A Falco és az Alba is kikapott első idei nemzetközi kupameccsén

A spanyol kupagyőztes győzött Szombathelyen, Vojvodáéknak sokba került az első félidő.

A Hunbasket összefoglalója:

Bajnokok Ligája: bíztató játék, de Falco-vereség a nyitányon
 
Szombathelyi pontokkal indult a mérkőzés, Pot dobott be két büntetőt. Ezt követően Dedovic és Perry vezérletével átvették az irányítást a spanyolok, de Milos Konakov csapata szigorított a védekezésén és nem engedte meglépni ellenfelét. Keller Ákos és Benke Szilárd is fontos kosarakat szerzett, a Falco üldözte a Malagát. A negyed vége azonban a vendégeké volt, kihasználva a szombathelyiek rossz döntéseit, 23-30-ra is megléptek, ám ezt a játékrészt Pongó fantasztikus triplája zárta, így végül 26-30 lett az első tíz perc vége.
 
Taylor duplájával folytatódott a találkozó, Kalinoski kosara után pedig már időt kértek a hazaiak. A Malaga azonban nagyon elkapta a fonalat, Kravish duplája után már tízzel vezettek. Taylor kosarát pedig már ismét vasi időkérés követte. A Falco teljesen leblokkolt, négy perc telt el a negyedből, amikor első pontjaikat megszerezték, Pot dobott be két büntetőt. A játék képe azonban nem változott, a vendégek uralták a mérkőzést, 41-28-ra is “megléptek”. Ezt követően megtáltosodott a szombathelyi csapat, egy 10-0-s “rohanással” jöttek vissza a meccsbe, pontjaikat büntetőkből szerezték. 41-43-as állásnál már a vendégek kértek időt. Az eredmény azonban nem változott, 41-43 lett az első félidő vége.
 
Jó iramban indult a második félidő, a Malagában tudatosult, hogy a második negyed második felénél jobban kell koncentrálniuk, ha nyerni akarnak a magyar bajnok otthonában. A Falco azonban jól játszott, Benke és Keller rengeteget tett bele a közösbe. Négy perc telt el a negyedből, amikor Jordano három büntetőt is bedobott, 54-54 volt ekkor az eredményjelzőn. Ezt követően 54-58 állt a táblán, míg két perccel a harmadik negyed zárása előtt 58-62. A vasiaknak a negyed végén többször lett volna esélyük közelebb férkőzni, végül azonban maradt a négy pontos spanyol vezetés. 62-66.
 
Az utolsó negyed elején nagyon bekezdett a Malaga, Thomas és Kalinoski is betalált, Pot hármasa nagyon jókor jött a magyar csapatnak. Az olló azonban egyre jobban nyílt, 74-65-re vezettek a vendégek, amikor időt kért a Falco. Barac duplájával folytatódott a találkozó. A Malaga játéka azonban nagyon feljavult, a Falco nem találta az ellenszerét, állandósulni látszott a tíz pontos vezetésük. Pot dobott be fontos büntetőket, nyolc pontra zárkózott a Falco három perccel a vége előtt. Az utolsó perceket megpróbálta rutinból lehozni a Malaga, de a Falco óriásit hajrázott, egy perccel a vége előtt időt is kellett kérnie a vendégeknek. 78-87.
 
A Falco-Vulcano Energia KC Szombathely derekasan küzdött, jól játszott, de nem tudta legyőzni a sorozat egyik legnagyobb esélyesét.
 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Unicaja Malaga 78-87 (26-30, 15-13, 21-23, 16-21)
 
Bajnokok Ligája, 1. forduló
Szombathely, Arena Savaria
Ciulin Marius, Yílman Zafer, Demis Alexander

 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Pot 20/6, Jordano 5, Benke 15/3, Tiby 5, Keller 11/3. Cserék: Pongó 3/3, Barac 10, Krivacevic -, Perl 9, Tanoh Dez -.
 
Unicaja Malaga: Perry 4, Dedovic 13/9, Taylor 6, Saint-Supery, Kravish 15. Cserék: Carter 11/3, Kalinoski 7/3, Barreiro -, Diaz 2, Sima 10, Taylor 15/3, Osetkowski 4.
 
 
 
Fájó vereséget szenvedett az Alba Lisszabonban
 
Moore kosarával vette kezdetét a mérkőzés, Chambers triplájával iratkozott fel az eredményjelzőre az Alba. Vojvoda nehéz középtávolija után Hallman egyenlített. Barnett zsákolt hatalmasat, Dickey szerzett könnyű ziccert. Vojvoda köszönt be közelről, Hallman tempójával zárkózott a Sporting, Araujo talált be kintről, Moore triplájával már a hazaiak vezettek (13-11). Mindkét csapat támadójátéka akadozott a következő percekben, hibák és rontott dobások jellemezték a feleket. Végül mindkét oldalon sikerült megtörni a jeget, Moore zsákolt hatalmasat, Vojvoda hármasa és Chambers kettese után. Curry találta meg szépen Loncovicot, s mivel már tübb pont nem esett a negyedben, 3 ponttal a hazaiak vezettek. 19-16
 
Horton ziccerével folytatódott a találkozó, Philmore háromból egy büntetőt dobott be, Loncovic ziccerezett. Vojvoda és Horton váltott kosarat, Moore kettesével már 8 ponttal elléptek a portugálok, Chambers tett fel egy ziccert. Cardoso visszalépős tempója után Barnett szórt egy triplát, Lovett büntetőzött. Chambers egy pontot a vonalon hagyott, Moore süllyesztett el egy hármast (34-25). Lovett növelte kétszámjegyűre a differenciát, így az Alba megint időt kért. Chambers jelentkezett ismét, Moore azonban ellenállhatatlan volt távolról, Vojvoda értékesítette büntetőit. Ron Curry fadaway kísérlete hullott be, Vojvoda hármast zúdított be, Philmore büntetőit Lovett triplája követte, Horton pedig 2+1-et mutatott be, ráadásul a sportszerűtlen miatt még Loncovic is dobhatott. 48-33
 
Barnett szerezte a második félidő első kosarát, Chambers csökkentette a differenciát egy triplával, azonban erre Lovett válaszolt. Loncovic ziccerezett, megtette ezt Chambers is egy labdaszerzés után. Megint Loncovic jelentkezett, Vojvoda tört be szépen két pontért, Lovett dobott tempót. Vojvoda és Dickey zsákolásaival lépett közelebb az Alba, a Sporting pedig időt kért (47-36). Horton betörése hozott két pontot a hazaiaknak, Moore egy pontot a vonalon hagyott, Philmore talált be a sarokból, Loncovic második esélyből szerzett két pontot. Vojvoda szerzett sorozatban négy pontot, erre megint Loncovic felelt, Curry nehéz középtávolit dobott be. Chambers hármasa esett be, Horton dobta ezt vissza, de Vojvoda is betalált. Chambers folytatta a sorozatot, így a negyed végére 7-re csökkent a különbség. 69-62
 
Nagyszerűen kezdte a negyedik negyedet az Alba, gyors öt ponttal két pontra zárkózott a magyar csapat. Dickey büntetőjével már döntetlen állt az eredményjelzőn, Lovett 4 perc után megszerezte az első hazai pontokat egy triplával. Vojvoda gyors négy pontjával már az Albánál volt az előny, Lovett egy pontot a vonalon hagyott, Loncovic második esélyből tett fel ziccert. Chambers két büntetőt értékesített, Loncovicra továbbra sem volt azonban ellenszer, Dickey egy pontot a vonalon hagyott (76-76). Lovett tört be szépen, Dickey egy büntetőt dobott be, Curry háromból csak egyet. Horton növelte háromra a különbséget, Zubillaga időkérése után Lovett tempója talált utat a gyűrűbe. Barnett zsákolt, de egy hazai támadólepattanó és az azt követő fault lezárta a mérkőzést. 83-79
 
Sporting CP - Arconic-Alba Fehérvár 83-79 (19-16, 29-17, 21-29, 14-17)
 
FIBA Europe Cup, 1. forduló
Lisszabon, Pavihao Joa Rocha Aréna.
Játékvezetők: Javier Torres (spanyol), James Dominique (gibraltári) Igor Esteve Malmierca (andorrai)

 
Sporting: Lovett 19/6, Curry 5, Moore 17/9, Hallman 5, Horton 13/3. Csere: Cardozo 2, Gomes -, Loncovic 19, Denilson Oliveira -, Araujo 3/3.
 
Alba Fehérvár: Chambers 24/15, Vojvoda 29/9, Barnett 9/3, Dickey 10, Philmore 7/3. Csere: Martin -, Takács Mi. -, Balogh M. -, Takács Ma. -.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotó, slide: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus