A Falcótól igazolt magyar játékost a PVSK

Bejelentést tettek a pécsiek.

A PVSK közleménye:

Megvan a PVSK-Veolia első új igazolása, a mai napon eldőlt, hogy a Falco fiatal erőcsatára, Krivacsevics Márkó nálunk folytatja pályafutását.

A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt, majd le is zárt bajnokság vége óta nem sok minden történt a hazai kosárlabda-életben. Most azonban, hogy lassan kezd helyrerázódni az élet, együttesünknél is szép lassan beindulnak a dolgos hétköznapok.

Sőt! Igaz, hogy még csak május közepén vagyunk, de máris megvan első új igazolásunk a 2020/21-es szezonra épülő csapatunkban. A tavalyi bajnok Falco fiatal erőcsatárával, Krivacsevics Márkóval sikerült megállapodnunk a mai napon, és új játékosunk már alá is írta két évre szóló szerződését.

- Nem állítom, hogy rohamléptekben halad a csapatépítés, de az ismert körülmények miatt ez talán nem is meglepő – avatott be minket a részletekbe ügyvezetőnk, Bán Gábor. - Szépen, lassan azonban alakul a jövő évi keret. Ennek első lépése Krivacsevics Márkó leigazolása, az pedig külön öröm, hogy rögtön két évre kötelezte el magát hozzánk. Ő egy roppant tehetséges magyar játékos, biztos vagyok benne, hogy nem csak még tovább fejlődhet nálunk, hanem erőssége is lehet csapatunknak. Nem árulok el nagy titkot, hogy a vírushelyzet alaposan megnehezítette nagyon sok együttes életét, így a miénket is. A következő szezonban így szerényebb költségvetéssel tudunk kalkulálni, éppen ezért az most a fő célunk, hogy minél több fiatal, tehetséges magyar kosarast tudjunk Pécsre hozni. Meggyőződésem, hogy ez egyébként közép-hosszú távon nem csak a PVSK, de az egész hazai kosárélet érdekét is szolgálja.

Bán Gábor azt is elmondta, hogy mostanra biztossá vált, az új idényben is Dragan Alekszics vezeti majd élvonalbeli együttesünket. Idő közben az is eldőlt, hogy sok évnyi PVSK-s szolgálata után másodedzőnk, Szentendrei Áron távozik a klubtól, és új kihívásokat keres. Egyúttal azt is megerősítette ügyvezetőnk, hogy az előző két szezonban játékosként minket erősítő Andrija Csirics a visszavonulás mellett döntött, azonban a PVSK-tól nem szakad el. Olyannyira nem, hogy nyártól ő is csatlakozik klubunk szakmai stábjához.

Új igazolásunk, Krivacsevics Márkó az előző szezont a bajnoki címvédő Falcoban töltötte, ahol 17 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezeken pedig 10 játékpercet, 3,4 pontot és 1,9 lepattanót átlagolt. A 4-es poszton bevethető játékos Szombathely előtt az amerikai egyetemi bajnokságban edződött, és korábban az utánpótlás válogatottjaink oszlopos tagja volt.

- Mindenek előtt szeretném elmondani, nagyon örülök, hogy Pécsre igazolhattam – árulta el érdeklődésünkre Márkó. - Korábban éltem a városban két évig, nagyon megszerettem, az egyik kedvenc helyem. Szóval nagy örömmel, és nagy reményekkel érkezem a PVSK-hoz. Szeretném leszögezni, hogy hálával tartozom a Falconak is, hiszen ott kaptam meg az esélyt, hogy bemutatkozhassak az NB I. A csoportjában. Eleinte azért éreztem a különbséget az egyetemi kosárlabda, és a felnőtt bajnokság között, de szerintem gyorsan belerázódtam. Azonban nem titkolom, hogy szeretnék több játéklehetőséghez jutni. Ebből a szempontból pedig a PVSK-Veolia ideális választásnak tűnt. Arról nem is beszélve, híresen jó itt a közeg, a csapatszellem. Az edzőkkel is beszéltem már, a velük folytatott egyeztetés is csak megerősített abban, hogy ide kell jönnöm. Nagyon várom már, hogy bemutatkozhassak a PVSK-ban. Nem nagyon szeretnék ígérgetni, és arról beszélni, hogy mik az erősségeim, mit várhatnak tőlem a pécsi szurkolók. Azt javaslom inkább, hogy amint erre lehetőség nyílik, jöjjenek, és nézzenek meg a pályán! Ott akarom bizonyítani, hogy nem járt velem rosszul a klub.

Márkó menedzsere, Bob Mansfield is örült annak, hogy sikerült megegyezniük a PVSK-val.

- Amikor megvizsgáltuk azt, hogy Márkó karrierje szempontjából milyen előrelépési lehetőségek vannak, egyértelműen a PVSK-Veolia tűnt a legjobb választásnak – mondta a menedzser. - Úgy látjuk, hogy itt meg fogja kapni a lehetőséget, hogy a legmagasabb szinten fejlődhessen tovább úgy is, mint játékos, és úgy is mint ember. Biztosak vagyunk benne, hogy remekül fogja magát érezni abban a kiváló közösségben és környezetben, amelyet Pécs és a PVSK nyújt.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus