Nyert és döntőben a Falco - Pallait éltette az Olaj tábor

A szolnokiaknál az élete első felnőtt, illetve A-csoportos meccsét játszó U18-as válogatott hátvéd parádésan kezdett, de a vendégek elfáradtak.

Magyar férfi NBI/A. csoport, rájátszás, elődöntő, 3. mérkőzés:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK 102-75 (28-24, 23-25, 26-10, 25-16)

Falco: Govens 14/3, Váradi 18/6, Curry 17/12, Bruinsma 14, Reddic 14.
Csere: Perl 4, Balmazovics 4, Bíró O. 5/3, Tóth N. 10, Hódi -, Verasztó -, Körmendi 2.

Szolnok: Pallai 18/6, Airington 12, Vojvoda 18/6,  Malasevics 9/6, N. Milosevics 16/3.
Csere: Várbíró 2, Gilszki -, Orbán -, Balogh J. -.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető.

A szolnokiak az NB II-es Final Fouros érintettség miatt csupán három külföldivel és a magyarok közül egyetlen felnőttel, Vojvoda Dáviddal, valamint az életükben először NB I-es mérkőzésen szereplő, kettős-igazolású U18-as játékosokkal álltak ki erre a derbire.

A korábban Spanyolországban is pallérozódó, 2001-es születésű hátvéd/bedobó Pallai Tamás alaposan be lett dobva a mélyvízbe, a szolnoki kosárlabda utolsó éveinek magasan legperspektivikusabb utánpótlás játékosa a kezdőkkel futhatott ki a pályára és ha ott volt, nem is tétovázott, 2-2-nél az ő kosarával vezetett is az Olaj, ráadásul védekezésben is pörgött az U18-as válogatottal a korosztályos Eb-re készülő ifjonc. Váradi triplájával 7-6-nál éledezett a vártnál nagyobb ellenállásba ütköző Falco, s hiába mentek el 22-12-nél már 10-zel a hazaiak, megint Pallai fújt riadót, s az alacsony szerkezetben lubickoló Nemanja Milosevics találatával 24-22-nél már újra ütőtávon belül volt az Alekszics-had, végül néggyel nyerte a nyitó negyedet a Szombathely.

A folytatásban sem tágított a sokáig csak hatos rotációval harcoló Szolnok, a szintén 2001-es születésű Várbíró is beállt hátvéd posztra és így sem esett vissza az extra energiákat felszabadító vendégek játéka. A Pallai-Vojvoda tandem ötletes és kreatív játékára néha türelmetlen támadásokkal felelt a Falco, s a félidő előtt vezetett is az Olaj, miután az első 20 perc végére 14 egységig jutó Pallai Tamás triplájával egyenlített, majd Vojvoda büntetőivel előrébb is tartott a harmadik kiemelt (45-47). A nagyszünetre a vezetést visszaszerezte a Szombathely Váradi és Curry kosaraival, de alapvetően óriási meglepetés volt, amit eddig láthatott a publikum.

A fordulás után Pallai beütötte harmadik, majd negyedik személyijét is, ami után eléggé meg is tört az erejével elkészülő Olaj lendülete és egy 16-6-os roham után el tudott szakadni az Okorn-had, mely onnantól kezdve nem is nézett vissza és összességében érvényesíteni tudta a papírformát.

Tóth Norberték újfent ott lehetnek tehát a döntőben, a címvédőt 3-0-ra kisöpörve az elődöntőben, de az elképesztő módon tartalékos szolnokiak is emelt fővel távozhattak az Arena Savariából, hiszen erőn felül teljesítve ilyen felállásban is egy félidőn keresztül tartották magukat és sportemberként viselték ezt a helyzetet is.

Külön kiemelendő a végül 34 játékperce alatt 18 pontig (8/12 mezőnyből, 2/5 triplából) és 6 lepattanóig jutó Pallai Tamás, aki igen gyorsan megm tudta mutatni, hogy nulla felnőtt szintű tapasztalattal is bátran bedobható az NB I/A-ban is.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó elődöntő végeredménye: 3-0 a Falco javára

Fotó - hungarysport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus