Simán győzött a Kecskemét a TF otthonában

Az első negyedben megadták az alaphangot Wittmannék, az újoncnak csak fellángolásokra futotta.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 8. forduló 

Serco-TF-Budapest - KTE-Duna Aszfalt 64-86 (15-29, 16-15, 20-24, 13-18)

TF:  Clark 24/6, Buzás 3/3, Szobi 2, McLane 9/3, Bergstedt 21.
Csere: Krnjajski 5, Beák -, Meleg -.

KTE: Wittmann 11/3, Mészáros 4, Derasimovic 12, Dramicanin 20/9, Karahodzic 11.
Csere: Dimic 6/6, Molnár M. 2, Green 16/3, Fülöp 1, Molnár D. -, Kucsera 3/3, Lukács -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Wittmann és Dramicanin remeklésével hamar magához ragadta a kezdeményezést az esélyesebb KTE, az erőcsatár két triplát is bevágott, a korábbi válogatott irányító pedig két kosárral és gólpasszokkal is jelentkezett. A túloldalon az új szerzemény, Donte Clark rögtön pontokkal mutatkozott be, de a TF nem igazán tudta megakadályozni a pontszerzésben a vendégeket (4-12). A csapata első nyolc pontjából hatot szerző Clark nagyon igyekezett és lassan Bergstedt is bemelegedett, hátul azonban rendre büntetett az összeszokottabb Kecskemét, Derasimovic, Dramicanin és a padról jól beszálló Green kosaraival megnyugtató előnyt építettek ki a kisszünetre (15-29).

A második negyedet is jobban kezdte a Kecskemét, Clark kosarára Wittmann és Dramicanin válaszolt, itt azonban kicsit megtorpantak a vendégek, a TF Bergstedt vezérletével elkezdett zárkózni. Ekkor a két kecskeméti klublegenda, Derasimovic és Wittmann vette kézbe a dolgokat, előbbi villámgyorsan bevert két kosarat, utóbbi szépen szervezte a játékot, a vendégek pedig visszaállították a nagyobb differenciát (22-39). A mindössze hét játékost forgató hazaiak igyekeztek tartani a lépést, a védekezésük rendben is volt, azonban az első félidőben összehozott 1/13-as triplázás nem könnyítette meg a dolgukat. Hiába a 15 pontos Clark agresszív játéka és Bergstedt dupla-duplája (12 pont, 12 lepattanó), rajtuk kívül egyedül McLane dobott négy pontot, így a KTE-nek a gyengébb dobóteljesítmény is belefért, nem kerültek komolyabb bajba (31-44). 

Fordulás után Dimic rögtön egy triplával köszönt be, de a hazaiak hamar felpörögtek, 37-49-nél időt is kellett kérnie Forray Gábornak, mert két nagy zsákolástól beindulni látszott a TF. Wittmann egy triplával hűtötte le a kedélyeket, de Bergstedték sem adták fel, kosárra kosár volt a válasz. A negyed felénél azonban talált még egy fokozatot a Kecskemét, 42-54 után futottak egy 10-1-et, öt ziccerrel beállították az addigi legnagyobb különbséget (43-64). McLane hármassal igyekezett megtörni a szériát, majd Buzás is betalált kintről, egy perc alatt több triplát dobtak be, mint addig összesen, de a negyed végén Karahodzic kétszer is hozzászólt, így 17 pontos különbséggel pihenhettek meg a felek (51-68).

Érezhetően visszavettek a csapatok a tempóból a záró etapban. Clark közelijével 55-71-re zárkóztak a fővárosiak, de Dimic behintett egy távolit, visszaállítva a 20 pont környéki különbséget. Erre Clark is bevágott egy trojkát, de erre is volt válasza a vendégeknek, pontosabban szólva Greennek (59-77). Kapkodóvá vált a játék, Merim Mehmedovic jobbnak látta, ha magához rendeli játékosait. A KTE fölénye bár nem volt meggyőző, azért lőtávolon kívül tartották a lila-fehérek a hazaiakat. Az utolsó percekben alig esett kosár, nem volt magas színvonal. 25 kísérleből mindössze négy hárompontost értékesített a TF, részben ennek volt köszönhető, hogy nem tudtak közelebb zárkózni a kecskemétiekhez Beákék. Mészáros Máté kosarával 22-vel lépett el Forray Gábor együttese, a fővárosiak elszenvedték nyolcadik vereségüket a bajnokságban, míg a KTE 4-4-re módosította mutatóját. 

 

fotó, slide: ktekosar.hu, utanpotlassport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus