Sima Szedeák-siker, nyeretlen Nyíregyháza

Megszakította hárommeccses vereségsorozatát a szegedi gárda. Csorvásiék nagyszerűen dobták a kétpontosokat, későn összeálló nyíregyházi ellenfeleiknek még nagyon sokat kell dolgozniuk, hogy versenyképesek legyenek. 

Magyar férfi NBI/A-csoport, alapszakasz, 5. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák - MARSO Nyíregyházi KK 89-71 (23-13, 20-18, 17-16, 29-24)
Szeged, Városi Sportcsarnok.

V.: Földházi T. Szabó G. Fodor A. (Szaniszló)

Szeged: Jereminov 11/9, Levy 21/3, Kiss Zs. 8/6, Williams 22, Csorvási M 14. 
Csere: Csorvási L. 10, Vida -, Wirth 1, Varga Z. -, Varga D. 2. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

Nyíregyháza: Rembert 14, Edwards 20, Mohácsi 9/3, Hall 7/3, Poscic 11.
Csere: Varga M. 1, Jakab 2, Cseh 7/3, Polyák -. Vezetőedző: Horváth Imre.

Kipontozódott: Poscic.

A mérkőzés teljes statisztikája: ITT.

Remekül kezdett a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese a Marso Nyíregyházi KK ellen a péntek esti alsóházi rangadón: míg a vendégek “beragadtak” a rajtnál – légiósaik nem brillíroztak az első negyedben, Derek Hall pedig kimondottan gyengén kezdett – addig a hazaiak remekeltek: Jerrell Williams gyorsan 10 pontot szorgoskodott össze, a Bonifert-legénység előnye pedig gyorsan 10 pont fölé nőtt (17-4, 21-7). A negyed végén azonban feléledni látszottak a nyírségiek, Patrick Rembert megrázta magát, 23-13-ra kapaszkodtak fel a vendégek. A második játékrészben tartotta a különbséget a Szedeák, s hogy ne növekedjen, ahhoz a némi határozatlanság a palánk alatt a lepattanóknál, illetve a gyatra büntetőzés is hozzájárult a szegedieknél. Ettől függetlenül a vendégek nem tudtak olyan játékkal előrukkolni, ami elegendő lett volna a felkapaszkodáshoz, így félidőben 43-31-es hazai előnyt regisztrálhatott az újszegedi sportcsarnok eredményjelzője.

A szünet után váltott védekezésben a Nyíregyháza, agresszíven támadták le zónát védekezve a hazaiakat, ám a hibákat ezúttal jól használták ki Csorvási Milánék, különösen Branko Jereminov irányítójátéka bizonyult erősnek. Horváth Imre a vendégek centerét, a horvát óriás Matija Poscicot is tartalékolni volt kénytelen személyi hibái miatt – később ki is pontozódott -, így érvényesülhetett a hazaiak ötösének magassági fölénye is. Mindehhez hozzájárult egy-két jó külső dobás is. A vendégek támadásban ugyan több szép megoldással pontokat tudtak szerezni amerikai légiósaik által, ám hasonló stílusú védekezésre váltott a hazai gárda, ami meggátolta a vendégeket a felzárkózásban (III. negyed: 60-47). Az utolsó játékrészben folytatták a hazaiak ahol abbahagyták, nem engedték a vendégeket érvényesülni, egy alkalommal még 20 pont fölé is kúszott a különbség. A hajrában nem forgott veszélyben a szegedi diadal, a fiataloknak is lehetőséget biztosított Bonifert Domonkos, a mérkőzés végszavát pedig Branko Jereminov káprázatos félpályás triplája adta meg, kialakítva a 89-71-es végeredményt.

 

Slide: szte-szedeak.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus