győzelem begyűjtését - legutóbbi fellépésókön a Kecskemét ellen is lehetett már látni biztató jeleket a játékukban. A mérkőzés ezen szakaszát sok hiba jellemzte mindkét oldalon, nem esett sok kosár az első percekben. Clark beütötte a harmadik hibáját még a negyed dereka előtt, de pályán hagyta őt Mehmedovic mester - nem is igen volt más választása egy ilyen szoros összecsapáson (42-41). Pitts büntetőivel lopózott előre a Berény, de hosszú ideje nem dobott mezőnykosarat egyik csapat sem. Coleman zsákolása törte meg a rossz szériát, három perc volt már csak hátra a harmadik etapból ekkor (46-43). Aleksandrov szabaddobásaival araszolt volna előre a hazai csapat, de McLane lehűtötte a kedélyeket egy távoli találattal. Szobi duplájával 50-48-ra jött fel az újonc, Czirbus és Pitts azonban fontos kosarakkal zárta a játékrészt, aminek köszönhetően némi levegőhöz jutott a talán meglepett JKSE (55-48).   

Ez a negyedvégi 5-0-s futás lendületet adott a vendéglátóknak a folytatásra is, Aleksandrov és Czirbus kosaraival hosszú idő után vezettek újra kétszámjegyű különbséggel (59-48). Bergstedt szépített, majd pár perc ismételt kosárcsendet követően Szobi és Clark találataival csökkentette hátrányát a TF (63-57). Elérkeztünk a negyed hajrájához, az már biztosan kijelenthető volt, hogy a kiütéses vereséget ezúttal elkerüli a fővárosi egyesület - eddigi nyolc meccsüket átlagban 36 ponttal veszítették el Beákék. Clar kettesével már csak 4 pont volt a hátrányuk, de érkezett Rakic és Pantelic - a két rutinos szerb közreműködésével megint nyolccal tartott előrébb a JKSE (67-59). Nem hagyta magát a Mehmedovic-legénység, McLane és Bergstedt pontjaival közelebb jöttek, de érkezett az újabb Coleman-zsák - 69-64-gyel fordultak az utolsó percre a csapatok. Pitts közelijére Clark válaszolt kintről, 29 pontját 5/5-ös triplázással hozta össze a budapestiek legújabb játékosa. Fordításra azonban már nem maradt ereje Szobiéknak, bár remekül küzdöttek - vezettek is a papíron jobb erőkből álló berényiek otthonában, végül vereséggel távoztak a Jászságból. Ennek ellenére Clark érkezése egyértelműen pozitív hatással van játékukra, ha így folytatják, meglesz a hőn áhított első siker az élvonalban.   

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus