Tömegverekedés a Kaposvár-ZTE felkészülési meccsen

Spica és Agafonov nem állt meg a szócsatánál, a mérkőzést a ZTE nyerte.

Orosz László Emléktorna
Kaposvári KK - Zalakerámia ZTE KK 69-74 (15-15, 17-17, 17-17, 20-25)

Kaposvári KK: Johnson (24/6), Lilov (6), McCray (5/3), Hendlein (5/3), Spica (20). Csere: Baki (1), Harazin (4), Hock (4/3), Halász (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Zalakerámia ZTE KK: Ware (20/6), Thompson (3), Gliebov (12/6), Szabó Zs. (11/3), Agafonov (10/3). Csere: Gulyás (-), Durázi (-), Bagó (1), Papp P. (4), Kis R. (13/3). 

A PVSK-Szedeák összecsapás után a házigazda Kaposvár találkozott a Zalaegerszeggel az Orosz László Emléktorna második mérkőzésén, amelyen a zalaiak kezdtek jobban, de finoman szólva sem a támadójáték dominált – rengeteg volt a hiba, a kimaradt dobás, hat és fél perc után 7-8 állt az eredményjelzőn. Az első negyed hajrája kicsit hatékonyabbra sikerült mindkét oldalon, 15-15-tel mehettek rövid pihenőre a felek, de a második játékrészben sem változott jelentősen a képlet, egyik csapat sem igazán találta a ritmust – a hazaiaknál Spica 14 pontját azért illik kiemelni, de 32-32 állt az eredményjelzőn a nagyszünetben. 

A fordulás után kicsit pontosabbá, gyorsabbá vált a Kaposvár, így meg is lépett hat ponttal, de ez is csak átmenetinek bizonyult: hamar elfogytak a jó befejezések a somogyiaknál és ugyanabban a mederben folyt tovább a találkozó, mint az első félidőben. Ennek megfelelően a záró etap is egálról, 49-49-ről indult és ezt most a ZTE kezdte jobban, futott egy 13-5-öt, Fekete Ádámnak pedig szűk öt perccel a vége előtt időt kellett kérnie, mert az addigi szoros állás után már-már eldőlni látszott a küzdelem. Ez hatott, Johnson dobásaival kiegyenlített a KKK két és fél perccel a vége előtt, majd Agafonov és Spica csatája mérgesedett el annyira, hogy a felek a szópárbajnál sem igazán akartak megállni – itt már nyoma sem volt barátságos felkészülési mérkőzésnek.

Itt pedig nem értek véget az események. Agafonov faulttal együtt dobott kosarat Spicáról, majd odaszólt neki, a kaposvári center ezt nem hagyta annyiban és itt már végleg elpattant a cérna: ütések is repkedtek a hirtelen kialakult tumultusban, Spicát, Agafonovot és Lilovot pedig ki is állították a játékvezetők. 

A találkozó Kis Raul büntetőjével folytatódott és az itt megszerzett előnyét már megőrizte az Egerszeg – finoman szólva is puskaporos hangulatban zárult a torna pénteki napja, amelyet követően szombaton PVSK-ZTE döntőt és Kaposvár-Szedeák bronzmeccset rendeznek. 

fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus