Spanyol edző érkezett az Alba Fehérvárhoz

Az Alba Fehérvár egy újabb spanyol edzővel bővíti szakmai stábját.

Az albakosar.hu közleménye:

A szombat esti, Körmend elleni bajnokit a kispad feletti széksorban nézte, figyelt a történésekre. A pénteki, kecskeméti összecsapáson már ott lesz a stábban Jesus Ramirez és Góbi Henrik társaságában.

A 39 esztendős edző, Joan Albert Cuadrat a világhírű, tengerparti településen, Barcelonában, Katalónia fővárosában született és kosárlabdázott gyerekfejjel. Roppant fiatalon kezdett edzősködni.

- 20 évesen már csapatot irányítottam, természetesen az utánpótlásban. Gyakorlatilag két évtizede vagyok a pályán, dolgoztam fiúkkal és lányokkal szinte az összes korosztályban. Az első klubom a Barcelonában található Grup Barna volt. Felnőtt együttesnél is tevékenykedtem, a nőknél hosszú éveken át az élvonalben, a Zaragoza és a San Sebastian együttesét dirigáltam. Előbbi csapatnál négy évet töltöttem, nem léptünk ki a nemzetközi porondra, a hazai bajnokságban jól szerepeltünk. A baszk együttesnél két évet dolgoztam, a FIBA Cup-on voltunk érintettek. Amikor először ültem élvonalbeli csapat kispadjára, 24 éves múltam, én voltam a legifjabb tréner a spanyol ligában. Azóta is én tartom a rekordot – mondja Joan Albert Cuadrat.

Az utóbbi években a spanyol szövetség alkalmazásában állt, irányította az U20-as lány, valamint az U20-as fiú válogatottat. A tavalyi esztendőben férfi együttest irányított, a Martorell együttesét, a nyártól nem dolgozott, várt a lehetőségre. Ami meg is érkezett a közelmúltban, örömmel fogadta el egyesületünk ajánlatát.

- Abban, hogy a nyártól nem vállaltam munkát, szerepet játszott, hogy az utóbbi években nagyon sokat voltam távol a családtól, szerettem volna több időt tölteni a nejemmel és gyerekeimmel. Két fiam van, a nagyobb 10, a kicsi 8 esztendős. Az Alba vezetőedzőjét, Jesus Ramirezt húsz éve ismerem, mondhatom, barátok vagyunk. Ő ajánlott az Alba vezetőinek, majd hívott telefonon, érdeklődött, érdekel-e a fehérvári lehetőség. Néhány napja érkeztem Fehérvárra, azóta több mérkőzést megnéztem, az utánpótlás csapataink hazai és idegenbeli mérkőzéseit, de természetesen elsősorban a felnőtt gárdára koncentrálok. A klubnál mindenki kedves és segítőkész velem, úgy gondolom, profi együtteshez kerültem. Nagyon jól érzem itt magam. Korábban soha nem jártam Magyarországon, a csarnoktól mintegy száz méterre lakom, tehát a belvároshoz is közel. A város szép, bár még sokat nem láttam belőle, az elkövetkező időszakban lesz időm megismerni. A családom februárban meglátogat. Amennyiben a klub is elégedett lesz a munkámmal és én is ugyanígy érzek, elképzelhető, hogy a nyártól a családom is ideköltözik. De ez még odébb van.
Cuadrat hozzátette, a csapat kiválóan teljesített az elmúlt két összecsapáson, Izraelben a Ness Ziona elleni kupameccsen, valamint a hétvégi, Körmend elleni bajnokin. Várja a hasonló folytatást.    

Szerző: Horog László

Fotó - albakosar.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus