Thompson döntötte el a ZTE - Kecskemét összecsapást

Szoros mérkőzést játszott Zalaegerszegen a Kecskemét, de a végjátékban egykori játékosuk az ellenfél javára döntötte el a mérkőzést.

Magyar Férfi NB I/A. Csoport, Alapszakasz, 1. forduló

Zalakerámia-ZTE KK - KTE-Duna Aszfalt 64-56 (19-16, 20-17, 8-11, 16-12)

ZTE: Ware 12/3, Thompson 12, Gliebov 11/9, Szabó 9, Agofonov 10.
Csere: Durázi 2, Papp 3/3, Kis -, Gulyás 3/3, Doktor -, Bagó 1.

KTE: Green 15/3, Wittmann 3, Derasimovic 16, Dramicanin 6/3, Karahodzic 5.
Csere: Dimic 9/3, Molnár D. -, Mészáros 2. 

A mérkőzés statisztikája ide kattintva érhető el.

Derasimovic kezdte meg a pontgyártást, az épp a KTE-től Egerszegre igazoló Bernard Thompson három büntetővel válaszolt. Agafonov és Ware is eredményes volt hazai oldalon, Szabó Zsolt viszont két perc alatt ugyanennyi személyi hibát gyűjtött be – helyére a fiatal Durázi Krisztofer állt be. Derasimovic ás Dimic is szépen tört be, Durazi pedig egy fellöbbölt labdából megszerezte első ZTE-s pontjait. Karahodzic is villant, előbb egy szép átadással, majd egy támadópattanó visszarakásával a másik oldalon pedig Bagó és Doktor is pályára került Bencze Tamás együttesében. Szabó Zsolt két faultja ellenére is agilis maradt, két közelijével 19-13-ra húzott el a hazai csapat. Magassági fölényét a palánk alatt igyekezett pontokra váltani a Kecskemét, befutásokkal és pozíciós játékkal is gyakran próbálkoztak a lila mezesek – váltakozó sikerrel (19-16).

Dramicanin rögtön a második játékrész elején egalizált egy triplával, Thompson két gyors kosárral felelt. Újabb fiatalok álltak be a zalaiaknál, Gulyás Milán és Kis Raul is játékra jelentkezett. Kapkodóvá vált a játék, sok volt az eladott labda mindkét oldalon – a ZTE őrizte szűk előnyét (26-23). A negyed közepén Gliebov vette hátára csapatát, trojkát dobott, faultot harcolt ki, majd a sokadik kecskeméti eladott labda után Agafonov zsákolása késztette időkérésre Forray Gábort (33-26). A vendégek nem tudták megjátszani palánk alatti embereiket, távoli dobásaik pedig nem ültek, mindössze 1/9-cel álltak kintről három perccel a félidő vége előtt – a vendégek kénytelenek voltak újabb időt kérni. Green hármasával kapaszkodott is a Kecskemét, Ware azonban hatalmas visszalépős triplával válaszolt.  A negyed végére összességében stabilizálta támadójátékát a vendég együttes, hat pontra zárkóztak félidőre (39-33).

A nagyszünet sem rázta fel a Bács-Kiskun megyei alakulatot, két és fél percig nem találtak a gyűrűbe a lilák. Nagyon sok volt az elhibázott dobás, a nagy birkózásból a KTE jött ki jobban, Mészáros és Dimic kosaraival 43-40-re jöttek fel – ezúttal Bencze mester kért időt, hiszen nyolc perc alatt mindössze 4 pontra volt képes csapata. Bár az új fiúk, Green és Dimic vezetésével 44-43-ra átvette a vezetést a vendég együttes, a negyed végjátékából a hazaiak jöttek ki jobban – Thompson és Agafonov kosaraival ismét ők tartottak előrébb (47-44).

A fiatal Gulyás triplája vezette fel a záró negyedet, utána viszont percekig nem talált be a ZTE. Ezt Derasimovic és Green révén kihasználta a Forray-legénység, 50-50-nél utolérték a vendéglátókat. Bencze Tamás újabb időkéréssel próbálkozott, de csapata képtelen volt betalálni a gyűrűbe, miközben a túloldalon a kiharcolt büntetőket javarészt értékesítették a vendégek. Papp triplája törte meg a hosszú hazai kosárcsendet, ettől szárnyakat kapott támadásban a ZTE: Szabó ziccere után Gliebov célzott pontosan kintről, a végjátékra 58-54-gyel fordultak a csapatok. Itt jött el az ex-kecskeméti Thompson ideje, előbb két büntetőt értékesített, majd faulttal együtt dobott ziccert, lezárva a lényegi kérdéseket.  

fotó: ztekosar.hu/Bálizs Zsuzsa

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus