Túlórában nyert a Szeged Jászberényben

Ugyan Soós kezében volt a hazai győzelem a rendes játékidőben, a büntető kimaradt, a ráadásban pedig már egyértelműen jobb volt a Szedeák, amely Levy, Jereminov és Horváth Ákos vezérletével gyűjtötte be a győzelmet. 

Magyar férfi bajnokság, NB1, A-csoport, Alsóházi Középszakasz, 10. forduló

Fortress-Jászberény – Naturtex-SZTE-Szedeák 95-97 – hosszabbítás után (22-20, 20-20, 17-22, 20-16, 16-18)

Jászberény, Belvárosi Általános Iskola,Vezette: Benczur T., Pozsonyi L., Minár L. (Farkas J.)

Jászberény: Savics 8/3, Soós 15/6, Markovics 14, Dukics 19/6, Sundov 16/6

Cserék: Dramicsanyin 16, Horti 2, Mladenovics 3/3, Szögi 2, Lázár -

Szedeák: Jereminov 13/9, Levy 24, Horváth Á. 20/9, Williams 6, Csorvási M. 18

Cserék: Csorvási L 4, Molnár A. 11/3, Vida 1, Kiss –

Kipontozódott: Sundov ill Csorvási L.

 

Dukics pontjaival kezdődött a találkozó, de Williams faultjaival folytatódott. Az amerikai négy perc alatt négy személyit gyűjtött be, ráadásul kapott egy technikait is, amikor egy kihagyott tripla és egy elvesztett labda után odaütött Dramicsanyinnak. Utóbbi büntetőivel így a negyed közepén 10-7-re vezettek a hazaiak, akik erőltették Sundov játékát, a centernek most viszont nem ment annyira. Dramicsanyin csak büntetőből tudott pontot szerezni ebben a játékrészben, viszont eladott három labdát, ezeknek köszönhetően tartotta a lépést a Szeged. A hajrában előbb Savics, majd Mladenovics is bepörkölt egy hármast, de nem akaródzott leszakadni a vendégeknek, így 22-20-ra vezetett a JKSE a negyed végén.

A második negyedet ellentmondást nem tűrően kezdte a Szeged, Molnár és Csorvási Milán vezérletével egy 10-0-s rohanást produkáltak a vendégek, itt kellett időt kérnie a hazaiaknak. Ez hasznosnak bizonyult, mert Dukics előbb egy kettessel, majd egy hármassal jelezte, hogy nem adják könnyen a bőrüket – ez egy újabb 10-0-s futást indított el, de ezt most a Berény vitte véghez, 32-30-ra visszavették a vezetést. Sok hibával játszottak a csapatok, kintről szinte veszélytelen volt mindkét fél és elég sok labdát adtak el, így fej-fej mellett haladtak; aztán a félidő utolsó percében Jereminov eladott labdájából Szögi szerzett kosarat, így 42-40-re a Jászberény járt előrébb a nagyszünetben.

A második félidőben is folytatódott a pontatlan játék, viszont Csorvási Milán és Horváth Ákos vezérletével  a Szeged kosarakat is tudott szerezni – nem is keveset, egy 9-0-s futással elléptek a vendégek 56-47-re, ráadásul a hazaiak is kaptak egy technikait (Lázár vert oda egyet Csorvásinak), a Berénynek időt kellett kérnie. Ez ismét jót tett nekik, Dramicsanyin révén 61-57-ig zárkóztak, ekkor a Szeged is időt kért, majd megkezdődött a negyed utolsó két perce. Itt viszont már nem sok minden történt, csak egy Dramicsanyin-kosár és egy Levy-büntető, így 62-59-re a Szeged vezetett az utolsó negyed kezdetén.

A záró etap elején Horváth két triplát is elrontott, miközben Soós bepörkölte a sajátját, 65-64-re újra a JKSE-nél volt az előny hét perccel a vége előtt. Dramicsanyint szabályos eszközökkel nem nagyon tudta tartani a Szedeák, de nem tudtak ellépni a hazaiak, továbbra is tapadt a Levy kosarai által húzott vendégbrigád. Aztán két perccel a vége előtt Sundov előbb egy kettest, majd egy triplát is betermelt, 74-69-re itt már meg tudott ugrani a Jászberény, de Jereminov azonnal válaszolt egy hármassal, majd az utolsó percbe lépve dob még egyet, 79-78-ra újra átvette a vezetést a Szeged. A döntés Soós büntetőire maradt, de csak egyet tud értékesíteni, így 79-79-cel ért véget a rendes játékidő, következhetett a hosszabbítás.

Ebben az öt percben már stabilan jobbak voltak a vendégek, Jereminov és Levy is hatékonyan játszott, egy gyors kosárváltás után 10-0-s rohanással meg is tudott lógni a Szeged. Innen már nem volt visszaút, ugyan Soós triplájával négyig zárkóztak a jászságiak, és a végén Dukics triplájával szorosnak tűnt az eredmény, ez már csak a kozmetikázásra volt jó, nagy győzelmet aratott Halmai Gábor legénysége. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus