Óriási csatában, egy ponttal verte a Paksot a PVSK

Az első félidőben villogtak Budimirék, aztán fordítottak a Hinds nélküli vendégek, de a hajrában egy hajszállal jobban bizonyult a Pécs. 

Magyar férfi NBI/A, középházi középszakasz, 9. forduló 
PVSK-VEOLIA - Atomerőmű SE 76-75 (29-18, 20-18, 9-20, 18-19)

PVSK: Durham 15/12, Antóni 13/9, Brooks 13/3, Budimir 18/6, Harazin 9. 
cserék: Simon K. -, Supola 5/3, Bíró 3/3, Sarlija -. 

ASE: Ruják A. 8, Tarrant 24/12, Barnies 11/6, Eilingsfeld 16/3, Guinn 3/3. 
cserék: Medve 6/6, Gulyás 3/3, Garamvölgyi 2, Ogunyemi 2. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Természetesen mindkét csapatnak kiemelten fontos volt a találkozó és mindkét oldalon voltak változások: a hazaiaknál ugyan visszatérhetett Sarlija, de nem került be a kezdőbe, míg a vendégeknél Tarrant foglalta el Hinds helyét az első ötösben. Az első percek szorosan alakultak, az ASE meglépett ugyan öt ponttal az első negyed közepén, de erre a két triplát is beverő Antóni vezérletével egy 8-1-es futással reagált a PVSK, sőt, a játékrész végén nagyon felpörgött Csirke Ferenc legénysége: 17-17 után egy 12-1-gyel zárták a játékrészt és állva hagyták a Paksot. A második negyed elején erre válaszolni tudtak a vendégek és kiválóan kezdtek, de nem tartott sokáig a lendület és a rendkívül hatékony baranyai támadójáték érvényesülni tudott - Durham parádésan osztogatott (félidőben 8 pont, 8 gólpassz, 0 eladott labda állt a neve mellett), a többiek pedig köszönték szépen, az Antóni-Budimir páros 25 pontnál, a PVSK csapatszinten pedig 8/14 triplánál járt a nagyszünetben. A Hinds nélküli vendégeknél közben Tarrant beütötte harmadik faultját, nehéz helyzetben volt Schmidt Béla csapata és a második félidő 49-36-os pécsi előnnyel indult.

Méghozzá ugyanúgy, mint a második negyed, 8-0-s paksi futással, a PVSK 0/5 triplával nyitotta a játékrészt és a magabiztos hazai előny öt pontra olvadt, amikor Csirke Ferenc időt kért. Nagy változást viszont ez sem hozott, éppen csak annyit, hogy nem billent át a meccs, de egyetlen labdára felkapaszkodott a Paks és a hazaiak mindössze kilenc pontot tudtak szerezni ebben a tíz percben, Eilingsfeldék kategóriákkal hatékonyabban védekeztek. A záró etap elején aztán már nem volt pardon, újabb 6-0-t repesztett az ASE és teljesen szétesett a Pécs, Durham játékait nagyon elvették a vendégek, így pedig a többiek előtt sem adódtak igazán jó lehetőségek. A záró etap második feléig kellett várni arra, hogy igazán meg tudja magát rázni a PVSK, egy 9-3-as futással fordítani tudott a gárda bő két perccel a vége előtt és az utolsó 34 másodpercnek 76-75-ről feszültek neki a felek.

Itt azonban nem sikerült pontot szereznie a Pécsnek, így tizenegy másodperce maradt a Paksnak arra, hogy megnyerje a meccset - nem tudták megoldani Barniesék, maradt a 76-75, így óriási csatában, egyetlen ponttal nyerte a hazai meccset a PVSK, az ASE pedig egyelőre nem tudta kihasználni a Kaposvár vereségét, nem biztosította a helyét a playoffban. 

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus