Szinte végig vezetve győzött a Sopron a DEAC otthonában

Thompson a quadruple-duplával kacérkodott, a soproni légiósok hozták magukat, a DEAC-nál viszont Hines és Moody sem élete meccsét játszotta, így 20-szal kevesebb leszedett pattanóval is gyakorlatilag végig irányítva nyert az SKC - Első meccsét játszotta a szezonban Dragan Alekszics csapata és rögtön le is győzte a szomszédvár együttesét.

Fotó, Slide - sakc.hu

 

NBI/A, 8. forduló

DEAC - Sopron KC 81-86 (23-26, 19-20, 15-20, 24-20)

Hullámzó volt a meccs, de a Sopron irányította. Szinte végig a hazaiak futottak az eredmény után, és hiába tudtak többször is felzárkózni, sőt, fordítani, mindig jött egy soproni roham. A vendégek az első negyed közepén kerültek nagyobb előnybe, majd megtették ugyanezt a második felvonás közepén is, de mindkétszer felzárkózott rájuk a DEAC az aktuális játékrész végére. A nagyszünet után fordult a kocka, Kovács Adrián csapata 50-48-nál már a vezetést is átvette, ám megint lépett az SKC, és úgy tűnt, simán nyer. A második félidőben a lepattanócsatát elsöprő fölénnyel nyerő vendéglátó azonban Polyák László kosaraival mindent megpróbált, megint felkapaszkodott két pontra, ennél közelebb azonban már nem jutott. Kosztasz Flevarakisz együttese teljesen megérdemelten nyert egy nehéz idegenbeli derbit.

Több volt a jó teljesítmény a vendégeknél, Moody és Hines betlije nem fért bele. Az első félidőben még egyetlen kategóriában volt igazán nagy előnye a Sopronnak: 6/10-es mutatójuk volt a triplavonalon kívülről a DEAC 5/19-ével szemben. A második félidőre aztán sok szempontból felborult az egyensúly. Egyrészt a hazaiak a félidei 8 eladott labdájukra még rápakoltak 20-at, így összesen 28 eladott játékszerrel fejezték be a meccset - az SKC a félidei 8 után 14-gyel zárt. Lepattanózásban viszont Tóth Ádámék voltak a sokkal jobbak: 16-16-os félidő után 45-25 lett a vége ebből a szempontból a hajdúságiak javára. A két dolog nagyjából ki is lőtte egymást, hiszen hiába volt több támadása a DEAC-nak a pattanók miatt (15 támadópattanót szedtek 7 ellenében), az eladott labdákkal rögtön el is szórták ezeket a lehetőségeket.

A vendégeknél lényegében mindenki hozta magát talán Tauras Jogélát leszámítva, aki az első félidőben volt hasznos, a másodikban már kevésbé. Bernard Thompson kacérkodott a quadruple-duplával (14 pont, 9-9 pattanó és gólpassz, 8 szerzett labda), Milos Boriszov 22 pontot szórt, Tyler Wideman 25 és fél perc alatt kipontozódott, de így is eljutott 19 pontig és 5 pattanóig, Antino Jackson pedig jóval jobban mozgatta övéit, mint tette azt korábban Dillard. A túloldalon Djordje Drenovac idén nem először volt csapata egyik legjobbja még 6 eladott labdája ellenére is (21 pont, 7 pattanó, 26 VAL), Tóth Ádám és Somogyi Ádám is jól játszottak, Polyák László pedig újfent kiemelkedő volt a padról beszállva (17 pont, 6 pattanó). Shaquille Hines 2 pontja és Stefan Moody 11 kihagyott triplája és ugyanennyi eladott labdája viszont ezen az estén nem fért bele.

A DEAC legjobb dobói: Drenovac 21/6, Moody 18/6, Polyák 17/9.
A Sopron legjobb dobói: Boriszov 22/12, Wideman 19, Thompson 14/3.


PVSK-VEOLIA - Kaposvári KK 80-75 (15-22, 20-19, 21-6, 24-28)

Győzelemmel indított a Pécs. A meccs elején még kicsit kereste a ritmust a koronavírus miatt a bajnokságot még csak most kezdő hazai csapat, főleg támadásban voltak gondjaik, de aztán fokozatosan magukra találtak - a nagyszünet előtt elkapták a fonalat, majd a harmadik negyedben leradírozták a pályáról az akkor hibát hibára halmozó Kaposvárt. A korábbi tíz pont feletti hátrányukból itt kilencpontos előnyt csináltak, minden tekintetben átfordult a meccs és innentől már kézben is tartották a dolgokat - a záró etapban szépen menedzselték a fórjukat, egyszer sem engedték vissza ellenfelüket igazán veszélyes közelségbe, úgyhogy összességében stabilan játszva arattak győzelmet. Csapatszinten az 50%-os mezőnymutatójuk érdemel kiemelést, egyénileg pedig főleg Brkic (16 pont, 8 lepattanó, 3 labdaszerzés) és Ruják (7 pont, 6 lepattanü, 8 gólpassz) remekelt, de Lewis és Funderburk is tíz pont felett dobott - a magyarok közül még Meleg és Demeter is jól játszott, úgyhogy abszolút jól kezdték az idényt.

Újabb érthetetlen negyed. Remekül kezdte a meccset a Kaposvár, a vendégek folyamatosan megtalálták a palánk alatt Jukicot, aki a korábbi meccsekhez képest most meglehetősen hatékonyan be is fejezte az akciókat, így a somogyiak folyamatosan vezettek - az első negyedet hét ponttal nyerték, a másodikban tíz felett is járt a különbség, a nagyszünetben meglévő közte hat ekkor a PVSK-ra nézve volt hízelgőbb. A folytatásban viszont megint előjött az, amit korábban láttunk már a KKK-tól, vagyis a teljes leolvadás támadásban: a Szeged ellen két 7 pontos negyedük is volt, most pedig összesen hat egységet tudtak feltenni a táblára a harmadik játékrészben. Ez megpecsételte a sorsukat, a jó első félidejük ellenére ilyen mértékű szétesés egyszerűen nem férhetett bele és bár később rendezték a soraikat (a záró etapban 28 pontot szereztek), de már nem tudták eltüntetni az összeszedett hátrányukat - fájhat nekik az újabb vereség, mert az első félidejük alapján megvolt az esélyük a győzelemre. Egyénileg a jól kezdő Jukic (16 pont, 7 lepattanó) mellett Curry (14 pont, 8 gólpassz), MIliszavjlevics (19 pont, 5 lepattanó) és Hendlein (6 pont, 14 lepattanó, 3 gólpassz) is hozta, amit kellett, de valahogy nem állt össze egy teljes meccsé a történet - a 6/29 tripla és a 12 eladott labda sem könnyítette meg a dolgukat.

A PVSK legjobb dobói: Lewis 16/6, Brkic 16, Funderburk 11
A Kaposvár legjobb dobói: Miliszavjlevics 19/9, Jukic 16, Curry 14/6

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus