Tartalékosan is nyert az ASE, a KTE ellen javított a Kaposvár

Hendlein Rolandék most szép játékkal vágtak vissza a Kecskemétnek hazai pályán, a Paks pedig több alapembere nélkül is 90 pontot dobott az Oroszlánynak.

fotó: hunbasket.hu

Kaposvári KK - Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 79-63 (21-18, 21-11, 21-20, 16-14)

Most nem zuhant össze a Kaposvár. A szerdai, Szeged ellen elvesztett (jó első félidő után 14 pontot dobtak a másodikban) meccshez hasonlóan most is jól kezdett a Kaposvár, az első negyed derekán már 15-4-re is vezetett, több látványos akciót is vezetett, a kérdés az volt, hogy ez a forma vajon meddig tart ki a Kecskemét ellen. Nos, elsőre nagyjából eddig: innentől jött egy négy és fél perces pontcsend a somogyiak részéről, ez idő alatt pedig a Kecskemét egy 14-0-val fordított - a negyed végén aztán még beesett egy Hock- és egy Miliszavjlevics-tripla, így 21-18-ra vezetett a KKK. A kisszünet után viszont ismét felpörögtek a hazaiak, Hendlein (10 pont, 7 lepattanó, 5/5 mezőnyből eddig) mellé Krnjajszki (10 pont, 5/6 mezőnyből eddig) is felnőtt, ültek a belépések, működött a védekezés, úgyhogy 38-27-nél megint 11 volt közte - a nagyszünetre ez 13-ra nőtt, a Kaposvár 19 mezőnykosarából pedig 14-et gólpassz előzött meg. A fordulás után most nem jött a szerdai visszaesés a KKK-nál, sőt, úgy elkapták a fonalat, hogy a harmadik negyed hajrájáig 19 pontosra növelték az előnyüket - jöttek a labdaszerzések, a leindítások, remek százalékkal dobtak, úgyhogy fokozatosan megléptek ellenfelük elől. Ez pedig most kitartott a végéig, szép játékkal és végig nagyon szigorú védekezéssel, összességében magabiztosan nyerték meg az összecsapást, a záró etapban már nem nagyon forgott veszélyben a sikerük - Hendlein dupla-duplája (15 pont, 15 lepattanó) mellett 23 pontot és 16 gólpasszt tett hozzá a Curry-Miliszavjlevics páros, összesen öten dobtak náluk kétszámjegyűt, most rendben volt a produkció.

Nem volt elég pont a Kecskemétben. A harmatos kezdés után Dramicsanyin a padról beszállva 9 pontot szórt az első negyedben (az egész csapat 18-at) és vele a pályán bőven pluszban volt a Kecskemét a három ponttal elvesztett játékrészben - a gond az volt, hogy rajta kívül a többiek az egész első félidőben nem nagyon találták a ritmust és a második játékrészre már ő is eltűnt. Thomasnak beesett két triplája, de Wittmann 0/4-et dobott mezőnyből, Karahodzsicsot kitolták a lepattanók alól, Djeraszimovics is csak négy pontot tett hozzá, Pesakovic és Horti pedig szinte láthatatlannak bizonyult - az első félidei játékukon és a 29 dobott pontjukon volt mit átbeszélni a szünetben. A harmadik negyedben aztán dobtak is mindjárt húszat, de közben hátul olyannyira tehetetlennek bizonyultak a KKK-val szemben, hogy a hátrányuk csak tovább nőtt és mindössze a játékrész végén szerzett gyors öt egységukkel maradtak látótávolságon belül - a záró etapban viszont komolyabb nyomást már nem tudtak helyezni a hazaiakra, ezúttal ennyi volt bennük. Thomas 18 pontja szép, Dramicsanyin is eljutott végül 14-ig, de csapatszinten 40% alatt tüzeltek mezőnyből, 32%-kal tripláztak és eléggé akadozott a gépezet - a Szegednek szerdán elég volt ennyi dobott pont ebben a csarnokban, nekik most nem.

A Kaposvár legjobb dobói: Hendlein 15/3, Curry 12/6, Krnjajszki 12
A Kecskemét legjobb dobói: Thomas 18/12, Dramicsanyin 14/3, Wittmann 8/6, Karahodzsics 8

 

Atomerőmű SE - OSE Lions 90-84 (25-20, 26-18, 20-23, 19-23)

Borzasztó értékes győzelem. A Lóránt, Baker, Kovács, Kis és Pupp nélkül, meglehetősen tartalékosan kiálló ASE a várakozásoknak megfelelően kissé bizonytalan támadójátékkal kezdett az első percekben, de hamar megtalálta a megoldást - oda kell állni a büntetővonalra, keményen kell védekezni, úgy is lehet kontrollálni az eseményeket. Ezt remekül is csinálta Dzunics Braniszlav alakulata, amely a nagyszünetig 19 alkalommal dobhatott büntetőt és bár a triplái nem estek be, de a ketteseket remek hatékonysággal értékesítette - Jackson egymaga 16 pontot szórt, de összesen nyolcan találtak be náluk, Dzunics mester így is bőven rotálta együttesét. A hiányzók tulajdonképpen fel sem tűntek a tolnaiaknál, hátul komplett csapatmunkával bontották le az Oroszlányt, elöl pedig rendkívül hatékonyan hajtották végre a figuráikat, úgyhogy tulajdonképpen uralták a meccset - 15-20 pont közé nőtt a távolság a második félidőben, végig kézben tartották az eseményeket. A végére talán egy kicsit kifulladtak, az OSE a hajrában visszajött hat pontra, sőt, labdája is volt a további közeledéshez, de itt megálljt parancsolt a Paks és kimozogta a végét. Az ASE így meglehetősen tartalékosan, de tulajdonképpen végig vezetve, 90 pontot szerezve aratott győzelmet - Jackson egymaga 27-et szerzett (10/17 mezőnyből), Shepard 18-at tett hozzá 8 lepattanóval, a magyarok közül pedig Valerio-Bodon Vincent (12 pont, 6 lepattanó, 3 gólpassz) és Eilingsfeld János is kétszámjegyűt dobott. Ez így ebben a formában borzasztó értékes siker számukra...

Ehhez most egy kicsit kevés volt az OSE. Hiába dobott 30 pontot a vendégeknél Bailey (14/22 mezőnyből), hiába dupla-duplázott Hayes, hiába hozott jó számokat Anderson és Abell is, igazából végig futottak az eredmény után. A 6/34-es triplamutató mellett főleg a védekezésükkel volt gond, egyszerűen nem tudták lekövetni a hazaiak támadásait, rendszeresen lemaradtak, elkéstek és nem védték jól a gyűrűt - igaz, viszont a túloldalon 20 (!) támadópattanót húztak le. Ez sem volt azonban elég, a szoros végeredményt csak a hajrában alakították ki, addig viszonylag egyértelmű hátrányban voltak - bánhatják, hogy nem tudták kihasználni a Paks foghíjas keretét, így 1-1-re módosult a mérlegük.

Az ASE legjobb dobói: Jackson 27/3, Shepard 18, Capers 12, Valerio-Bodon 12
Az OSE legjobb dobói: Bailey 30/3, Abell 13, Anderson 12/6

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus