A center is megvan, teljes a Sopron kerete

Újabb légióst szerződtettek.

A sakc.hu közleménye:

Kedden estére a légiós középjátékosunkat is megtaláltuk a következő évadra, így – reméljük, hogy nem kiabáljuk el – teljesnek tekinthető a keretünk

Külföldi centerünk  a fiatal, a 22. születésnapját szeptember 12-én ünneplő, 208 centis, 103 kilós, a posztjához és magasságához képest kifejezetten mozgékony amerikai E. J. Montgomery. Az egyik legnevesebb kosaras felsőoktatási intézményben, a Kentucky egyetemen – ahonnan olyan, az NBA-ben 1/1-esként draftolt játékosok kerültek ki, mint John Wall (2010, ötszörös All Star), Anthony Davis (2012, nyolcszoros All Star), vagy Karl Anthony Towns (2015, kétszeres All Star) – pallérozódó leendő középjátékosunk utolsó, egyetemi végzős évében átlagban 24 percet játszva 6,1 pontot és 5,4 lepattanót átlagolt. Az előző évadban első európai szezonjában a litván Nevezis Optibet együttesében kiegészítő szerepe volt. Mérkőzésenként átlagosan bő 14 perc lehetőséghez jutva 5,4 pontos és 3,7 lepattanós átlaggal segítette csapatát.

Montgomery szerződtetésével így néz ki teljes keretünk:
Milos Boriszov, Chauncey Collins, Csátaljay Péter, Csendes Péter, Fazekas Csaba, Quincy Ford, Halász Ákos, Juhos Levente, E. J. Montgomery, Teyvon Myers, Schöll Richárd, Sitku Márton, Supola Zoltán, Takács Norbert, Werner Viktor.

Két legújabb játékosunk,  a 3 éve a Falcóban kosarazó Milos ellen szolnoki színekben még bajnoki döntőt játszó Ford, valamint Montgomery reményeink szerint hétvégén érkezik Sopronba. A sérült magyar játékosok közül Halász és Supola kezdett el edzeni, őket reményeink szerint már a pályán is láthatják szurkolóink, a pénteken és szombaton megrendezésre kerülő Krasznai-emlékmérkőzésen. (A Krasznai-emlékmérkőzés mindkét napon 18 órakor kerül megrendezésre, a belépéshez védettségi igazolvány szükséges.)

Fotó: www.ukathletics.com

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus