29 pontos győzelemmel kezdte felkészülését a Pécs

Nagyon simán nyert Csirke Ferenc együttese - az új szerzemények jó játékkal mutatkoztak be.

A pvsk-panters.hu beszámolója:

Pécsi VSK-VEOLIA - KK Spartak Subotica (szerb) 96-67 (30-24, 25-17, 29-12, 12-14)
Férfi kosárlabda, felkészülési mérkőzés. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 500 néző

PVSK-Veolia: Pongó 2, Taylor 26/9, Csirics 10/6, Budimir 17/9, Alston 16. Csere: Antóni 7/3, Simon K. 7, Horti 7, Bíró L. 4, Benke, Berkics, Popgyákunik, Olasz. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

NB I-es csapatunk lejátszotta első felkészülési mérkőzését pénteken este, a szerb KK Spartak Subotica, azaz a Szabadka ellen. Edzőmeccshez képest elég sokan, közel ötszázan látogattak ki szurkolóink közül a mérkőzésre, igaz aki kijött, hogy megnézze újjáformálódó csapatunkat, annak egy kicsit türelmesnek kellett lennie, szabadkai vendégeink ugyanis egy kis késéssel érkeztek meg Pécsre, így az eredetileg kiírt 18:30-as kezdés helyett csak 19:00 óra előtt pár perccel lehetett feldobni a labdát.

Kezdő ötösünkben rögtön négy nyári szerzeményünk, Pongó Máté, Andrija Csirics, Justin Alston és Kameron Taylor is helyet kapott, és gyorsan kiderült, hogy nagyjából milyen játékra is számíthatunk majd tőlük: gyors, labdaszerzés után azonnal rohanós, harcos stílust. Ennek az első negyedben támadásban meg is lett az eredménye, hiszen 30 pontot szereztünk, igaz ekkor a védekezés még kicsit akadozott. A folytatásban azonban ezen is folyamatosan tudtunk javítani.

Ez a mérkőzés alapvetően arról szólt, hogy a sok új játékos szokja kicsit egymást, de azért így is láthattunk egy-egy olyan megoldást, aminél talpra ugrott a közönség. Például amikor egy leindítás végén Budimir hát mögötti passzát helyezte a gyűrűbe Csirics, akkor kaphattunk egy kis ízelítőt az igazi fifikás délszláv kosárlabdából. Azt is jó volt látni, hogy amikor Kameron Taylor elkezdte megszokni az új társakat meccsszituációban, egyre több látványos, és hasznos dolgot produkált. Biztoskezű dobásai mellett labdákat szerzett, lepattanókat halászott el. Justin Alston a palánkok alatt pedig igazai rakkolós, sokat mozgó játékot mutatott be – sok örömet fog még ő okozni nekünk. Pongó Máté ugyan pontszerzés terén nem volt kiemelkedő, de 7 gólpasszával jelezte, hogy igazi karmestere lehet csapatunknak az új szezonban.

Összességében magabiztos, nagyarányú győzelmet arattunk a Szabadka ellen, ráadásul a mérkőzés utolsó 4-5 percében már a Bíró L., Benke, Popgyákunik, Berkics, Olasz ötössel a pályán játszottunk. Ami jelezte, hogy nagy a merítési lehetősége Csirke Ferencnek. Elsőre jobbat nem is kívánhattunk volna.

Csirke Ferenc: - Elsőre nem volt rossz. A mai mérkőzésen a fő szempont az volt, hogy védekezésben jobban harapjunk és sokat fussunk, ezt meg is valósították a fiúk. Az este legnagyobb pozitívuma számunkra, hogy ilyen sokan kíváncsiak voltak ránk. Köszönjük a bíztatást. Hétfőn a Kecskemét ellen folytatjuk.

Forrás, Fotó, Slide - pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus