Vojvoda klasszisa döntött az Olaj javára a KTE ellen

37 VAL-lal húzta csapatát a válogatott kiválósága, kis híján tripla-duplát ért el a jól küzdő Wittmannék ellen.

Magyar férfi NBI/A-csoport, alapszakasz, 24. forduló:

Szolnoki Olaj KK - KTE-Duna Aszfalt 80-74 (22-23, 22-15, 20-18, 16-18)

Olaj: Rowsey 6/6, Vojvoda 21/3, Malesevic 14/3, Milosevic 15, Andric 17.
Csere: Tóth Á. 7, Benke -.

Kecskemét:  Wittmann 13/6, Green 10/6, Derasimovic 6, Dramicanin 22/18, Karahodzic 13/3.
Csere: Molnár M. 3, Dimic 7, Kucsera -, Mészáros -.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető.

A 18-5-ös mérlegével továbbra is listavezető, de kétmeccses vereségszériában lévő Szolnoki Olaj KK vendége a felsőházért küzdő, 11-12-vel álló KTE volt a férfi A csoport 24. fordulójában. Másfél percet kellett várni az első pontokra, Nikola Malesevic volt eredményes. Lassan kezdett a KTE, Andric szép gólpassza után már 7-0-t mutatott az eredményjelző - Karahodzic törte meg a "gólcsendet" egy triplával. Dramicanin is betalált kintről, Tóth Ádám válaszolt bentről - a palánk alatt koncentrálódtak az Olaj akciói, egyelőre eredményesen (11-6). Az ex-szolnoki Wittmann kapta el a fonalat, gyors öt pontjával gyakorlatilag eltüntette a piros-feketék előnyét - nem hagyta magát leszakítani a KTE. Olyannyira nem, hogy Dramicanin második kinti találatával már a lila-fehérek tartottak előrébb, megállt kicsit az Olaj - a játékrész végéig meg is őrizte szűk előnyét a Forray-legénység (22-23). 

A második etap az elsőhöz hasonlóan indult, itt sem volt kosár az első percekben - egyedül Andric volt eredményes az első három minutumban, igaz, ő háromszor is (28-23). Wittmann sérült meg, Dramicanin pedig harmadik hármását hintette. Molnár hat játékperc alatt négy személyi hibánál tartott, nehezen bírta a tempót az Olaj centereivel - csapata viszont annál inkább tartotta a lépést a címvédővel (33-30). Wittmann szerencsére visszatért, Dimic közelijére pedig Rowsey felelt távolról. Dramicanin negyedik trojkája Vojvoda válszát hozta magával - ahogy azt várni lehetett, nem feltett kézzel érkezett a Tiszaligetbe Forray Gábor együttese, kiegyenlített félidőt láthattak a kilátogató szurkolók (44-38). 

Kosárra kosár volt a válasz a fordulás után, egyik csapat sem tudta a másikra erőltetni akaratát - továbbra is lőtávolon belül volt a Kecskemét (52-46). Vojvoda vette kezébe a karmesteri pálcát, Andricot találta meg szépen, Forray mester pedig jobbank látta rendezni sorait. Négy pontra fel is jöttek a vendégek, de egy eladott labdát Malesevic ziccerrel büntetett, visszaállt a világ rendje (60-54). Kétcenteres felállással próbálkozott a csapathoz nemrégiben visszatérő Alekszics edző, az apró lépésekkel araszoló Olaj pedig ha szűken is, de behúzta a harmadik negyedet (64-56).  

Dramicanin és Green triplákkal indították a záró felvonást, kettő pontra zárkózott a KTE - izgalmas 10 percnek néztünk elébe. A szerb erőcsatárnak azonban már négy személyi hibája volt, ez "használta" is ellene az Olaj, rendszeresen támadták, de komolyabban nem tudtak ellépni (70-65). Vojvoda szépen osztott ki egy betörést követően, Malesevic triplával hálálta ezt meg - a magyar válogatott kiválóságának ez már a nyolcadik asszisztja volt ugyanennyi lepattanó, valamint 21 pont társaságában (78-70). Kettő percen belül jártunk már, megint megállt kicsit a Szolnok, újfent négyre zárkóztak a vendégek. Nemanja Milosevic büntetőzött eredményesen és kicsit szerencsésen, több kecskeméti találat pedig már nem született a mérkőzésen - szoros csatában, nem túl látványos, de annál küzdősebb mérkőzésen győzte le ellenfelét a címvédő, amely talán tett egy lépést a hullámvölgyből való kilábalás felé.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus