Ünneprontók ünnepe! Körmend győzelem a székesfehérvári csarnokavatón!

A legjobb játékosa, Zsarko Rakocsevics nélkül felálló EGIS Körmend hatalmas csatában, nagyon jó hangulatú mérkőzésen, óriási izgalmak után, 14 hárompontosának köszönhetően legyőzte az Alba Fehérvár együttesét.

Férfi NB I A-csoport, 15. forduló - 2014. január 5., vasárnap

Alba Fehérvár (8-5) - EGIS Körmend BC 90-93  (8-7)   (23-19, 22-25, 23-18, 22-31)
Játékvezetők: Vígh P. dr., Farkas G., Horváth A., (Faidt)

Alba Fehérvár: Szanati 0, Olah 4, Moore 22/6, Juhos 16/6, Somogyi 7.
Csere: Hobbs 10/6, Tóth N. 27/3, Supola 4, Timkó 0  Vezetőedző: Carlos Frade.

Körmend: Wisseh 18/6, El-Amin 18/6, Ferencz 21/21, Török 13, Grebenár 4.
Csere: Kusnyer 0, Kutasi 0, Fodor G. 0, Sömenek 12/6, Sonyák 7/3  Vezetőedző: Hencsey Tamás.

Kipontozódott: Somogyi a 39. percben.

A részletes statisztika ERRE a linkre kattintva érhető el!

Ünnepélyes megnyitó, a csarnokátadási szalag átvágása, és a Lovas Petra által előadott Himnusz előzte meg a találkozót, melyet Marosi Katalin labdafeldobása nyitott meg. A vendégeket legalább száz fanatikus kísérte el, ám nem állhattak ki teljes csapattal, ugyanis Farkas Attila sérülés, Zsarko Rakocsevics betegség miatt nem állhatott Hencsey mester rendelkezésére. A hazaiaknál Blaskovits és Tóth Péter nem léphetett parkettre.

Az első három percben kevés pont esett, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A következő minutum a vendégeké volt, akik nyolc pontot, közte két triplát tettek az eredményjelzőre, Török zsákolása után négy ponttal lógtak meg a regnáló bajnoktól. (9-13) A fehérvári cserék, Hobbs, Tóth és Supola lendületet hoztak a kék-fehérek játékába, Grebenár hamar begyűjtötte harmadik személyi hibáját, így a hazaiak már előnnyel vonulhattak a negyed utáni két perces szünetre. (23-19)

A körmendiek azonban nem hagyták, hogy ellépjen az Alba, Wisseh és El-Amin pontjaival átvették a vezetést. A hazaiaknak akadt válaszuk, ahogy a Sömenek hárompontosan révén újra előnybe kerülő piros mezes alakulatnak is. Egyik gárda sem tudott komolyabb előnyt kialakítani, szinte támadásonként változott az előnyben lévő fél személye. A negyed második felében aztán kisebb rohamot vágott ki a Körmend. Török két büntetője után sikeres kosár jó, plusz egy büntetős akciót hajtott végre, melyet Ferencz fejelt meg egy triplával. Tóth és Moore révén igyekezett zárkózni a hazai alakulat, bő két perccel a félidő előtt Hencsey mester időt kért. (35-38) Bárhogy próbálta, nem tudta visszavenni a vezetést az Alba, pedig Tóth Norbert kosaraiva húzta együttesét, ám vendég részről mindig akadt pontszerző, de a magasembernek köszönhetően a hazaiak minimális előnnyel vonulhattak hosszabb pihenőre. (45-44)

Három pont nélküli támadással indult a harmadik negyed, az első kosarat Ferencz szerezte, aki már harmadik tripláját süllyesztette el, a túloldalon viszont Moore, Supola és Hobbs is beköszönt, tartva ezzel a hazai vezetést. (52-47) Sőt, hiába érkezett Wissehtől dupla, lendületben maradt az Alba, melynek 11-2-es rohanását Hencsey Tamás időkérése szakította meg. (56-49) Az egy perces pauzát jól használták ki a vendégek. Ferencz alig egy perc alatt két triplát rámolt be, melyekkel felzárkóztatta csapatát, Wisseh duplája pedig már vasi előnyt jelentett. (56-57) A negyed végén a fehérváriak nagy örömére ismét érkezett Tóth, aki két kettest jegyzett a záró percekben, így már egyedüliként a mezőnyből, húsz pont felett járt. Bő egy perc alatt 8-0-ás rohamot produkált a hazai csapat, ám a remekül játszó Sömenek triplája visszahozta a meccsbe a vendégeket. (68-62)

Somogyi duplájával indult a záró tíz perc, azonban a körmendiek hamar elcsendesítették a csarnokot. El-Amin és Sonyák jegyeztek hárompontosokat, melyek közé Sömenek duplája ékelődött, így villámgyorsan kiegyenlítettek a piros mezesek. (70-70) Somogyi révén tartotta az egyenlő állást az Alba, sőt számukra kedvezően hathatott volna, hogy El-Amin és Grebenár is már 4 faltnál járt. Az amerikai helyére beálló Ferencz kisvártatva bedobta hatodik hárompontosát, s Török büntetői után már öttel vezetett a Körmend. (75-80) Tóth Norbert zárkóztatta övéit, sőt úgy tűnt, hogy az egyenlítésért támadhat a hazai csapat, ám Somogyi blokkja után Ferencz kaparintotta meg a játékszert, Wisseh kettesét követően pedig Frade mester időkéréssel próbálta felrázni csapatát. (77-82) Moore büntetőivel elérte a húsz pontot, majd egy indítást fejezett be támadópattanó utáni ziccerrel, és bő két perccel a lefújás előtt két pontra jött fel az Alba. (84-86) Az utolsó percben Tóth és Moore is két kritikus hibát követett el, Ferencz Csaba 28 másodperccel a vége előtt bedobta hetedik hárompontosát, mellyel megalapozta csapata győzelmét. Frade mester időkérése után Tóth dobott triplát, El-Amin pedig csak egy büntetőt értékesített, Juhos hármasa azonban 11 másodperccel a vége előtt kiegyenlítette az állást. Hencsey időkérés után El-Amin vállalta magára a mérkőzés eldöntését, aki emberről, jóval a triplavonal mögül bedobta a győztes kosarat, megnyerte a derbit a Körmendnek!

Slide - Tóth Zsombor

Fotó - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus