Örömjátékkal, kiütéses győzelemmel és söpréssel jutott döntőbe a Szolnok

Az Olaj a Perry, Vojvoda, Andric trió vezetésével az első félidőben eldöntötte a harmadik meccs kimenetelét - 43 pontos sikere után a Szolnok az első döntős.

Magyar férfi A csoport, rájátszás, elődöntő, 3. mérkőzés
Szolnoki Olaj KK - Egis Körmend 102-59 (27-15, 31-14, 16-17, 28-13)

Szolnok: Perry 17/3, Kovács 4, Vojvoda 20/12, Ford 6, Andric 19.
Csere: Tóth Á. 6, Milosevics 3/3, Browning 9/3, Polyák 4, Tóth Z. 8/6, Taiwo 6, Csák -.

Körmend: Hollins 8/6, Fanning 12/3, Ferencz 11/6, Davis 11, Csorvási 12.
Csere: Halász -, Horti -, Németh 2, Bán 3/3, Oroszi -, Érsek -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

A párharc végeredménye: 3-0 a Szolnoki Olaj KK javára.

A találkozó elején Andric és Perry összesen három pontjára Fanning még válaszolt egy 2+1-gyel, Csorvási középtávoli duplájával pedig a Körmendnél volt az előny, de a vasiak ipari mennyiségű eladott labdával dolgoztak ezt követően az egész első félidőben, és alig-alig volt pontos támadásbefejezésük - emellett két sportszerűtlen hibát is megítéltek ellenük. Egy ideig szerencséjükre a Szolnok is sokat hibázott, így Perry és Andric pontjai ellenére sem tudott meglépni a vendéglátó, a 8. perc kezdetén mindössze 3 pont volt a különbség a két együttes között (13-10). A negyed utolsó bő egy percében kezdett el kinyílni az olló, Perry mellett Vojvodával sem tudott mit kezdeni a Körmend védekezésben - az ASE ellen betegség miatt két találkozót is kihagyó válogatott játékos ezúttal kiválóan dobott, a társakat is szépen szolgálta ki, és nagyban neki köszönhette a hazai alakulat, hogy 12 pontra nőtt a differencia az első felvonás végére (27-15).

A második játékrészben tovább nőtt a távolság Vojvoda és Andric pontjainak köszönhetően, a horvát centerről ráadásul kiállították Horti Bálintot, aki hátulról osztott ki Andricnak egy könyököst, majd miután nem akart lemenni a pályáról, még edzőjével is összeveszett. A Szolnok előnye a 15. perc elején 20 pont fölé nőtt Vojvoda újabb hármasát követően (42-20), teljesen egyoldalúvá vált a játék - Andric és Ford nem sokkal később már 29 pontosra növelték csapatuk fórját, a 17. perc közepére eldőlt a mérkőzés, ráadásul az amerikai Vojvoda látványos passza után még egy nagy zsákolással is megörvendeztette a hazai közönséget (51-22). Tóth Zoltán 5 pontjával a 30 pontot is átlépte az Olaj előnye (58-26), és bár Bán Tibor triplája zárta az első félidőt, hatalmas különbség volt a két gárda között (58-29). A Körmend az első félidőben már 17 eladott labdánál járt, és egyrészt gyengébben dobott mezőnyből, mint az első kiemelt (16/19 dupla és 5/12 tripla a Szolnoknál, 6/11 dupla és 4/13 tripla a Körmendnél), másrészt jóval kevesebb büntetőt dobhatott (11/16 hazai oldalon és 5/5 a vendégeknél).

A fordulás után Davis duplát, Ferencz pedig két triplát szórt, másfél perc alatt futott egy 8-0-s szakaszt a vasi együttes (58-37). A Szolnok borzasztóan nehezen pörgött fel nagy előnye tudatában, a negyed első felében csak Tóth Ádám zsákolását írhatták fel a statisztikusok a hazaiak neve mellé, fel is jött 20 pontra a Körmend, de a felvonás második felében a vendégek is nagyon megálltak, így előbb Andric kosarai, aztán Perry és Browning triplái elegek voltak ahhoz, hogy a vendéglátó a 30. perc végére majdnem teljes egészében visszaállítsa első félidőben megszerzett előnyét (74-46). Az utolsó 10 perc már csak formalitás volt, ahol a pontos végeredmény és a különbség volt a kérdés. Folyamatosan estek a kosarak, a fiatalok is pályára kerültek mindkét oldalon, és továbbnőtt a különbség, Samuel Taiwo palánk alatti kosarával pedig a 40 pontot is elérte a differencia az utolsó előtti perc végén, amellyel a 100 dobott pont is megvolt a hazaiaknak (100-59). A vége Browning ziccerével 102-59 lett, így a kupagyőztes söpréssel, 3-0-s összesítéssel jutott be a fináléba.

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus