Tükörsima soproni diadal Fehérváron

Az első negyedtől kezdve uralta a mérkőzést Sabáli Balázs együttese, az Alba enerváltan kosarazott ezen az estén. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 26. forduló 
Alba Fehérvár - Sopron KC 65-87 (10-22, 15-20, 19-26, 21-19)

Alba: Cabezas 3/3, Freeman 11/9, Filipovity 15/3, Lóránt 8, Heath 4.
Csere: Peterson 7, Zeno 12/3, Tóth P. 5/3, Takács M. -.

Sopron: Lemar 27/9, Warner 23/6, Wiggins 5/3, Takács 3/3, Gordon 20.
Csere: Supola 9/3, Werner ., Molnár M. -. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 11-12-es mérlegével a tabella 9. helyén álló Alba a 10 győzelem mellé 14 vereséget begyűjtő Sopron KC-t fogadta a férfi A csoport 26. fordulójában. A vendégek két rotációemberüket is elveszítették a közelmúltban sérülés miatt, sem Dénes Gábor, sem J.C. Fuller nem állhatott Sabáli Balázs rendelkezésére az összecsapáson. Lemar kosarára Heath válaszolt a mérkőzés kezdetén, de ez nem volt meglepő, tekintve, hogy a tíz kezdőjátékos közül hat amerikai állampolgár volt a pályán. Lemar mellé Gordon csatlakozott pontszerzésben, az Alba kissé enerváltan indította a derbit - hét perc alatt ugyanennyi pont állt a hazaiak mellett az eredményjelzőn (7-12). Warner duplája már sok volt Jesus Ramireznek, kikérte első idejét a fehérváriak mestere - pontatlanul játszott csapata. Takács azonban berámolt egy triplát, csakhamar tízre nőtt a soproni előny - Heath zsákolása törte meg végül a hosszú hazai kosárcsendet (9-19). Wiggins is betalált távolról, az első negyedet a sokkal energikusabban mozgó Sabáli-gárda nyerte (10-22).

Az korábbi Alba-játékos Supola tempójával indult a második felvonás, nem sokkal később pedig közelebbről, majd triplából is eredményes volt az egykor Angliában is megforduló hátvéd - gyorsan berámolt hét pontjával tovább mélyült a szakadék a felek között, nem kezdte még el a mérkőzést a székesfehérvári együttes (12-29). Nem kellett sokat várni, meglett a 20 közte is, az első másfél negyedet valósággal dominálták a kék-fehér mezes soproniak (12-33).  Zeno két kosárával úgy tűnt, némileg magára talál az Alba, de Lemar egy hárompontossal gyorsan elejét vette a felzárkózási kísérletnek. Freeman trojkája, valamint Zeno újabb kosara némileg közelebb hozta a házigazdákat a remeklő SKC-hez, de a 25 dobott pont az első félidőben így is nagyon gyenge eredmény volt tőlük, megérdemelt előnnyel mehetett nagyszünetre a Sopron (25-42). 

A fordulás utáni első perceket Angelo Warner két triplája fémjelezte, próbálkozott kapaszkodi a Fehérvár, de mindig akadt, aki megolta a soproniak szekerét. Éledezni látszott az Alba, Cabezas talált be kintről, de még így is tetemes volt a hátrány (38-55). Gordon zsákolt, majd még egy közelit szerzett, visszaállt a 20 pont (39-59). Pedig küzdöttek a székesfehérváriak, ezt a 33-20-as leptattanóarány is jelezte, de az SKC egyelőre nem szorult a pattanókra, jóval pontosabban céloztak ellenfelüknél a vendégek - három játékosuk is bőven 10 pont fölött szórt már, míg az Albától csak Freeman (11) érte el ezt. A harmadik negyedet is a Sopron nyerte, továbbra is tompa volt a házigazda (44-68).

 A zóró felvonásban érezhetően visszább vett a tempból a Sabáli-legénység, három perc alatt 3 pontig jutottak a vendégek. Továbbra sem talált azonban be az Alba, nem változott számottevően az állás (50-72). Bár a záróetapot minimálisan megnyerte végül az Alba, összességében abszolút a soproniak akarata érvényesült a találkozón, teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Sabáli-legénység Fehérváron.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus